-
Brojenje tjedana trudnoće
Jel to vama nije malo zbunjujuće u kojem ste tjednu?
Npr. meni ZM 05.11. dakle, ja računam da sam 13.11. završila prvi tjedan i da sam u drugom tjednu. A nekako mi se čini da moja doktorica tek kad napunim taj tjedan, znači npr kad sam 12+1 kaže da sam u 12-tom tjednu.
Nije li to matematički malo nepravilno?
8)
-
je,matematički čim si 11+1 si već u 12om tjednu,ali si 12 tj trudna tek kad bude 12tj i dalje.
-
Meni je veća zagonetka mjeseci...
A već mi je treći put!!
Daklem, ja sam 9+3, u 10. sam tjednu i u trećem mjesecu trudnoće.
Ako se računa da je 12 tjedana puna tri mjeseca, kužim, ali kak onda trudnoća traje 9 mjeseci.
Vjerojatno 9 kalendarskih mjeseci.
Jer se očito u trudnoći 4 tjedna računaju kao mjesec.
I onda ja uvijek računam da sam u onom mjesecu trudnoće po kalendaru.
Dakle ako mi je tremin za točno 7 mjeseci na današnji dan, danas sam zapravo ušla u 3. mjesec.
Po ginekologu i po tom računanju sam već 2 tjedna u 3. mjesecu trudnoće.
-
-
ajmeeee, pa ja u osmom mjesecu... kako vrijeme leti... još malo pa mi dolazi moja curica.....
-
a ja u 6. mjesecu- mene zbunjuje to što mi je jedan termin poroda po zm a drugi po ultrazvuku tj. napisao mi gin. tjedan dana ranija koncepcija (a možda i dva) - a na pregledu mi uvjek zapiše termin po zm. a kako sam lanu rodila 2 tjedna ranije od termina ja ću 01.05. spakirat torbu i čekat!!! haha
-
[PHP]NANNE[/PHP]tako je i kod mene...po zm sada bi bila trudna 22 5/7.,a ginegologica pak kaže da je po uzv 2tj manja trudnoća...pa sam rekla da se več na početku 5 mj spremim pa ćemo čekati.....
-
Ajme ja po onoj tablici u 8 mjesecu. Ušla u 33 tjedan. Po UZV mi je trudnoća manja cca tjedan dana, neki puta odstupamo i za više. Al trudnoću mi od starta vodi kao tjedan dana mlađu, tako da imam jedan termin po mengi, a po UZV druge. I sad nemam pojma kad trebam rodit
-
evo jedan koristan link koji ce, nadam se, odkloniti nase nedoumice
http://www.baby2see.com/pregnancylength.html
-
-
I ja se uzdam u termin po ZM...
-
negdje sam pročitala da trudnoća traje 40 tj.,odnosno 10 lunarnih mjeseci,ili laički 9 mjeseci po kalendaru. jer se mjesec računa 4 tj ili 28 dana,a sad neki mj.ima 30 ili 31 dan pa se onda 2 ili 3 dana dodaju i u 9 mj. se od svakog mjeseca naberu ta 2 ili 3 dana. možda sam malo nerazumno napisala,al nemogu pronaći taj link.
-
Prvi put me dr zbunjivao s tim tjednima, jer oni računaju od početka zadnje menstruacije, a u drugoj trudnoći sam se privikla i samo u tjednima govorila (iako sam nekima morala prevesti na mjesece
))
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma