Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Stalno vrti kosu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam negdje davno procitala da ljudi koji cesto dodiruju kosu imaju potrebu za vise njeznosti.
    Inace MM je isto radio kao mali, njegova mama kaze da ju je to izludivalo i stalno mu je branila isto, pa je na kraju grizao nokte skoro do nedavno ... mozda nema poveznice ali mislim da na taj nacin se rjesavaju neke nervoze.

Vidi ovdje
    Dodirivanje kose Često dodirivanje kose s jedne strane djeluje simpatično, međutim iza takvih navika često se krije pretjerana nervoza. Na ovaj način, stresa ćete se riješiti samo privremeno. Dugoročno rješenje postići ćete sportom ili nekom drugom fizičkom aktivnošću.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne osecam nikakvu nervozu koja se olaksava vrcenjem kose, dakle nije opsesivno kompulzivno (mislim da je to ipak malo previse jako okarakterisana bezazlena mehanicka radnja).

I mislim da kod malene iz prvog posta isto nije nista tako tesko, ali ce postati ako je neprestano budu opominjali i grdili zbog toga, jer tako ta navika postaje jako vazna, centar desavanja.

Ozbiljno je kad osoba vrti i trga kosu, jer tu se onda vec umesala nervoza.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I dalje je istrajna , a mi već jako zabrinuti....kosa joj je sa čitave strane kao metla, ima je daleeeko manje, iskrzana je i upropaštena, ni traga loknicama . Toliko puta tim uvrtanjem umrsi kosu,da samo makaze mogu da srede stvar. Tako sam ljuta na sebe što ne mogu da proniknem u problem i makar malo ublažim ovu njenu opsesivnu radnju
    Razgovarala sam i sa pedicom, objasnila kako to više nije za ne primećivati, te nas ona savetuje da ipak porazgovaramo sa razvojnim psihologom, što ćemo ovih dana uraditi.
    Mislim da je ni šišanje(kojem se ona inače protivi kada ga pomenemo) neće sprečiti da i dalje vrti kosu.....

Citiraj srecica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam negdje davno procitala da ljudi koji cesto dodiruju kosu imaju potrebu za vise njeznosti.Ali ona je takva mila i divna devojčica,da se čovek ne može drugačije prema njoj ni ponašati sem nežno. Ima, kao i svi vršnjaci, i ona ispade, kada moramo malo povisiti ton ako prethodne molbe, objašnjenja i upozorenja nemaju efekta, ali se to dešava retko i nikada od tate i mame istovremeno...
    Inace MM je isto radio kao mali, njegova mama kaze da ju je to izludivalo i stalno mu je branila isto, pa je na kraju grizao nokte skoro do nedavno ... mozda nema poveznice ali mislim da na taj nacin se rjesavaju neke nervoze.

Vidi ovdje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •