Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Bolni kukovi i trtica

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Bolni kukovi i trtica

Trudna sam 28tj i već sigurno neka 3 mjeseca me bole kukovi i trtica.
    I svaki dan je sve gore. Najgore mi se okretati u krevetu po noći jer me tada kukovi rasturaju, kad hodam još i nije strašno. A trtica me jako boli već nakon nekih pola sata sjedenja.
    Zanima me jel ima još netko s takvim problemima.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo me

druga mi je T, beba je skroz nisko
    bolove mi doktori objasnili time da se hrskavica u drugoj T brže omekša a kako je beba još jako nisko i više "u leđima" da je to uzrok boli.

Nekad se jedva okrenem kad ležim ili ustanem koliko me zna boljeti. Dobila magnezij za opuštanje mišića, nekad me boli više nekad skroz malo..neznam što utječe.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni je za bol u kukovima nocu pomagalo da stavim jastuk izmedju kolena.Tako se smanji pritisak tezine na kukove i bude malo lakse

mrla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i meni je druga trudnoća, i stvarno se ne sjećam da su me u prvoj kukovi tako boljeli. nema problema po danu kad se krećem, ali spavanje me "ubija". budim se svako malo, premještam s jednog boka na drugi, na kraju zaspim na leđima, pa sva "zadrvenim" i onda me kičma rastura. prije trudnoće nikad nisam spavala na leđima, nego više-manje uvijek na trbuhu, a sad je to nemoguće.
    prošlu noć sam pokušala s jastukom među koljenima, i bilo je malo lakše spavati.

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo da se i ja tu potužim, sad sam 15tj trudna i rastura me trtica, kukovi i malo prepone. Kaos....al sad vidim da je to onako normala, i da tu pomoći nema. Isto tako se jedva ustajem iz ležećeg položaja, a po noći je pravi ringišpil, samo se okrećem kao na ražnju!!
    Sad se ja pitam šta će poslije biti, kad trbuščić naraste!!! Ludilo!!
    Posljednje uređivanje od šniki : 29.01.2010. at 21:20

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja potpuno isto kao i Mrla ali sam mislila da to ima veze s prevelikom kilažom...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

...mene također trtica počela boljeti oko 20.tjedna (prepisujem sjedenju u uredu od 8 sati na dan; radila do 32.tjedna)...nosim full visoko...sad sam 38.tjedan i boli sve živo; trtica, kukovi, stidna kost, leđa...ufffff...

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam gotovo 34 tj. i zadnjih par dana me očajno boli cijela desna strana, kuk, zdjelica, donji dio križa, najviše prepona. Istina, desna prepona me boli već duže vrijeme al je sad za poludit jer uopće ne mogu normalno hodat, ponekad ne mogu uopće stati na desnu nogu. I cijelo se vrijeme pitam kak je ženama koje su se poprilično udebljale jer sam ja do sad dobila tek nekih 9 kila. Probala sam i spavati s jastukom između koljena, nije mi pomoglo. Zanima me jedino kak ću se porodit kad se već sad jedva krećem

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo i mene - primi me povremeno, ali onda zna trajati i nekoliko dana... Također su mi objasnili da ima veze sa hrskavicom i širenjem iako me u prvoj trudnoći tako boljelo tek pred kraj. Ne plešem, ne skakućem, ali svejedno se prisiljavam na što više kretanja - razgibam se pa mi je lakše. Inače su mi rekli i da kod rada na računalu češće ustajem i šetam čega se pridržavam

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo me sa istim problemom. 34 sedmica i periodicno me bole prepone i kukovi....obje strane ili samo jedna. Ali jucer je bas bilo nepodnosljivo. Bukvalno sam jedva hodala uz veliki napori bol. Obje prepone i stidna kost kao da ce se raspuci. Jedino kad lezim je dobro. Ali dok se ustanem i pokrenem iz lezeceg ili sjedeceg polozaja to je cijela predstava. Danas je kao malo bolje, ali pritisak i bol i dalje prisutna. Da li je moguce da se bebica vec malo spustila, pa je pritisak veci ili...? Ne znam, samo se nadam da je to samo jos jedna od cari trudnoce. Iako u prvoj trudnoci sa sinom uopste nisam imala ni slicne tegobe. Do zadnjeg dana sam se dosta normalno kretala.
    Prevrtanje sa boka na bok u noci mi je postala nemoguca misija. Ali evo kad vidim da nas ima jos, malo mi je lakse....i tjesim se da je susret sa curicom blizu i da ce sve to uskoro biti zaboravljeno.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja sam sad u 29. tjednu, u 6. mjesecu su me boljele prepone, ali trtica me pocela boljeti lagano jos u 4. Sada ne mogu sjediti osim u potpuno uspravnom polozaju s ravnim ledjima, a najgore je u autu ili u cekaonicama, pogotovo ako stolac ima povisen dio ispod koljena i pad prema natrag. Pomaze ako sjedim na rubu, nagnuta prema naprijed i rasirenih nogu. Odmaze ako nosim hlace koje nisu komotne kad sjednem, jer me pritiscu savom preko trtice. Kod spavanja mi je jako pomogao jastuk za dojenje, debeli dio stavim izmedju nogu, jedan kraj pod trbuh a drugi iza ledja da mi pomaze kod balansa i to funkcionira. Vec mjesecima ne mogu spavati bez nekog jastuka medju nogama jer me kukovi uniste. Zadnih 2-3 tjedna me boli stidna kost, posebno kad stanem na jednu nogu, zbog cega se gegam kao patka u hodu. Doktorica mi kaze da je to jednostavno tako.Trudnicke vjezbe pomazu da se lakse nosim s bolovima, ali ne smanjuju bolove.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja se samo nadam da ti bolovi nisu povezeni s otvaranjem,jer i mene boli križa i trtica za poludjeti,a kad se sjetim onih trudnica koje su i po 5 mjeseci čuvale trudnoću padne mi mrak na oči,nadam se da je sve u redu....

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

tješite se jer ja sam u 11. tjednu i prije nekih par dana me je počelo bolit skroz nisko u leđima,isti tako i zdjelica a najgore je navečer...dok ležim sve ok ali prilikom ustajanja do wc-a ili po bilo šta me probocne za poludit i onda spavanac pa ujutro ok opet sve do uveče - i da ovo mi je prva t.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

trtica, stidna kost, kukovi... kako sam rodila tako je sve proslo.

potpisujem Kayu za jastuk za dojenje - bio mi je najbolji prijatelj tokom cijele trudnoce, nisam mogla nikuda bez njega.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •