ma jasno je meni da svatko ima pravo na svoj glazbeni ukus,ali nikako ne shvaćam toliki broj (mladih)ljudi koji sve više konzumira i popularizira cajke..jedem ćevap s mnogo luka i čoban tjera ovčice...
što vi mislite??
ma jasno je meni da svatko ima pravo na svoj glazbeni ukus,ali nikako ne shvaćam toliki broj (mladih)ljudi koji sve više konzumira i popularizira cajke..jedem ćevap s mnogo luka i čoban tjera ovčice...
što vi mislite??
srećom nisam bliska s ljubiteljima cajki pa to ne moram slušati npr. u autu, na rođendanu i slično. zato me uopće ne smeta, svatko ima svoj ukus i sve dok je daleko od mojih ušiju meni nije važno.
nek vi znate kako je meni u životu,odmah mi je lakšealeksandra70vanja prvotno napisa
Meni baš i nije previše draga ta pošast od turbo folka, ali je to zadnja stvar na mom spisku stvari koje mi smetaju.
Zato se time previše ne opterećujem. Možda mi jednog dana dopre iz dječje sobe nešto od tih "umilnih" zvukova, ali to je samo glazba. I u ozbiljnoj glazbi ima neozbiljnih kompozicija od kojih bi slavni klasici čupali kosu sa glave, ali sto ljudi, sto ukusa.
Tereza u jednoj "umnoj" pjesmi pjeva "...oblaci bijeli što plove, susrete donose nove...", ali to je Tereza, a ona nije cajka.
Samo nek pjevaju dok god zlo ne misle.![]()
ne slušam ih, nemam protiv onih koji ih slušaju niš a ćevape baš volim i to s puno luka i kakve veze imaju ćevapi s tim?ivila prvotno napisa
![]()
Dobri su ćevapi, ali cajke ne volem.
Da se korigiram - ne slušam.
Klasika je samom riječju - klasika!
Forever.
Makar Bachove fuge bile zadnje smeće njegova doba!
Za mene su i vertikala i horizontala glazbene umjetnosti.
Ipak, neka si svi odabiru svoje vertikale i horizontale.
Ne sudim, ali imam svoj izbor.
točno je da je nastala poplava tih nekih božesačuvaj melosa i pravaca, ali nekako mislim da ne treba preveliku pažnju tome pridavati... što više nešto pljuješ to mu daješ veći prostor. pa nek sluša svatko ono što voli, ako mu je ćeif! ne možemo očekivati da je cijeli svijet po našim mjerilima i da svi zadovolje naše osobne kriterije, zar ne?
Iskreno se nadam da mi djeca neće slušati to. Onda bi znala da sam skroz fulala u tom aspektu odgoja jer ih od rođenja navikavam na glazbu (koja je meni jako važna a njihovom ćaći je i posao) a po mom mišljenju to nije glazba. Je ali toliko jadna da nije vrijedna slušanja. Baš sam nekidan pričala o tome sa svojom materom. Pa ja ne mogu vjerovati da se hrpe mladih ljudi skupljaju po tim koncertima i svršavaju na te melodije.
mi tu vrste muzike ne volimo i nismo je nikad slušali.
naši, gotovo svi jako dobri frendovi, s kojima se družimo slušaju cajke. na početku nam je to bilo prestrašno kad smo dolazili k njima, tak da smo mm i ja koji put otišli ranije s fešte jel više to nismo mogli podnijeti. s vremenom smo se "istrenirali" da to uopće više ne čujemo, tako da su se druženja i dalje nastavila, doduše rijeđe (ali zbog nekih dr. stvari). klinci im isto znaju sve od riječi do riječi i imaju ih u mobu.
mojima, odnosno F (ima 10 g.) isto ta vrsta muzike ide na živce. njemu se sviđaju prljavci, parni valjak i sl.
e sad, kad smo kod nas sluša se ili domaća ili strana muzika. oni (frendovi)vole i to i isto znaju sve riječi.
ne bi voljela da mi klici to slušaju i da posjećuju te klubove, al ko bude mene pitao.
nema dugo, je u isto društvo došla jedan "stara" frendica s mužem i pitala me kak izdržimo, ja joj velim: budete se isključili, još par puta kad dođete, kao i mi.
Neka svatko sluša što mu se hoće.
Ja ne slušam cajke, ali brate i U2 su meni totalno bezveze i smiješna mi je bila opća pomama za njima...tako da...jelte, o ukusima se ne raspravlja.
Dok sve ostaje na muzici meni ništa ne smeta!
ne volim cajke
meni su sve te melodije iste samo s drugim riječemakoje su božesačuvaj
![]()
fascinantno mi je kako ljudi koji ih slušaju imaju hebenu potrebu ofrljiti na najjače tak da se čuju u krugu od 2 km. Najgore mi je kad u 3h ujutro tip stoji na semaforu sa spuštenim prozorima a iz auta piče cajke ( i onda probudi i mene i klince).
Iskreno, meni je to nepojmljivo. Ne znam, u moje mlađahno doba (80-te) mladi to nisu slušali. Nekaj drugo se slušalo...
Naravno, svatko ima pravo na svoj ukus i o tome se ne raspravlja, ali meni je to svejedno :zbljuuuuuv:. Kad čujem nekog srednjoškolca u vlaku da to sluša, ono, dođe mi da mu kažem da to stiša, da me ne maltretira...
Xaleksandra70vanja prvotno napisa
uopće ne kužim zašto netko ima potrebu otvorit ovakvu temu? :?
ajmo se svi masovno zgražavat...
prijedlog za iduću temu: epidemija slip gaća? fuuuj!
Ja sam odrasla uz cajke i volim ih.
Nikada ih ne frljim na najjace i ne slusam ih kada mi je muz doma jer ih on ne voli.
S druge strane volim i Vangelisa i Enyu i irsku glazbu.
Zasto bi nekome smetao moj izbor glazbe, jesam li zato manje vrijedna ili losija osoba u necijim ocima? :?
Kako neko rece o ukusima se ne raspravlja![]()
Meni osobno smeta bilo kakva glazba iz necijih slusalica u javnom prijevozu, ako vec imaju slusalice na usima trebali bi ton prilagoditi samo svojim usima.lola_34 prvotno napisa
Kako uopce tu buku mogu podnjeti jer ako mi to cujemo tako jako, koliko to glasno zvuci u njihovim bubnjicima :shock:
Pa, bilo je i gorih i nepotrebnijih tema od ovedisciplina prvotno napisa
.
Ako imaš kaj javiš se, ako ne, ne javljaš se. Jednostavno.
U "ono vrijeme" šund se oporezivao. Nije da ga nije bilo.... joooj, kad se samo sjetim čega je sve bio... legende tipa "Otišo si, sarmu probo nisi" ili "Otišla si, ostavila dete, suzama sam lepio tapete"...
Bilo je toga. Ima i danas. Moj mlađi dođe s rođendana i pjeva takve stvari, pa još traži ujaka da mu nađe na internetu jer mama i tata neće. Ovaj je to i učinioa ja sam nakon kraćeg razmišljanja popustila i dala cd u promet. Rezultat: poslušao ga je JEDNOM, rekao "Da, to je sviralo na rođendanu" i nikad više nije posegnuo za time.
Ne možemo se boriti protiv toga. Ne mislim baš da i trebamo... Treba djecu okružiti drugim stvarima, pa će uočiti razliku i s vremenom birati bolje.
Ma, da, ma niti ja ne vjerujem u zabrane. Dapače, mislim da to što danas mlađarija toliko sluša narodnjake upravo i jest rezultat toga da se 90-tih nigdje u medijima nije mogao čuti nikakav narodnjak, i sad je to, naravno, ekspandiralo u drugom smjeru.Peterlin prvotno napisa
Tako da - za zabrane nisam, one neće donijeti ništa dobrog, samo se nadam da moji to neće slušati.
Ja stvarno ne podnosim, ali nikako ne podnosim te cajke...
Meni je to prestrašno!
Da se razmemo, nemam ništ protiv onih koji to slušaju, ali što dalje od mene.
Meni to jednostavno stvara nekakvu strašnu jezu.
I ne bih bila sretna da čujem da moja djeca "to" slušaju.
Ponajprije zato jer to nije nešto što smo ih mi doma naučili.
veliki x
mozete me sad zadaviti, ali meni je epidemija cajki slag na torti proseljacivanja lijepe nam nase. haug.
nema fuqin sanse da bih boravila u prostoriji u kojoj sviraju, jer glazbu koja me okruzuje jednostavno ne mogu iskljuciti.
@ disciplina - tema je skroz dobra. mozda ti ne kuzis nasu iznenadjenost i zgrazanje ako ti stvarno turbo folk rules
Potpisujem i lolu i Pinky i Teddy!
Nikoga nije briga tko što sluša, ali je očito tko sluša cajke. Kao da cijeli svijet mora čuti da oni to slušaju. Svima to moraju dati do znanja.
Ja nikoga po cesti ne maltretiram svojim izborom na mp3...ili u vožnji u autu.
I nekada su bili narodnjaci, ali to meni nema veze s ovim danas.
Ii što se sam teme tiče, pa povezana je s roditeljstvom, kao što sam rekla, trudit ću se kao i do sada da djecu naučim da je to nešto što ipak ne bi trebali slušati. Mene bi iskreno stvarno bilo sramota!
Posljednje uređivanje od ana.m : 29.01.2010. at 07:30
Tko su oni? Moram priznati da jednako kao sto se cuju cajke iz mp3-jeva ili auta, cuo se i techno, dok je bio popularan.
Iako ne slusam cajke, narodnjake niti bilo sto slicno takvoj glazbi, ne razumijem smisao topica, osim, eventualno, zgrazanja i postrojavanja.
ajd pretpostavit ću da nisi otvorila moj link pa zato ovaj komentar!!
Ne volim narodnjake i cajke,i nikad nisam! Ali ne vidim ni razlog da netko dođe i napiše ja ne podnosim cajke, kako vi...? ono.. libo me ko što sluša..
ja volim slušat Ramba i njegov izričaj mi je jako drag.. a kad kažem npr. svom prijatelju koji voli Thompsona da je Rambo svjeski megacar on se zgraža jer to nije "domaće"
u njegovim očima sve što nam rodna gruda nije iznjedrila ne prolazi!!! Kad sam išla na Balaševića rekao mi je da sam četnikuša
eto.. meni na to ova tema liči! Ajmo se smijat Balkancima jer smo mi Rvati! Bah..
Ja fakat nikog ne postrojavam i ne prozivam i fućka mi se tko i zašto to sluša.
MENI je to nepojmljivo. I ponavljam, po meni je bilo i puno gorih topika (npr. skupljanje nekome bodova, tj. klikanje u nekoj drugoj nagradnoj igri da bi se osvojila neka nagrada (plišanac ili slično).
on spada pod stare cajke
da moram birati između Brene i Darebubamare odabrala bih Brenu....jer je stara cajka
Šalu na stranu, Halida ne slušam, znam jedino Miljacku koja mi je super.......da su sve pjesme takve ja bih bez problema zavoljela cajke......ako njegove pjesme uopće spadaju pod to.
Ni meni ne bi smetalo...Smetao bi mi još i techno jer to također ne smatram muzikom nego običnom deračinom...Ali to je sada nešto drugo.
Ali nekako cijela ta kultura oko tih cajki, ponašanje te mladeži koja sluša takvu glazbu i izlazi u takve klubove...
I iskreno, stvarno gotovo pa nikad po gradu ne čujem da je netko do maximuma pojačao Metallicu, Gunse, Sinatru, Mozarta ili pak M.Jacksona!
ja sam inače ružila po dance klubovima, no jednom smo se zaletile u Ludnicu, to je bio šou! konobari obučeni u medicinske sestre, go go plesačice, cuga skupa ko sv. petra kajgana, a parking pun mercedesa... ušle, nasmijale se do suza i izašle... eto, s te strane - super provod... iako, ne slušam cajke, nisam u tome, al da se nasmijem - to da!
što da kažem, ekipa se umori radeći cijeli tjedan i onda hoće malo zezancije za vikend, pa se razvale za vikend na cajkama... razumijem ih
a inače, pazi stihove hahahahaha
DJ Krmak
Armani
Cujte ljudi moji sve mi dobro stoji
jer ja nosim bijelo Armani odijelo
oblaci me Gucci to dusmane muci
imam skupe gace sijo ih Versace
He, limuzina fina
pijem dobra vina
na mene se loze
sta cu Boze kada mi se moze
Pitao me jaran ko je Donna Karan
Dolce i Gabanna nije za Sabana
ljubim fine dame za tv reklame
vizit karte dijelim lijepo se veselim
Kosulja mi cista, nikad dvaput ista
a cipele Boze od tigrove koze
Roleks mi od zlata da se zenska vata
zato Halle Barry hoce da me vjeri
Sta cu Boze kada mi se moze
sta cu Boze kada mi se moze
DJ Krmak
Eros Bosandzeros
Rodno mjesto Banja Luka
jedem cevap s mnogo luka
u Becu sam gastarbeiter
u krevetu pravi fajter
Eros Bosandzeros napravice lom
za djevojke kazu da sam
pravi nervni slom
Eros Bosandzeros napravice lom
za sve zene oko mene
ja sam nervni slom
Kad privedem dobru trebu
odmah pustim Kojic Kebu
pa spontano spustim hlace
zbog Drljace ona place
Obucen sam ja do jaja
ko Nedeljko Bajic Baja
skacu name i svabice
ko u vodu zabice
Bome, meni su lupali po podu i nazivali me i zbog Beethovena i zbog Mozarta![]()
ne volim cajke... sevdah mi odgovara... mm ne razumije razliku - on sluša svašta...
ja ne mogu prožvakat cajke i ove neke techno - house i sl. zvukove ... i schopenhauera (on je baš skladao stvari koje su atak na moj jadni nervni sustav - gore od cajki)...
ostalo od mozarta do nirvane i metallice....
Oooo, znam kak to ide s lupanjem usred noći. Vrsta buke nije važna. Mogla bi biti i najbolja muzika. Ja sam lupala po vratima susjedima dok su se mlatili i urlikali, pa su nas probudili skup s djecom i nisu prestali satima (netko iz zgrade je pozvao policiju prije nas). Ali to je drugi topic... kulturi stanovanja, buci, neciviliziranom ponašanju.
Kaj se tiče cajki, dragi moji - svaka roba ima kupca, kao i nezdrava hrana i ekološki neprihvatljivi proizvodi itd... Moglo se s tim lijepo zaraditi (a vjerojatno i danas) i to je jedini razlog zašto toga toliko ima. A pravo je licemjerje kad se ljudi javno zgražaju nad takvom vrstom muzike, a ondak vikendom opale tulum uz pijaču i oderi do jutra...
Mi se trudimo djecu učiti (Mozart, Čajkovski, Vivaldi - barem kroz Bulajine glazbene igre) i oni to prihvaćaju. Učimo ih i odabirom glazbe koju slušamo (nije važno, ima svega...). Ne vodim brigu o tome što drugi ljudi slušaju, kao što ne vodim brigu o tome što jedu i kako se oblače. Ne možemo (ni trebamo) mijenjati druge, trebamo brinuti o sebi i odgajati svoju djecu. Nikad nisam djeci rekla za tu glazbu "fuuuuj" ali sam rekla "čuj, nije mi to baš nešto" kad je mlađi sin počeo pjevati "Eh što volem miris kamiJona" (naučilo dijete od drugih u vrtiću) pa je uskoro prestao s tim.
Formiranju glazbenog ukusa moje djece nenamjerno je pripomogao mali Cigo (ispravno bi bilo napisati "mladi pripadnik zajednice Roma") s harmonikom koji je sat vremena derao narodnjake ispod zgrade i nije otišao sve dok mu nismo bacili noFce... Djeca su sama zaključila da im se takva glazba i te pjesme ne sviđaju i amen.
Ak ih ne probude petarde za NG, neće ni Sinatra.
Probaj se staviti u moju situaciju, živim na 4. katu i do 4. kata se baš toliko jako da ti para uši ne čuje. Pogotovo ne da mi probudi djecu (ne msilim na susjeda ispod sebe, nego na lokal u zgradi i aute koji se skupljaju oko zgrade).
Dakle narodnjački lokal, ponekad se jako dobro čuje što slušaju do 1 u noći. Nije to jako glasno (do 4. kata, ne želim znati kako je onima koji su na prvom i na toj su strani zgrade). I nikada mi to nije budilo djecu, ali me taj zvuk očajno iritira!
Dakle ja od toga ne volim čuti ni mrvu, ali baš ni mrvu. A u narodnjački klub bi ušla jedino za neku veeeeeeliku lovu!
I ne kužim zakaj ovdje ima vas nekih koji ne možete shvatiti da ima ljudi kojima je takva muzika nešto strašno i očajno??
A činjenica je da je sveprisutna, puno previše!
oni su mladi ljudi, decki sa a la beckam frizom i zeljom za zvjezdanom slavom u nogometnim vodama, curke u minichima i cizmama do koljena, usta napucenih u pozu ko da su ljubile vrelu peku... klinci kojima je vise stalo do materijalnog i nekakvih "statusnih" simbola (ako se statusnim simbolima mogu smatrati drangulije koje skuplja modni macak npr.) nego sto je nama ikada bilo u njihovim godinama.
i da, zgrazam se i nad njihovom glazbom, nad njihovim zivotnim pogledima, nad njihovim desnicarenjem i ustastvom (a mnogi su rodjeni i nakon DOMOVINSKOG rata), nad nedostatkom ikakvih ambicija u akademskom napredovanju.... zgrazam se do kosti. i ne, ne smatram se boljima od njih (znam da ce to biti slijedeca primjedba na tapetu). cak stovise, smatram da ce vecina njih proci bolje od mene u zivotu, na opcoj ljestvici mjerila, ne samo po mojim osobnim mjerilima.
i sta bi ja sad trebala biti "politicki korektna" i ne izraziti svoje zgrazanje?
preko puta balkona moje spavace sobe je jedno od njihovih okupljalista. i da, radije bi i da mi stare hercegovacke narikace sa sprovoda jecaju i kukaju cijelu noc nego da ono slusam.
ja svekoliko pucanstvo ne tlacim sa mojim glazbenim ukusima ali oni bome tlace mene.
i sto bih trebala? staviti pojacalo na balkon i odvaliti do daske nesto svoje? ignorirati? mogu tu i tamo isipati svoj bjes kao sto i sada radim.
vi ako cete razumjeti, razumite, ako ne, briga me
i ne, disciplina, nisam otvorila tvoj link, zato sam i napisala ako stvarno slusas...
nešto kao I have a dream jel? baš te ponijelo..
nego.. ja uvijek ostanem paf kad vidim silnu mržnju prema drugačijem.. bilo to muzika, status, vjera, rasa i sl.
nije ni čudo da danas ima toliko djece zlostavljača kad ih roditelji uče da su oni drugi jel zaostali..
izgleda da je mali Ivan Buljan tek početak..![]()
Joj disiciplina ajde molim te ne pretjeruj!!!
Imam pravo da mi se nešto ne zviđa i da to ne podnosim slušati! Ili ćeš nam ti to molim te lijepo zabraniti?
Ili je možda opet zabranjena sloboda mišlnjenja i pravo na izražavanje vlasitih misli i osjećaja???
Posljednje uređivanje od ana.m : 29.01.2010. at 15:48
A kad si već spomenula djecu zlostavljače...E ajde pogodi kaj slušaju???
ako tu sad impliciras da ja mrzim cajkase, malo si presla preko granice :falismajliczazbljuv:
mogu i ja glumiti korektnost ovdje ali sam iskrena
i nikoga ne mrzim a najmanje zlostavljam. dapace, u gore navedenom primjeru cijelo susjedstvo i ja smo zlostavljani.
a mrznju prema drugacijem sam osjetila na vlastitoj kozi.
nevjerojatno koji grubi post si napisala, ne mogu vjerovati...
odo sad sa ove nebuloze, ne treba mi da me random neznanci na forumu zivciraju i vrijedjaju....
I jos ana.m jezis se od cajki al bi za velike pare, sto?
Poslala djeci poruku da je to fuj al ak plate.. Sve moze..
Divno!