Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Mrsavljenje, toksini u mlijeku

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Mrsavljenje, toksini u mlijeku

Zanima me koja je gornja granica sigurnog mrsavljenja, kod kojeg ne dolazi do prijenosa toksina (iz izgorenih masnih naslaga) u mlijeko ili bar ne u kolicini stetnoj za dijete.

Ne radi se o mrsavljenju kod iskljucivog dojenja, vec dojenja dvogodisnjaka koji, uz cesto dojenje (ovo "cesto" je understatement), ima raznoliku prehranu tijekom dana.

Danas sam cula da ipak do transfera tokisna ne dolazi bas tako lako pa me zanima ima li netko detaljnije informacije.

PS. Isprike ako tema vec postoji, izludio me pretrazivac pa sam na kraju odustala.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da sam pročitala da se smije mršaviti pola kile tjedno,
    odnosno one famozne dvije kile mjesečno,
    ali bih i ja voljela da nam netko to potvrdi...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam pak pročitala do 1-1,5 kg mjesečno uz dojenje

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mislim da je teško da netko ima precizan odgovor na to,
    tj. moguće je to izračunati, ali bi trebalo imati raznorazne spravice tipa kalorimetar i sl.
    svakako, da bismo mršavili u organizmu trebaju prevladavati katabolički procesi u odnosu na anaboličke a samim tim nastaju nepoželjni supstrati ( kao npr. ketoni)
    moje subjektivno mišljenje je da nekom umjerenom prehranom ili laganom redukcijom unosa hrane nećemo našteti dojenom djetetu

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da, i mene zanima, ja recimo više ne jadem jako jako puno, već malo puno tj. normalno i povećavam kretanje.
    Nisam ustvari uopće pomislila da bi to bilo loše, više mi je aktivno vježbanje povezano sa tim ili?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam pak pročitala do 1-1,5 kg mjesečno uz dojenje
    I ja sam to citala, ALI, vjerujem da se kod te preporuke radi o iskljucivo dojenom djetetu.

S druge strane, danas sam cula da se dalo procitati i na LLLI da toksini bas ne prelaze tako olako u mlijeko.. ne znam.. zato pitam.

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Koliko sam ja shvatila problem nisu toksini koji nastaju izgaranjem masnoća, nego toksini koji su nataloženi u masnoćama, a istraživanjem majčinog mlijeka pokazalo se da su to u najvećim koncentracijama PCB i PVC (PVC se izgaranjem pretvara u dioksin koji se opet spušta na zemlju spajajući se sa prašinom ili vodom i tako pronalazi svoje mjesto u prehrambenom lancu)

Jedna studija pratila je žene sa prosječnom izloženošću kontaminaciji iz okoliša i prosječnim gubitkom od 4.1kg u razdobulju od 4 do 20 tjedana nakon poroda njihove bebe. Istraživanja nisu našla povezanost u promjeni tjelesne tježine i koncentraciji ovih toksina u majčinom mlijeku. Nivo toksina pada u svakom slučaju dok se doji, i umjereni gubitak težine je normalan tako da se ne čini da predstavlja faktor rizika.
    http://www.babycenter.ca/baby/ref/toxinsinbreastmilk/

Dakle, s obzirom na ove podatke iz istraživanja i s obzirom na to da se kod nikoga ne preporuča nagli gubitak tjelesne težine nego prosječno 2 a maksimalno 4 kg na mjesec nema straha da će u mlijeko preći dodatna količina toksina zbog mršavljenja.

Dakle good luck svima koje to žele
    Posljednje uređivanje od lionne : 15.07.2010. at 08:15

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nego toksini koji su nataloženi u masnoćama
    Na to sam mislila, a vjerujem i sve ostale cure.

Hvala na detaljnijim informacijama, bas mi se nije dalo traziti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •