Deaedi, znas sto, mislim da je malo bezveze da mi to sad tu seciramo taj slucaj kad nemamo bas tocne informacije. Vjeruj mi, beba koja ima 6-8 mokrih pelena dnevno, znaci mokri redovito, dakle ta beba ne moze dehidrirati.

Mama ocito nije imala dovoljno informacija a to sto je otac djeteta pedijatar takodjer ne mora znaciti da je dovoljno educiran o dojenju. On mozda zna sve prednosti dojenja, mozda zna i sastav majcinoga mlijeka, teoriju o bebinom probavnom sustavu itd, no kao prvo kad se radi o njegovom djetetu nije prevec objektivan, a kao drugo mozda nije ni neki odvec povjerljiv muz, mislim sto sad mi znamo o njima. Ima jako puno tata koji bi na pomisao da je beba gladna reklo - uh, ma ajmo mi njemu dati to umjetno, da vidimo koliko je pojeo.

I nije to odmah za osudu, zivimo u svijetu egzaktnih cinjenica i tesko nam je odjednom se oslanjati na instinkte, vjerovati svome tijelu...itd.

zato je vrlo korisno ne smetnuti s uma da je kod dojenja pravilo vrlo jednostavno - ponuda i potraznja. A ide li sve kako treba? prebroji pelene, eto ti egzaktnog pokazatelja. Nije ni meni to bilo bas sasvim jasno, pogotovo kod prvog djeteta, tad nije bilo ni foruma ni rode.

No smeta mi ovo - ona si predbacuje sto je forsirala dojenje a izgladnila bebu. Sto to znaci forsirati dojenje? Je li u bolnici forsirala da joj tocno pokazu kako treba? Je li forsirala vaganje? Je li forsirala prikupljanje tocnih informacija?

ne osudjujem, no ne svidja mi se izvrtanje cinjenica. razumijem i njezin strah i sve. no racionaliziranje i uljepsavanje pogresnog postupka nikome nece donijeti nista dobra. a pogotovo ne njezinom sljedecem djetetu. ili nekoj mami koja ovo cita.