Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Antibiotici i alkohol

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Antibiotici i alkohol

Uopće se ne snalazim na ovom novom forumu, valjda sam pogodila mjesto.
    Daklem, nek mi netko razjasni tu foru s antibioticima i alkoholom, smije li to zajedno ako ne-zašto? Zbog smanjene učinkovitosti djelovanja, nekakve opasnosti od te kombinacije... ?!?
    Pijem Lekoklar a sutra imamo jedan događaj. Nije da sam se mislila oblokavati ali popila bi pivu-dvije. Jel to ok?
    Ajmo majke i očevi doktori, dajte dvi tri pametne na ovu temu

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

To dvoje nikako neide zajedno, ne zbog smanjene učinkovitosti,
    već zbog raznoraznih nuspojava..
    Npr moj je peijatelj pio antibiotik (neznam sad koji) i u to vrijeme popio dvije/tri čaš evina i počela mu je trnut cijela jedna strana lica, uh bašsmo se preplašili....
    Tek slijedeći dan mu se stanje popravilo...

Mm je također jednom popio za vrijeme pijenja antibiotika, njemu pa su bjeloočnice požutile skroz, i takve ostale nekoliko dana, rekao mu dr da to ima veze s reakcijom jetre na antibio+alkohol...

Tak da ja nebih preporučila, nije za zezat se....
    Može biti da nebude reakcije, a opet možeš i jako odreagirat.....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma ja sam već kombinirala neke ant. s pivom ali mislim da se radilo o Klavocinu i sve je bilo ok. Iako, nisam čitala tad na onom papiriću što piše o tome a u ovome piše da nije preporučljivo.
    Ma mislim, mogu ja i bez te pive ali eto

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Svejedno bi volila čuti još mišljenja, nebi se htjela malo opustiti pa zakomiti

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Popij bezalkoholno pivo.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a šta ja znam trina.
    mislim, napiti se ne smiješ, to ti je vidim jasno.
    a sad riskirati zbog jedne pive, od koje i onako nikakvog učinka ni koristi , baš mi ne izgleda isplativo

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

http : // www . magicus . info/hr/magicus/tekst.php?id=2059

Posljednje uređivanje od admin : 29.11.2016. at 16:46

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a hebiga, sad mi je kasno. A mogla sam se tako fino rasturiti. Sad bi mogla otvoriti temu: "A može li dojenje i pivica?"

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    a hebiga, sad mi je kasno. A mogla sam se tako fino rasturiti. Sad bi mogla otvoriti temu: "A može li dojenje i pivica?"
    Pa neko vrijeme je važilo pravilo: piva = dobro m mlijeko.

A ja se ne bih čudila da za par godina izađe još neko novo istraživanje sa novim mitovima oko dojenja i prehrane uopće.

"Stalna na tom svijetu samo mijena jest"...to je Preradović davno zaključio, tako da...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nekoć davno ne bih ni uz najslabiji analgetik popila išta, no s vremenom sam se opustila, da ne kažem raspojasala

Budući da sam ove godine, od poroda do danas, popila više antibiotika nego u posljednjih 20 godina valjda, a u međuvremenu sam pohodila vjenčanja, tulume, ženska druženja i rođendane, nisam se libila čaše u ruci. I ništa mi se nije dogodilo. Nekome pak drugome se valjda moglo, tako da moraš biti sama za sebe pametna očito...

Btw, jednom mi je prijateljica doktorica rekla da ovisno o vrsti antibiotika ovisi smanjuje li mu se u kombinaciji s alkoholom jačina djelovanja/kvaliteta ili se povećava rizik od nuspojava. Normalno, to sve stoji ako inače ne spadaš u neku rizičnu skupinu iz ovog ili onog razloga.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Pa neko vrijeme je važilo pravilo: piva = dobro m mlijeko.

A ja se ne bih čudila da za par godina izađe još neko novo istraživanje sa novim mitovima oko dojenja i prehrane uopće.

"Stalna na tom svijetu samo mijena jest"...to je Preradović davno zaključio, tako da...

Da, čula sam to za pivu i dojenje. Pričala mi jedna kako je sa svojim prvim djetetom svaki dan pila po jednu pivu. I malom ništa nije bilo. Baš je lijepo spavao

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam nekidan popila bezalkoholnu. Ali nije mi gušt, piješ, piješ a ništa se ne dešava

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa si popij Zuju jabuku, fina je a ima stvarno malo alkohola. To si ja popijem "kad bas moram"

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Pa si popij Zuju jabuku, fina je a ima stvarno malo alkohola. To si ja popijem "kad bas moram"
    Uf ili pravi cider ili Unioni od limuna, najveća preporuka&glavni hit ljeta!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koja sam ja alkosica. Tražim po Googlu antibiotici+alkohol i nađem samu sebe.

Znači, imam upalu mjehura i pijem Novuroxim 500 mg (cefuroksim). Jučer počela, moram 10 dana piti. A ovaj vikend ja i muž idemo na put valjda prvi put sami, idemo uživati i naći se sa nekoliko dragih ljudi. Plan nam je žestok i normalno da nisam imala namjeru piti koka kolu čitavo vrijeme. Što ću sad? Dozirajte me, koliko mogu? Ne pijem ja puno, recimo nisam sposobna više od tri male pive popiti ali stvarno ne želim ovakav vikend provesti uz čaj.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

trina umrla sam od smijeha

nego, koliko ja znam (iako se moram ograditi da nisam stručnjak), nema nikakvih problema da popiješ vina/piva ma i nekoliko čaša na dan. samo znam da se ne smiju kombinirati alkohol i antidepresivi.
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 29.11.2016. at 09:01

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ahahaha i mene zanima ali iz medicinskih razloga

pijem antibiotike i teško mi sjedaju na želudac, a za to mi najbolje pomogne mali jeger, zadnji čas sam se sjetila da to nije baš sjajna kombinacija.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mene kad je uhvatila želja za pivom u trudnoći pila sam onu bezalkoholnu. Okus je gotovo isti. Fino je.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Trina.... ja sam davno pila neki cefalosporin. Jednu đus votku i pola pive. Ne sjecam se nicega s tog tuluma.
    Cefalosporini u kombinaciji s alkoholom znaju izazvati disulfiramsku rekciju. A disulfriam je lijek koji se daje lijecenim alkoholicarima.
    Pa on u kombinaciji s malo alkohola izazove reakciju kao da si popila bocu neke zestice.
    Tako da, smatraj se upozorenom

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

prije par godina smo išli na neku bezdjecnu feštu, a ja taman bila na atb.
    imala sam nekakvu upalu zuba, zubnog mesa, nemampojmačega.
    pitala sam zubara smijem li malo šljoknut, rekao je slobodno, ali malo ne previše
    pa sam tako i napravila.

Mene kad je uhvatila želja za pivom u trudnoći pila sam onu bezalkoholnu. Okus je gotovo isti. Fino je.
    jesi gledala galileo u nedjelju

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Trina na svoju odgovornost što bi se reklo.
    Ali nemojte me s bezalkoholnom pivom. Pa jasno je da nije stvar u šmeku. (koji je u bezalkoholnom pivu ionako grozan)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mozda sam preblago napisala. Ja sam fakat imala tu reakciju. Ne bih to ni neprijatelju pozeljela.
    Zato prvo procitaj sta pise u kontraindikacijama ako je to jedan od tih cefalosporina... vjeruj mi, ne treba ti to.
    Nije ni meni sa 21... ne treba ni tebi sa...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

...25

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Evo jedan dio. Nazalost citala sam i o smrtnim slucajevima kada je obitelj podvaljivala esperal misleci da ce tako pomoci alkoholicaru.
    Može se propisati lijek zvan disulfiram (Antabus). Taj lijek smeta razgradnji alkohola uzrokujući da se u krvnoj struji stvara acetaldehid, metabolit alkohola. Acetaldehid je otrovan i uzrokuje naglo crvenilo lica, kucajuću glavobolju, ubrzan rad srca, ubrzano disanje i znojenje 5 do 15 minuta nakon što osoba pije alkohol. Nakon 30 do 60 minuta može doći do mučnine i povraćanja. Te neugodne a katkada i moguće opasne reakcije traju 1 do 3 sata.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    jesi gledala galileo u nedjelju
    Ne. A što?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko se sjećam piše na papiru koji dolazi uz antibiotik da ne ide uz alkohol, stvarno ti mora biti priša da moraš piti, usput možda ima i kakva caka koliko smije proći od antibiotika do alkohola ako ćeš ipak piti, a da ne umanjis djelovanje antibiotika a opet da uživaš u okusu alkohola, a s treće strane znaš da bi trebala ubaciti i probiotike koje ne ideš u isto vrijeme ko i lijek a ni u vrijeme alkohola, pa ti se vrijeme ipak svede na minimum kaj se tiče uživanja alkohola, neće ti bit ništ pa preskočio tu turu, ljudi će shvatit. Ima i drugih načina opustanja

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A da preskocis jednu dozu antibiotika? Nece od toga bit prevelika steta nakon 5 dana pijenja.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 29.11.2016. at 11:56

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    A da preskocis jednu dozu antibiotika? Nece od toga bit prevelika steta nakon 5 dana pijenja.
    na ovakve se savjete grozim

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U uputama se ne spominje alkohol uopće. Nebi prekidala terapiju, dobila sam neku žestoku upalu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda sam preblago napisala. Ja sam fakat imala tu reakciju. Ne bih to ni neprijatelju pozeljela.
    Zato prvo procitaj sta pise u kontraindikacijama ako je to jedan od tih cefalosporina... vjeruj mi, ne treba ti to.
    Nije ni meni sa 21... ne treba ni tebi sa...
    Misliš da sam se s godinama opametila i uozbiljila? To drugi možda tako, ja sam zaostala u razvoju, meni izlazak nije izlazak ako pijem cedevitu

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam uopce tako mislila. Ja kad čitam ove topike gdje je alkohol ko vragu tamjan, od srama se ne javljam
    Al ovo je bilo nesto grozno. A jedva kap alkohola

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dobro da sam to pročitala, ja se inače ne obazirem, mislila sam da se ne smije kombinirati samo s antidepresivima.
    Sva sreća da nisam često na antibiotiku

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam uopce tako mislila. Ja kad čitam ove topike gdje je alkohol ko vragu tamjan, od srama se ne javljam
    Al ovo je bilo nesto grozno. A jedva kap alkohola
    Ma meni kad se poklopi, popijem ja pivu dvi s antibiotikom, nikad ništa. Ali se ne sjećam da sam ikad ovaj pila pa eto, da provjerim. Mada, valjda bi nešto pisalo u uputstvima, bar da se ne preporuča konzumirati alkohol s njim a uopće se ne spominje.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj tata je bio na antibiotiku na mom vjenčanju. Nije popio ni kap pive, ni vina, a kamoli žestice. Ne vidim problem ako se na antibiotiku preskoči koji tulum bez cuge. Vi se žalite ko notorne pijanke kako izdržati večer bez alkohola.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi imamo četvero djece kao i ti, samo što naše najstarije ima skoro 16 godina. Nakon 16 (!) godina mi prvi put idemo negdje čitav vikend. Idemo u grad gdje nam živi hrpa prijatelja koje viđamo jednom godišnje. Ići ćemo vani i pravit ćemo večere, meni bome nije isto biti ograničena nekakvim antibioticima ili pustiti mozak na pašu i piti što me volja. Niti sam alkoholičarka, niti imam problema sa samokontrolom. Samo želim uživati u vikendu neopterećena

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A to se ne može bez alkohola?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sutra ćeš pitat koliko cigareta smiješ popušiti ili sfrkati joint, nađi nekaj na kaj ne treba zabrana

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    na ovakve se savjete grozim
    Pa na uputama od svakog antibiotika pise sto napraviti, ako zaboravite popit jednu dozu. Nije da se ne dogadja.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Internet kaže da možeš pit klaritromicin i alkohol.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je jadranka samo kaj je ona za taj vikend trebala popiti minimum 4 kom, a vjerujemo i više jer si namjestila produženi vikend

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Trina je punoljetna.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra ćeš pitat koliko cigareta smiješ popušiti ili sfrkati joint, nađi nekaj na kaj ne treba zabrana
    neću, za te stvari se ne konzultiram s nikim

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Je jadranka samo kaj je ona za taj vikend trebala popiti minimum 4 kom, a vjerujemo i više jer si namjestila produženi vikend
    *****ti, što si opasna. Ko da sam isplanirala bijeg iz zatvora

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa na uputama od svakog antibiotika pise sto napraviti, ako zaboravite popit jednu dozu. Nije da se ne dogadja.
    Ne bih bas rekla. Ali tipkam preko mobitela pa mi je tesko nasiroko. Ali postoji razlog zasto antibiotike treba piti sve dane u jednakim vremenski razmacima.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koji interesantni topik...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih bas rekla. Ali tipkam preko mobitela pa mi je tesko nasiroko. Ali postoji razlog zasto antibiotike treba piti sve dane u jednakim vremenski razmacima.
    Ma jasno je to meni al evo Zuta je i tako rijesila problem

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Kaj ne pise uvijek sto napraviti ako si propustio ili uzeo previse?
    I ne kuzim ovu agresivu.
    Uglavnom, Trina odgovornost je na tebi, educirala se jesi ali u konacnici sama donosis odluku. Jednostavnije je pogledati koji atb pijes i proguglati. Ja ne bih preporucila sto zbog reakcije sto zbog toga jer alkohol smanjuje ucinak atb cak i ako propustis dozu pa popijes dan nakon alkohola(ovisi o kolicini)Ovisi zbog cega ga uzimas.A cinjenica jest da bi ti zdravlje trebalo biti na prvom mjestu bez obzira na okolnosti
    Ja sam to rijesila tako da vec godinama ne pijem u nikakvim prigodama pa se nemam sa cime niti opterecivati.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I opet vrag i tamjan...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Problem sa antiboticima i alkoholom ( osim rijetkih kombinacija kao kod Cubane) jest da oboje opterecuju jetru.
    i to je to. U principu osobi koja u zivotu ne opterecuju previse jetru ne bi dve pive ili rakije trebale smetati.
    U svakom slucaju bolje i to, negopresati sa antibiotikom. To je tek vrhunska glupost ako je prepisan opravdano i sa dobrim razlogom.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •