Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: kao da me ne voli :-(((

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno kao da me ne voli :-(((

Zdravo mamice,
    prije 3 tjedna sam se vratila na posao. Beba mi je 11 mjeseci stara i dok sam bila kuci, bio je vezan za mene ali i za bake, dede, tatu.
    kad sam pocela raditi, ostao je kod bake, muzeve mame, sa kojom zivimo. Nije bilo problema oko razdvojenosti jer je na nju naucio od rodjenja. Medjutim ovih dana kad se vratim kuci, zateknem ga da se igra, a on kad me ugleda, samo se i dalje nastavi igrati. kao da uopce nisam tu, kao da nisam dosla.
    To me uzasno pogadja. ja njega toliko pozelim da opisati ne mogu. Trcim kuci kao mahnita i onda... nista .. Bebac me ignorira.
    Imate li slicnih ikustava? tjesim se da je to ok, ali opet.... nekako sam tuzna(((8

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prošla sam to 2 puta

imam 2 curke i obje su jedno vrijeme bile u fazama da je tata bio broj 1, mene nisu puno doživljavale

ali nakon nekog vremena sve sjedne na svoje mjesto
    nemoj se brinuti, još malo pa će opet doći faza u kojoj se neće htjeti odvojiti od tebe

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leona sa,

da, tvoje dijete se ljuti na tebe Ljuti se jer je odjednom bez mame na cijeli dan. To sve prođe ali evo trikova da to lakše prevaldate:
    što više maženja i pusa, igranja samo ti i on bez drugih,
    izvedi ga van, jedi s njim (nemoj da obrok prođe bez tebe), okupaj ga, uspavaj, probudi ujutro prije posla i javi mu se reci kamo ideš i zašto.
    djeca to razumiju u toj dobi iako se nama čini da ne.
    samo nemoj i ti njega ignorirati i polako ćete prevladati krizu.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Smrc, hvala za utjehu, nadam se da ce ga proci jer mi ovako nije bas zapravo....

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sjećam se ko sad...
    prvi radni dan nakon porodiljnog...nikad kraja, vruće do besvjesti, žurim doma ko sumanuta....
    ulazim u kuću svi bulje u mene, MM, sveki, susjed, svi su došli vidjeti kakva će biti njena reakcija na razdvojenost, prvi puta u njenom malom životu da me nema cijeli dan...
    ja sva na iglama...
    i evo ti grofice, dolazi s terase, još puzi, pogleda u mene, nasmije se i nastavi puzati dalje, do tate...i meni ni prd ni smrd!
    ja kao glumim pred publikom da mi je svejedno da me ne boli...a kao da mi je netko prekinuo dovod zraka...
    no već drugi dan sam dobila pusu, treći zagrljaj...i tako po malo
    mislim da je to normalono, faza koja će proći ...drži se, nije lako ali je prolazno!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je to počela raditi s 2,5 godine, kad sam ukinula noćno sisanje
    Odlučila sam gledati pozitivnu stranu toga, što bar mogu ručati na miru.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

proći će! Čini mi se da roditelji uvijek teže podnesu povratak na posao nego djeca. Tješi se da je njemu lijepo sa bakom, da se osječa sigurno, i da ti ostavljaš dijete nekome od velikog povjerenja.
    A draga moja, on te voli bezgranično i osječa se sigurnim u tvoju ljubav, pa se zbog toga osječa sigurnim da se ljuti i da te "odbija".

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Leona , nemoj biti tužna ni zabrinuta, s vremenom će ti jasno dati do znanja koliko si mu nedostajala...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

prema mom iskustvu, ljuti se na tebe i na tebi je da se dodatno potrudiš (floor time, dojenje, bilo kakav anganžman 1 na 1)

nakon povratka na posao, meni se sin ljutio baš tako: ignorirajući me...
    ja bih sjela pored njega na pod i čekala da me uključi
    ili da zatraži sisu
    (što bi bila lakša varijanta, jer, nakon što bi se nasisao, bi opet bio mazan i pun ljubavi)
    i danas kad ja izađem s frendicama, vrlo je jasan, uvijek kaže da se ljuti na mene

s malenom sam još kući i nekako ispada da je ne ostavljam duže od 2-3 sata
    imam samo jedan primjer kada smo ih ostavili na 7-8 satikod njegovih staraca i uff
    trebali ste je vidjeti: uvrijeđeno je okrenula glavu, usnica joj se zatresla..
    i opet: hvala bogu na sisi

inače, djeca su mi sasvim drugačijeg senzibiliteta, a ja sam prilično normalna po pitanju odvajanja i posesivnosti

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mi smo taman u toj prijelaznoj fazi i zato te potpuno razumijem. Mislim da je puno teže meni bilo odvajanje njego njemu jer ostaje u poznatoj okolini, sa poznatim ljudima.
    Kad dodjem s posla pogleda me, osmijeh od uha do uha i samo nastavi dalje sa igrom, ali zato ne daj bože da krenem prema vratima; odmah vriska i dreka.
    Vidim koliko mu falim jer mi je samo od jednom sam počeo davati puse i grliti iz čistog mira.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •