Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: bebe odbija siku, pomoć...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno bebe odbija siku, pomoć...

bok,
    već sam vam se javljala za savjete pred nekoliko mjeseci i dosad smo sve poteškoće savladavali...
    sad imamo novi problem. naime, moja curica od 10,5 mjeseci par dana ne želi sisati. ne znam što da napravim. toliko sam se namučila da ustrajem u dojenju i sad ona više ne želi. a meni se čini da je rano s prekidanjem, ja još nisam spremna ( a ne bih željela ispast sebična).
    jede tri obroka dohrane dnevno: doručak je mliječna kašica sa žitaricama i voćem, ručak je razno povrće s mesom ili ribom a večera je kašica od žitarica i voća. ostalo smo do nazad par dana dojili: ujtru nakon prvog buđenja, popodne( između ručka i večere) , navečer pred spavanje i po noći 1-2 puta kad bi tražila.
    sad me je ovo zateklo.nadam se da je u pitanju štrajk, ali što ako je to njena konačna odluka? kako nastaviti dalje? koje mlijeko da joj ponudim? adaptirano ili ono iz tetrapaka? i kako? bočice u nas nema, a mislim da nema smisla sad ju učiti na nju....
    please, pomozite sa savjetima. hvala svima!

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Na portalu imaš tekst o tome: http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=111&Show=1346
    Ja vjerujem da se radi o štrajku i ne bih nudila zamjensko mlijeko. Pokušaj ponuditi dojku na drugačiji način (sjedeći/ležeći), u drugo vrijeme, na drugom mjestu ili kad zaspe...

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

potpisujem grom
    nama se to znalo događati. mijenjanje položaja je uvijek upalilo. istina da su položaji nekada bili hm (npr. dojila sam plešući ili čak cupkajući i sl., ali sam pri tome i mršavila pa eto, isplatilo se )

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi smo imali štrajk pre mesec dana i stvarno mi je bilo neprijatno
    ali je nekako sam od sebe prošao. ali sada puno više sisa. mislim, više puta nego ikada do sad otkako smo krenuli dohranu.
    Daj bebici malo više mlečnih proizvoda tokom dana da nadoknadi to što nema podoje ili možda još i bolje da joj ponudiš ciku kad je baaaaš gladna. a ne za užinu kako vidim da ti daješ

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I nama je katkad bila pobuna oko položaja. Kad bismo bile vanka, nikako jedno vrijeme nije htjela dojiti u sjedećem položaju, samo u čežećem..

Vezano za mliječne proizvode, nemoj žuriti, ako nastavi odbijati dojenje.
    Svakako radije adaptirano, nego svježe kravlje mlijeko ili ono iz tetrapaka.

Imaš tu neke infomracije o mliječnim proizvodima, no nadam se da ti za sad neće trebati:
    http://www.roda.hr/forum/threads/471...-li%29-mlijeko

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

hvala na svim savjetima, ali izgleda da nama nema pomoći...zadnji put mi je dojila u sridu popodne i posli niti da čuje, niti da vidi....
    kako smo koristili dudu varalicu, pomislila sam da je to razlog pa sam joj makla odmah, ali ona i dalje odbija sisati..... neće ni ležeći, ni sjedeći, ni u snu, ni budna, ni u polusnu, ni gladna, ni žedna......
    baš sam tužna, ali što ću...idemo naprid pa šta bude.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •