Results 1 to 13 of 13

Thread: LubriGel ?? jel ko koristio?

LubriGel ?? jel ko koristio?

zanima me cure jel koja koristila ovaj gel ...zanima me jel on stetan za spermije, tj,jeli ih ubija?

Mali Mimi's Avatar

Znam da za onaj premaz od kondoma kažu da usporava pokretljivost spermija, e sad vjerojatno ti je i ovdje slična situacija

tikica_69's Avatar

Mi imamo doma Durex play i izbjegavamo ga za vrijeme plodnih dana jer mi je netko rekao da ta supstanca koja ovdje podmazuje inace usporava spermice.....

znam za kondome....ali nije valjda da su svi lubrikanti stetni?

a onaj Gynaicol gel????.....dajte moram se hexat ali sam suha ko barut

Loryblue's Avatar

koristimo mi gel.
    i bome imam osjećaj da se spermići ubrzaju, a ne uspore.
    makar kod nas jer sam (nakon dugo vremena bez gela) s gelom ostala trudna.

vratila ja onaj ..jer nisam bila sigurna da je bezopasan i kupila onaj " Gynaicol"

tinaka's Avatar

Jel suhoća ima kakve posredno-neposredne veze s uzimanjem lijekova i stimulacijama?!

da ima ..kazu da ima.....poslije klomifena 3x1 totalno sam suha ko barut ....................

hanumica fata's Avatar

crvenkapica, postoji gel koji je razvijen specijalno za parove koji su u fazi pravljenja bebe. zove se pre-seed lubricant, potrazi po netu, ima da se kupi, ja sam prije par mjeseci otvarala cak i temu o tome ali trenutno ne mogu da nadjem link.

u svakom slucaju, taj gel je totalno vodenast, divan za koristenje, apsolutno bez konzervansa, sa dodate nesto glukoze i optimiziran da hrani spermice i pomaze im da prezive u vaginalnoj sredini.
    koristi se sa malim aplikatorom, tj. doziran je za jednokratnu upotrebu i zbog toga malo skuplji, ali ja kontam da se isplati, uzme se paketic i koriste 1-2 (od sest doza) u vrijeme plodnih dana, u drugim danima moze i neki drugi gel da se koristi.
    mislim da je to stvar oko koje treba paziti, zaista postoje gelovi koji slijepe i uspore spermice, a tesko je znati kakav je koji, osim da poslije odnosa trcis sa razmazom svog vaginalnog preparata direktno do mikroskopa

Quote Originally Posted by hanumica fata View Post
    crvenkapica, postoji gel koji je razvijen specijalno za parove koji su u fazi pravljenja bebe. zove se pre-seed lubricant, potrazi po netu, ima da se kupi, ja sam prije par mjeseci otvarala cak i temu o tome ali trenutno ne mogu da nadjem link.

u svakom slucaju, taj gel je totalno vodenast, divan za koristenje, apsolutno bez konzervansa, sa dodate nesto glukoze i optimiziran da hrani spermice i pomaze im da prezive u vaginalnoj sredini.
    koristi se sa malim aplikatorom, tj. doziran je za jednokratnu upotrebu i zbog toga malo skuplji, ali ja kontam da se isplati, uzme se paketic i koriste 1-2 (od sest doza) u vrijeme plodnih dana, u drugim danima moze i neki drugi gel da se koristi.
    mislim da je to stvar oko koje treba paziti, zaista postoje gelovi koji slijepe i uspore spermice, a tesko je znati kakav je koji, osim da poslije odnosa trcis sa razmazom svog vaginalnog preparata direktno do mikroskopa
    ja sam prije par mjeseci pokušala naručiti pre-seed, ali su mi odgovorili da trenutno nemaju taj proizvod. inače ovi standardni lubrikanti (durex i ostali koji se mogu kupiti u dm-u) su spermicidni ili barem usporavaju spermice....

hanumica fata's Avatar

Quote Originally Posted by nangaparbat View Post
    ja sam prije par mjeseci pokušala naručiti pre-seed, ali su mi odgovorili da trenutno nemaju taj proizvod. inače ovi standardni lubrikanti (durex i ostali koji se mogu kupiti u dm-u) su spermicidni ili barem usporavaju spermice....

ima pre seed da naruci preko gomile online apoteka, direktno od proizvodjaca iz USA, kao i sa amazon-a:
    http://www.amazon.de/dp/B0012L0KK6/?...l_4i3rw2o9us_b
    nadam se da mozes da platis kreditnom karticom?
    znam da se za vecinu lubrikanata kaze da su manje ili vise spermicidni i/ili usporavaju spermice, zato i mislim da je dobro u plodnim danima koristiti pre-seed (ili nista, to je bila moja strategija ako mi pre-seed nije bio pri ruci). good luck!

a meni je teta u ljekarni rekla da je onaj gynaicol totalno bezopasan????i ja ga sad koristim..sta cu..sexat se moram plodni dani su ....