Citiraj SarahB prvotno napisa Vidi poruku
I ja sam vam ostala duzna iskustvo iz Osijeka. Znam s koliko sam nestrpljenja ja cekala vasa, pa ne bi bilo lijepo da se ne oglasim... Doduse malo kasnim, ali eto, ocarana svojom curicom pa na kompjuter ni ne mislim!

Ovo mi je bio prvi porod. Svu mogucu teoriju sa Rode sam proucila do u detalje i zahvaljujuci vasim iskustvima znala kako bi to sve trebalo izgledati.
Uglavnom, da ne duzim - u rodiliste se nisam zurila, uzivala sam kod kuce. Krenili smo kad su trudovi bili na 3 min. Da mi je rodiliste blize, vjerovatno ne bi jos, ali imamo 40-ak minuta voznje.

Otvorena 8 cm, nikakav klistir, frizuricu sredila kod kuce. Odmah u radjaonu. Usla oko pola 8, rodila u 9.40.
Za stolcic pitala, nisam ga dobila, ali dobro, nema veze. Da mi je to u tom trenutku bilo ipak toliko vazno, borila bi se ja jos malo, ali nije.
Napravili su mi malu epiziotomiju, uz moj pristanak.
Eh da, kad sam onako lezeci na krevetu krajickom oka primjetila da je hodnikom prosla plava, iskvarcana, s naocalama - prepoznala sam ju iz vasih prica i kroz glavu mi je proletilo - boze, samo da mi ona ne bude!
Ali bila je!
I znate sta - bila je draga i njezna, slusala je ona mene i ja nju, trazila sam da vidim posteljicu, pokazala mi je, objasnila sta je sta, uslikala nasu prvu obiteljsku fotografiju i onda jos ohrabrivala mog muza neka slobodno slika sta god zeli, kad je vec tu i kad imamo fotic! Tako da imamo lijepih slicica za album!

I gore na odjelu su svi ok. Sestre za bebe i sestre za mame rade svoj posao s puno ljubavi i o nikom ne mogu reci nista lose. Stvarno su svi bili dobri.

Dakle, u Osijeku ne rade babaroge i vjestice.
Malo znanja o nacinu na koji nase tijelo funkcionira tijekom poroda i ne vidim razloga da ne bude dobro. Kad znate kako sve ide, znate i sta ocekivati i onda nema neugodnih iznenadjenja i sokova.
Tako sam ja do samog izgona cekala one "strasne" trudove, ali nisam ih docekala! Je bolilo, ali ni blizu onome sto sam ocekivala. Lijep porod i ponovila bi ga opet!

I sad nakon sto imam i vlastito iskustvo - moje misljenje i stavovi o porodu se nisu promijenili, ali moje misljenje i slika koju sam imala u glavi o osjeckom rodilistu - je! Na bolje, naravno!

Sretno buduce mamice! I bez straha!

lijepa i ohrabrujuca prica ...cestitam od srca...
eto jos malo i ja cu ovdje pisati nadam se lijpu pricu i iskustvo iz nase bolnice