Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 138 od 138

Tema: Najpovoljniji internet, telefon,....

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala ti Davore
    još da si na hrvatskom pisao

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, kod B-neta je analogno na drugom televizoru. Mi smo odustali od toga jer mi je glupo da ono što stvarno gledam ne mogu gledati na dva mjesta. HBO- paket se ne može gledati analogno, bar su mi tako rekli.
    I kaj nitko nezna odgovor na moje pitanje o "paricama"?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kad si baš navalila...
    Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Jel zna netko, jel ovaj prelazak na novu tehnologiju uključuje izbacivanje "parica", jer mi još uvijek to imamo na dva telefona.
    NE. Dok ti ne uvedu (pomoću bušenja) optiku ili kabel osuđena si na parice. Ako su ti parice loše imat ćeš lošiju uslugu. Uspjeh DSL-a se temelji na sveprisutnim paricama po kojima se ostvaruje digitalni prijenos do max. 3km udaljenosti. Dobra kvaliteta se događa unutar prvih ~1km od centrale, a stvaaaarno dobra na manje od ~400m od centrale.

Za sve usluge osim standardnog telefona kojeg samo upikneš u zid plaćaš ekstra struju za napajanje modema/IADA, Home Gateway-a (...).

Uzgred, evo kalkulacije potrošnje IAD-a:
    Pretpostavke:
    - prosječna snaga uređaja (potrošnja) je 20W
    - efikasnost pretvorbe adaptera 220/12V je 85%
    - prosječna cijena kilovata struje uz 10 sati jeftine i 14 sati skupe struje je oko 90lp

20/1000/0,85*24*30*0,9=15,247kn

(Kad bi potrošnja bila manja operatori bi taj podatak dali u javnost. Reality check: nema podataka)

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala.
    Parice su nam super, jer bez njih nema mogućnosti Max-tv-a, tako da ih nećemo otkazivati.
    Na jednom telefonu imamo onaj c-nešto uređaj i tamo nije moguće dobiti Max-tv uslugu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davore, da li si imao neki konkretan IAD za izračun potrošnje?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    izricito su rekli da postoji opcija da ne prijedje, i da to ne povlaci nikakve negativne posljedice u kvaliteti usluge i cijeni. Jos jedan , znaci.
    I bas zato odbija prijelaz, zato sto ne radi kad nema struje (!).
    elly, rekli su informaciju koju su imali. i nisu lagali.
    isto tako, stvarno nema negativnih posljedica u kvaliteti usluge i cijeni ukoliko korisnik nije prešao na novu tehnologiju. no ta tehnologija će zamijeniti staru, i neće biti mogućnosti za ostanak na nečem što ne postoji.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    davore, da li si imao neki konkretan IAD za izračun potrošnje?
    U zadnjih godinu i pol ne, hvala na pitanju. Onomad su se vrijednosti vrtile od 15-25W. Ako te zanima koliki bi trošak u kunama bio za neki konkretan IAD s konkretnom potrošnjom s lakoćom ću to skalirati. Nekako ne vidim da je Home Gateway initiative zaživjela, a i kad zaživi skriveni trošak će i dalje biti veći od 5kn mjesečno

Ja sam na VoIP telefoniji ali flat rate pa zažmirim na nedostatke, prekide i smanjenu raspoloživost. Štuca mi se kad se lošija VoIP tehnologija prozove "novom tehnologijom", a pada na trivijalnim kriterijima poput raspoloživosti.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku
    neće biti mogućnosti za ostanak na nečem što ne postoji.
    ... a prodavat će se po istoj cijeni kao da je jednako dobro.

Otprilike kao kad ti doktor kaže da ti je rengen super jer ga je sredio u fotošopu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e jesi mrgud hihihi.... ne znam koji IAD-i su u ponudi.
    da li je Gigaset SX763 IAD? to imam doma (na staroj tehnologiji )... i da li znaš koliko struje troši STB? Siemens 7710...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gigaset ti je STB i obzirom na uzrast sigurno dosta troši, ali vjerojatno u stand by režimu (koji najviše utječe na prosjek) ne troši više od 10W. Pitaj operatora

(u manualima to nije deklarirano jer bi nekome moglo pasti na pamet da zgrabi kalkulator)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... XD

Gigaset je i jedno i drugo...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

... i treće ako uzmeš da ima i WLAN. Ne troši manje od 15W.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dali je netko uzeo od Vipa koji paket? Razmišljamo uzeti Vip trio paket (telefon, internet, TV) za 275,00kn mjesečno, ali me brine dali to dobro funkcionira. Uzeli bi preko kabla i kažu da s obzirom da imamo Bnet, nema nikakvih problema.
    Malo sam čačkala po netu pa ispada da je Vip kupio Bnet? Uglavnom malo me brine jer sam jedno vrijeme imala njihov internet preko sticka i to je bila blagorećeno katastrofa. Bnet me užasno živcira, jer iako je uglavnom sve uredu, kad dođe do nekog problema, ja ne mogu do tehničke službe da ih nešto pitam nego čekam 72h da se oni meni jave.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 21.11.2012. at 21:13

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam raskinula sa T-comom nakon što sam 2 mjeseca čekala preseljenje broja na drugu adresu, i dalje su mi stizali računi al sam se žalila i vratili su novac.
    Prije dva mjeseca sam uzela H1 mrežu TRIO 200kn mjesečno,
    prva tri mjeseca besplatno. (TV 44 programa od toga 4 biraš sam, flat internet 4mb, telefon), ništa ne plaćam t-com, broj mi je ostao isti, a za sad sam prekoračila u korištenju po 20kn mjesečno.
    Zadovoljna, nakon onih lihvara od T-coma, to me sve koštalo duplo.
    Klinci imaju omiljeni kanal za crtiće a ja internet, telefon uglavnom služi kao ukras.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Dali je netko uzeo od Vipa koji paket? Razmišljamo uzeti Vip trio paket (telefon, internet, TV) za 275,00kn mjesečno, ali me brine dali to dobro funkcionira. Uzeli bi preko kabla i kažu da s obzirom da imamo Bnet, nema nikakvih problema.
    Malo sam čačkala po netu pa ispada da je Vip kupio Bnet? Uglavnom malo me brine jer sam jedno vrijeme imala njihov internet preko sticka i to je bila blagorećeno katastrofa. Bnet me užasno živcira, jer iako je uglavnom sve uredu, kad dođe do nekog problema, ja ne mogu do tehničke službe da ih nešto pitam nego čekam 72h da se oni meni jave.
    da, točno - VIPnet je kupio Bnet..to je sad pod istom kapom..

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj twins mama prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam raskinula sa T-comom nakon što sam 2 mjeseca čekala preseljenje broja na drugu adresu, i dalje su mi stizali računi al sam se žalila i vratili su novac.
    Prije dva mjeseca sam uzela H1 mrežu TRIO 200kn mjesečno,
    prva tri mjeseca besplatno. (TV 44 programa od toga 4 biraš sam, flat internet 4mb, telefon), ništa ne plaćam t-com, broj mi je ostao isti, a za sad sam prekoračila u korištenju po 20kn mjesečno.
    Zadovoljna, nakon onih lihvara od T-coma, to me sve koštalo duplo.
    Klinci imaju omiljeni kanal za crtiće a ja internet, telefon uglavnom služi kao ukras.

znaci zadovoljna si?daj mi pliz reci koliko si ih cekala da te spoje?

ja sam bas sinoc racunala taj vip.uopce mi nije povoljan.gledajuci onaj paket u kojem kupis i tv za kunu i usporedujuci h1 cijene -izracunala sam da vipu u 2 godine platim cca 8000 kn a h1 oko 4000!!!!

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da li je netko od vas u području sa upitnim mogućnostima za internet? Naime, mi smo u području gdje nekom radi, nekom ne (obzirom na udaljenosti od centrale), pa me zanima da ako uzmemo od npr Bnet-a paket i ispostavi se da ne radi (zbog infrastukture), da li oni (ili drugi operateri) stvaraju probleme kod opoziva ugovora?

Nama susjed sad kaže da je stavio novu kutiju od Optime (nisam sigurna?) i da ima duplu brži net nego što je mogao imati preko T-Coma pa bi isprobala ako radi i kod nas.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

H1 je jako neozbiljan operater. Mi smo u 2 navrata tražili njihov paket i sve dogovorili, a poslije od njih ni bu ni be.
    Posljednje uređivanje od Zara1 : 22.11.2012. at 10:34

gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Vjerojatno imaju jako puno posla jer ih svi žele, jako su povoljni. Mi smo se isto prebacili na H1. I zadovoljni smo. Najviše smo ih uzeli zbog povoljnog interneta. Ali mi puno telefoniramo na fixni pa nam zato narastu troškovi telefona, ali i to ćemo srezati telefoniranjem preko skypa na fixni. Mjesečno to iznosi cca 5 eura, neograničenog telefoniranja. sada su nam računi oko 160kn za flat internet + telefoniranje.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

iskon - trio carnet+ paket - 195kn!!! (dakle, ako imate školarce, muževe profesore ili zaposlene na faxu - možete dobiti carnet šifru i onda je puuuno jeftinije)
    prešli sa bnet i fulzadovoljni - ima puuuno više opcija - internet je dikretno spojen i na tv, pa se može na tv gledati youtube i sl., na svakom programu piše info - što treutno traje, kada je počelo, kada završava i što je iduće na rasporedu - ma divota!!! e da, i može se pauzirati program i snimati.... to mi je isto zakon - gledam sci, pa se sjetim da bi oprala kosu jer je kasno - stisnem pauzu, vratim se i nastravim gledati! vau

jedino im se signal malo brejka . tu i tamo trebamo restartai tv, ali mene ne smeta - dogodilo nam se to 2 puta u 5 dana korištenja
    Posljednje uređivanje od kudri : 22.11.2012. at 20:13

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam imala problem sa T-comom, njih sam čekala dva mjeseca i odustala, zato sam i prešla na H1, od informativnog poziva do uključenja prošlo je mjesec dana, za sad stvarno nemam primjedbe, tek smo 2 mjeseca uključeni, znači uključenje je bilo u roku, rekli su da se čeka do mjesec dana i tako je i bilo,
    ja sam u Splitu i to smatram jako brzim uključenjem, ovdje se inače na sve čeka.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni nije dao vrag mira pa sam opet usporedivala cijene operatera.

predali smo zahtjev za h1 ali vec je jako dugo proslo, od njih ni slova pa istrazujem dalje.ne zivimo u kvartu pa nam je izbor ogranicen na iskon (los paket sa sporijim internetom), H1 (najjeftinija usluga ali nikako da ju docekamo) i vip.
    e sada, na vipu bih se zadrzala.

oni me svaki put sokiraju svojim propustima.

dakle:

nude u nekoj opciji tv uređaj za jednu kunu.obzirom da ionako u skorije vrijeme planiramo kupiti uredaj ,istrazim taj paket.i pazi cuda!!!!

digitalni tv paket kostaju redom: osnovni:78,50 kn , prosireni:40 kn. (uz te nedobijes tv za 1 kn)
    onaj paket koji omogucava tv za kn kosta 199 kn mjesecno.
    ALI
    gle cuda.taj se paket sastoji od osnovnog i prosirenog paketa.(onih 78,50+40kn), po cemu ispada da IDENTICNU uslugu u bez tva platis 128,50 kn mjesecno , a sa tv uredajem 199 kn.ilti kroz 24 mjeseca 1692kn.
    ukratko tv uređaj platis 1692+1 kn.

jasan mi je marketing.
    jasan mi je cilj.

ali mi nije jasno kakvim budalama nas smatraju?

i nakraju balade nazovem ja njihovu sluzbu za korisnike a lik totalno zbunjen.skoro da nema pojma o cemu ja pricam.

jednom sam se natezala sa vipom zbog polustinitih informacija.izgleda da cu morati ponovno.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ima li netko ili da li se netko raspitivao za opciju samo internet i tv? flat rate
    telefon nam ne treba

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    ima li netko ili da li se netko raspitivao za opciju samo internet i tv? flat rate
    telefon nam ne treba
    Ovo bi i nama trebalo

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

B.net ima tu opciju. Klik!. Mi imamo samo internet jer nam ne treba ni telefon, ni TV. Trenutno smo jako zadovoljni.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mm se raspitivao kod svih operatera i ispada da je vip najjeftiniji
    nisam to očekivala

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Najjeftinije ne znači i najbolje.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam potpisala ugovor s vipom za telefon, internet i tv 275,00kn i to krajem 11 mj i jos nisu dosli. Rok im je 45 dana i kazu ovih dana da bi trebali. Bili su mi najpovoljniji a do sada sam imala bnet, pa s obzirom da je to isto nadam se istoj kvaliteti. A osim zbog cijene presli smo njima jer bnet u osnovnom tv paketu daje analogni signal i slika je losa a vip za ovu cijenu nudi prosireni paket i digitalni signal. Bilo mi je bezobrazno od bneta da me tjeraju da im platim vise da bih imala normalnu sliku i nisam htjela.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

najjeftinije i najviše nudi u odnosu na druge
    no, ako se ceka vise od roka, a rok im je veliki minus onda to nije baš dobro
    45 dana je puno previse, ali prihvatljivo ako stvarno dodu, sad si važem zbog ovog kaj je rekla mitovski

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

anatom, nadovezujem se na ovaj vip-ov paket s tv-om.
    tv uređaj se može dobiti samo uz paket koji košta u prvoj godini 350,42 kn, a nakon toga 426,64 kn. no na letku je pisalo veliko trio paket + tv uređaj za jednu kunu već od 158,78 kn. u bližoj okolini sam imala par slučajeva gdje su ljudi bili oduševljeni tom ponudom i htjeli je uzeti jer su shvatili da će 2 godine plaćati samo tih 158,78 kn. onda sam ih uputila da malo bolje pročitaju.
    vjerujem da im je hrpa ljudi uzela taj paket i da će biti gadno ušokirana kad počne dobivati puno veće račune.
    dakle, nije problem u njihovom marketingu, oni će postići to da puno ljudi uzme te pakete, nego je problem što ljudi pročitaju ono što žele vidjeti (a na to marketing i računa).

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ne znam je li ok na ovoj temi pisati o tarifama za mobitel, ali ja sam u vip-u (nakon detaljnog proučavanja svih ponuda osim multi plus mreže ili kako se već zove, nju sam zaboravila proučiti), otkrila da mi je najpovoljnija vip-ova savršena tarifa. nema ugovorne obveze, plaća se pretplata od 150 kn + frekvencija 10 kn, nema naplate uspostave poziva, a bez limita su pozivi prema svim mobilnim mrežama u RH, prema fiksnim mrežama u RH, SMS-ovi, internet (s tim da je maksimalna brzina do potrošenog 1GB, a nakon toga se usporava). Jedini način da dobijete veći račun od 160 kn je da šaljete MMS, inozemni SMS, plaćate parking, u roamingu ste ili zovete one brojeve prema posebnim tarifama (humanitarne akcije i sl.). tarifa se može uključiti do 23.01. Osjećam se puno neopterećenije otkad ne moram razmišljati koliko ću potrošiti na pozive i poruke, a i računi će mi biti manji nego ranije.
    p.s. ne radim za vip (što se definitivno vidi iz prethodnog posta), nego sam zadovoljna ovom opcijom

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jesen i meni je savršena tarifa od VIP-a odlicna, imam je već 6 mjeseci i prezadovoljna sam. Sto se tiče interneta i TV-a mi smo uzeli Bnet, bez fiksnog telefona, prva 3 mjeseca 1 kunu, nakon toga 160kn/mj. I s time smo zadovoljni, internet je super brz i nikad ne rikava, 40 programa je nama i vise nego dovoljno.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I ja se slažem da je 150, odn. 160, kn mjesečno za sve neograničeno više nego povoljno, no meni to ne treba.
    Otkad imam bonbon mrežu, trošim 80 kn mjesečno, zajedno sa svim parkinzima i ostalim čudesima. Svi su moji na bonbonu. 1000 min unutar mreže za 1 kn (upala u akciju), BEZ naknade za uspostavu poziva, + 1000 besplatnih sms-ova prema mreži (također upala u akciju). Ostale mreže ako i zovem, ne potrošim više od tih 80 kn. Osim toga, da potrošim više od 1000 minuta razgovora mjesečno, trebala bih se dobro zapitati o svom životu i navikama.
    Internet na mobitelu mogu koristiti, ali ne želim, tako da je sve to zablokirano.

Imam dojam da su takve tarife napravljene da bi te zapravo tjerale da trošiš više vremena nego što bi htio razgovarajući, šaljući poruke, surfajući... A onda će jednog dana ukinuti tarifu, a mase će biti navučene na to.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i ja bi bonbon!
    pa to zvuči dosta povoljno
    a kakva je bila akcija, sad božićna?
    ili da čekam uskrsnu?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    i ja bi bonbon!
    pa to zvuči dosta povoljno
    a kakva je bila akcija, sad božićna?
    ili da čekam uskrsnu?
    S njihove stranice: "Ako preneseš broj u bonbon do 28. veljače 2013. možeš aktivirati opciju 1000 bonbon minuta za 1 kn mjesečno, svaki mjesec do kraja 2014. I naravno, zadržavaš broj kojeg znaju svi koji te poznaju "

Imaš razne opcije - možeš si slagati kako ti paše - pozivi, poruke, internet (vidi ovdje). Ako nadoplatiš bon od 80 ili 160 kn, onda ti ovi paketi idu u pola cijene. Za manji iznos bona platiš punu cijenu.
    Bonovi su im isto zgodni - 10, 20, 40, 80 ili 160 kn. Mogu se kupiti preko internet bankarstva (ali na bankomatu ne, iz nepoznatog razloga).

Nama se isplati jer mi je cijela familija na bonbonu pa tih 1000 minuta, odn. poruka (ta akcija za poruke je istekla) iskoristim na njih. Kad zovem neke druge, bude mi dovoljno ovo ostalo što imam na računu. Ako ti nitko nema bonbon, onda se baš neće isplatiti. Pitaj još nekog drugog tko ima tu mrežu. Nemoj donositi odluku samo na temelju mog iskaza.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne znam jesam li koji detalj propustila, ali meni još bolje zvuči PREJAKA opcija od simpe... U 10-ak godina korištenja, prvi put da mi nešto savršeno odgovara. Za 50 kn mjesečno dobije se:
    - 1000 minuta prema svim mrežama (200 za vip/tomato + 800 sve ostale fiksne i mobilne mreže)
    - neograničene poruke
    - 1 GB interneta.
    Uz to, naplaćuje se uspostava poziva 29 lipa, ali uz sav trud ukupno ne potrošim više od 70-80 kn.
    I provjereno kroz više mjeseci, nema nikakve zamke.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj LEA.st prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam jesam li koji detalj propustila, ali meni još bolje zvuči PREJAKA opcija od simpe... U 10-ak godina korištenja, prvi put da mi nešto savršeno odgovara. Za 50 kn mjesečno dobije se:
    - 1000 minuta prema svim mrežama (200 za vip/tomato + 800 sve ostale fiksne i mobilne mreže)
    - neograničene poruke
    - 1 GB interneta.
    Uz to, naplaćuje se uspostava poziva 29 lipa, ali uz sav trud ukupno ne potrošim više od 70-80 kn.
    I provjereno kroz više mjeseci, nema nikakve zamke.
    Baš sam došla pitati iskustva za ovu opciju, tnx!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ako ti zadovoljava potrebe, savršeno! Po nekoj drugoj osnovi, čim uplatiš 50 kn dobiješ 1000 poruka i 1 GB, tako da zapravo imaš 2 GB (nisam isprobala jer moj mobitel nije dovoljno pametan za toliku potrošnju, a i ne treba mi). Kod aktiviranja je dobro obratit se operateru, ima par koraka pa da se nešto ne preskoči. Iako nije komplicirano ako si dosta u tome.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •