Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Bebino spavanje u trbuhu

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Bebino spavanje u trbuhu

Drage moje curke, znam da će ovo pitanje možda zvučati čudno ili smiješno ..ali nije mi jasno ...
    na netu postoji sve više članaka o bebinim pokretima i brojanju istih koji se nebi smijeli spuštati ispod 5/10 u satu ... ako se spustem ili ako ne osječamo bebu , potrebno je nešto pojesti , leći na lijevi bok i brojati pokrete u toku jednog sata.Pa e sad..
    1.) znači li to doista da se beba treba micati cijelo vrijeme?
    2.) pa kad onda bebica spava? :-?

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja se pitam istu stvar jer moja beba ima periode u zadnje koji su jako česti da je ne osjetim cijeli dan po 10 puta koliko je mirna... u 34 tjednu sam... e sad moj dr. mi je rekao da je dovoljno osjetiti kroz cijeli dan bilo kakav pokret... mislim to 5-10 pokreta u sat vremena je kad je beba najaktivnija....

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

mislim da se ne moramo bas toliko opterecivati bebinim pokretima.
    meni je ginekolog isto rekao da ako se samo jednom dnevno javi je ok.
    bebe imaju preiode kao i svi ostali. nekad su vise aktivnije, nekad manje. nekad spavaju cijeli dan, nekad lupaju cijeli dan.
    brojanje pokreta bi mene osobno totalno opteretilo i stvorilo stres.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mislim da se ne treaba sa time previše opterečivati...meni moja malena do neki dan se samo navečer javljala sa 2-3 udarca,i to samo kada sam se legla na bok...a jučer i danas udara i kad hodam ili kad sjedim..eto i sada dok vam pišem udara me.....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

U dvije trudnoće totalno različito iskustvo.
    Janko se toliko micao da je nekada znalo stvarno biti bolno. Znao mi je tak strašno izobličiti trbuh.
    Dok Iva pak... Ja imam osjećaj da je ona samo spavala. Ponekad kada je neko vrijeme ne bih osjetila, svšta sam proizvodila da je malo potaknem da me ritne. I ritnula bi me onako malo, kao da se samo promeškoljila, iliti "ok, ok, tu sam, pusti me sada" i to bi bilo to. Imala je aktivne trenutke ali puno manje od Janka!
    I druga trundoća, a osjetila sam je kasnije (20tj) nego Janka koji je bio prvi (17.tj)i!

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mislimd a to s 5-10 pokreta u satu ne drži vodu...
    Moja bebica se ponekad neumorno rita, radi valove na trbuhu, a onda se ne javi po par sati. Tad pretpostavljam da spava, sad sam u 33 tjedan ušla...
    Evo upravo sada se javlja i gurka me dok tipkam, a zadnji puta se javila negdje oko 4-5 popodne.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da baš tako i u mene, skontala sam da mi je beba točno preuzela moj ritam, po noći spava kad i ja... cijelo vrijeme, kad se ujutro probudim i pokrenem osjetim i nju kako me malo lupne ili se rategne.. i opet nastavi spavat....
    Meni isto ta priča sa micanje i nemicanjem, praćenjem pokreta samo stvori paniku u glavi... eto od jedne paničarke, nastojte što manje bavit se s time...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moram priznati da ja nisam nikada brojala pokrete djeteta, uz sav posao neznam kako bih to izvela, a mislim da bi me to i silno opteretilo. Dobro, ako postoji neki problem u trudnoči koji to zahtjeva onda bih se naravno prisilila, ali ako se bebica uredno javlja mislim da nema problema niti potrebe brojati.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa Vidi poruku
    Da baš tako i u mene, skontala sam da mi je beba točno preuzela moj ritam, po noći spava kad i ja... cijelo vrijeme, kad se ujutro probudim i pokrenem osjetim i nju kako me malo lupne ili se rategne.. i opet nastavi spavat....
    Meni isto ta priča sa micanje i nemicanjem, praćenjem pokreta samo stvori paniku u glavi... eto od jedne paničarke, nastojte što manje bavit se s time...
    Blago tebi. Ja se sječam noći, negdje oko 3-4, ajme tuluma, budila sam se od bebinog ritanja. Ma u stvari čim bi legla ona kao da je počela kopati na mjestu gdje mi je trbuh dodirivao madrac, pa se okrenem na drugu stranu i ne prođe dugo, a ona opet kopa.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

u prvoj trudnoći,imali samo neki ritual...david se javljao lupanjem oko 6h ujutro,nešto malo popodne,i oko 2h u noći....i tako je bilo kada se rodio.....isto doba kada se ritao,se budio.....
    a sada ako će biti tako i sa drugom trudnočom...hmm..nema mi spavanja......

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Još malo pa će ova slatka čeprkanja proć... mene jako veseli kad osjetim bebu, nekako sam mirnija, čim se malo umiri ja se odma malo ljuljuškam u krevetu samo da me malo lupne...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

cure bitno je samo da osjetite bebu ... ona vas nemora stalno lupat, pogotovo pred kraj trudnoce bebice se znaju dosta umirit no svejedno morate osjetit bebicu ... ne treba se preopterecivat time ali ako slucajno ne osjetite nikakvo micanje duze od dana te niti nakon pokusaja lezanja na boku bebica ne reagira obavezno se javite ginekologu

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

1.trudnoća-stalno se javljao,lupao itd. a 2.ni ne znam da je tu, s vremena na vrijeme se promeškolji i to je to. Totalno drugačije.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kod mene su jedna i druga izrazito aktivne, lupa me i po danu i po noci, mislim da je nemoguce prebrojati sve te pokrete.
    ali isto tako se ne treba pretjerano opterecivati s istim, ako se beba ne osjeti dva-tri dana onda se moze praviti panika u suprotnom treba se samo opustiti i uzivati u tom divnom iskustvu

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Onaj tko je rekao to da treba biti 5-10 udaraca u satu je to rekao samo da bi uznemiravao trudnice.
    Ja sam u 28tj i ima dana kad me lupi i 30 puta u satu i dana kada se ne javi i po 4-5 sati ili dana kada luđački lupa i dana kad me lupka kao lagano škakljanje a i mislim stvarno pa i moraju i bebe nekada spavati.
    I upravo zbog ovakvih pravila sam jedan dan proplakala kad mi se prvi put dogodilo da je beba bila cijeli dan mirna i nije mi se do popodne javila dobila sam živčani slom ali sad sam se navikla da je svaki dan drugačiji.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

tak sam i ja u 1. trudnoći očekivala ravnomjerni ritam, možeš misliti, nekad me j e zvekao (uglavnom) ali bilo je dana da je bio i miran. Ovo 2. dijete je jako mirno, rijetko se javlja, a kad se i javi to su tako nježni udarci, čak i sad. Drugačije je, ovisno i o karakteru te ritmu malog lupača.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •