Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: poslodavac, primanja, hzzo, otkaz

Datum pristupanja
    May 2007

Početno poslodavac, primanja, hzzo, otkaz

molim Vas za jednu pomoć.
    moja prijateljica radila je kod privatnika na ugovor na određeno vrijeme.
    ugovor je isticao 4.12.2009. a ona je 03.12.2009. otvorila komplikacije i ostala na komplikacijama.
    šef joj je rekao da on njoj iza 4.12. neće produljivati ugovor i da je dobila otkaz!!!! :/
    zar je moguće tako nekome dati otkaz, ako je ona krenula na komplikacije, pa čak i ako je to dan ranije?
    drugo, na hzzo-u su joj rekli da će primati prvih 6 mj djetetova života 1600 kuna, zbog toga jer joj je on dao otkaz!!!! :/ :?
    sad mi nije ništa jasno, kako to?!
    ona je prije ovih komplikacija radila 2 god u toj firmi, pa zar nema ona pravo na punu plaću, normalnu, plaća joj je iznosila između 3800-4000 kn?
    molim vas javite nam što da napravi
    hvala

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kod mene je bila slična situacija, ja sam radila na određeno i mjesec prije isteka mi je počeo obavezni rodilji dopust, na dan kad sam rodlia mi je istekao ugovor i oni su mi poštom poslali da mi ne produljuju( neljudski da, tim više jer su kolegicu u istoj poziciji primili ali ona je u kumskom odnosu sa šeficom no to nije sad bitno). znači kada se radi o ugovoru na određeno, ni bolovanje ni rodiljni ne sprečavaju poslodavca da kad ugovor istekne da ne produlji. no ona ima pravo na prvih 6 mj.prosjek zadnje 3 plače drugih 6 (roditeljskog dopusta) oko 1500, ima pravo tražiti da joj nakon tih 1 g. upiše se u radnu knjižicu staž kao da je tekao za to vrijeme. neka se javi na hzzo i oni će je uputiti dalje.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sad vidim da se javila na hzzo, prestanak ugovora o radu istekom ugovora na određeno,nije otkaz ugovora! otkaz ugovora je drugi način prestanka. da li je ona nešto krivo shvatila?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nisi krivo shvatila. ona se javila na hzzo jer tamo sada nosi doznake za komplikacije i pitala je ženu koja tamo radi o primanjima.
    i žena joj je rekla tako kako sam napisala.
    ali tu mi nešto nikako nije jasno.
    pa zar ne stoji da moraš minimalno raditi god dana da kada si na porodiljnom imaš puno primenje onih prvih 6 mj.?!
    zašto onda njoj spominju 1600 kada je ona radila 2 godine neprekidno!
    taj me dio zanima!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i da poslodavac joj jednostavno nije produžio ugovor ! ona je 3.12. otišla na komplikacije, 4.12. joj je istjecao ugovor na određeno i poslodavac ga nije produžio!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mislim da je čak i manje staža potrebno uzastopce, 9 mj.ako se ne varam da bi imala pravo na to. kod mene znači isti slučaj bio, ugovor na određeno, nije produžen a ja sam isto malo prije isteka otišla na kompl.i porodiljni i imala sam pravo na prosjek zadnjih 3 plače i to prvih 6 mj. konkretno evo, ja sam išla na hzzo u jagićevoj u zg jer tamo pripadam. znači, ili ju je netko tamo preveslao(ne vjerujem namjerno) jer kad sam i ja bila isto sam naletila na zbunjene refernte ali sam pravnik po struci i onda sam im objasnjavala jer im nije bilo jasno što sa nama koji su još u radnom odnosu kada im počne bolovanje, rodiljni ili što već a onda tokom toga ugovor istekne i ne bude produljen... da ne pametujem, ako je tako bilo, neka ide i traži da joj se objasni na temelju čega su donijeli tu odluku.
    i još nešto, živimo u takvoj državi di je normalno da se tugovori ne produljuju trudnicama, mama na rodiljnim dopustima i on ima nažalost zakonsku pravo ga ne produljiti i nikome ništa jer je bio na određeno vrijeme i bez obzira na njene komplikacije...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zarrin puno hvala na odgovoru. ja sam je uputila da traži razgovr sa pravikom u hzzo u i da lijepo sve pita i da joj objasne sve.
    ja sam isto mišljenja da je naletila na nekog tko joj nije dao pravi odgovor!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nema na čemu, ja se nadam da će srediti to i ishodit na što ima pravo. znam kako je kad ostaneš bez posla u vrijeme kad dobiješ bebu i kad ti najviše trebaju novci...i svakako neka joj objasne za staž koji joj ide prvu godinu djetetovog života na što ima pravo, tamo joj udare štambilj nakon prvih 6 mj. i onda mora na mirovinsko da joj oni upišu u radnu knjižicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •