Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: sta dati bebi nakon antibiotika?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno sta dati bebi nakon antibiotika?

Na zalost, Faris po drugi put u zivotu mora piti antibiotik.
    prije 15 dana je pio jedan, pa 7 dana bio OK i sad je opet bolestan i ponovo pije antibiotik.
    Pokusala sam da izbjegnem antibiotike ali kad je dobio temperaturu, nisam imala izbora. (upala grla je u pitanju)

Interesira me, sta ovako maloj bebi dati (osim majcinog mlijeka) za obnavljanje crijevne flore.
    Neko mi danas rece da je dobra pecena jabuka, ali to nisam nikad cula pa me zanimaju vasa misljenja.

vec sam citala da jogurt nema efekta pa molim sveznalice sa savjetima javite se

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Istreseš sadržaj kapsula s probiotikom (kod nas je Linex, ne znam kako se kod vas zovu) u žičicu i dodaš svog mlijeka.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pitaj pedijatra za količinu. Mislim da sam ja u toj dobi koristila pola kapsule, ali nisam sigurna.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ima i kod nas Linex, hvala.
    Zvat cu pedijatricu.
    A ima li neki prirodni "lijek"?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa nema ti ništa neprirodno u Linexu!

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

OK. Hvala.
    Nisam nikad koristila pa ne znam, a nemam pri sebi Linex da procitam sasatav.
    Sve OK, samo me nemojte jos istuci

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kapsula sadrži najmanje 1,2x10na7 živih liofiliziranih mliječnokiselinskih bakterija:
    - Lactobacillus acidophilus,
    - Bifidobacterium infantis v. liberorum i
    - Streptococcus faecium,

Dojenčad i djeca do 2 godine: po 1 kapsula 3 puta na dan. (naravno sadržaj kapsule)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Također, Prolife suspenzija ili od Twin Laba, linija ChildLife - Kolostrum s probioticima.
    ali konzultiraj pedijatra

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hvala cure!
    Jucer moja pedijatricanije radila pa cu zvati danas.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

:zbunj
    jucer sam napokon dobila pedijatricu i kad sam pitala da mu dam linex pitala me zacudjeno "a zasto linex?"
    kazem ja jer pije drugi put u 15-20 dana antibiotik, pa da mu se malo obnovi crijevna flora.
    Ona kaze da ako nema proliv da mu ne dajem linex vec jogurt.
    pet zbunj

i hajde sad vi meni recite sta da radim?
    tacnije, recite mi sta bi vi uradili da ste na mom mjestu

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja ne znam, srecom nikad nismo pili antibiotik, ali bih poslusala svoju prijateljicu koja je ono, pravi roditelj-streber, koji sve o svemu zna i koja svom malcu daje linex. Pa ako hoces, poslusaj je i ti. malom zlatu!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Linex je super kad dijete ima proljev, ali ne treba čekat proljev od antibiotika da bi mu dala Linex.
    Možeš ti njemu dati i jogurt i on je jako dobar, ali Linex djeluje potpuno isto samo što mu je koncentracija veča, a time i djelovanje jače, a nema štetnih nuspojava.

To ti ga dođe nešto kao da umjesto kocke čokolade ideš popiti 3 litre kakao napitka

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako dijete nema proljev, jogurt je dovoljan.
    Linex ti je nešto kao jogurt koncentrat.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ima li smisla davati linex dok još pije antibiotike? Bruno pije Sumamed i dobio je proljev.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Paziš li da mu davaš Sumamed 2 sata iza obroka i 1 sat prije obroka?
    Upravo u tome je uzrok proljeva kod Sumameda.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, to je malo teže izvedivo kod njega jer on još jede ko novorođenče, svak 2 sata. Dam mu 2 sata poslije jela (konkretnog), ali mu pola sata poslije mu dam sike jer više ne može izdržati.
    Ne mogu vjerovati da je zbog toga :/
    A da mu dajem linex ili ne? Sutra uzima zadnju dozu Sumameda.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja se pitam ne bi li trebalo promijeniti antibiotik ako je izazvao proljev. Lucija već evo tri dana pije klavocin i ima proljev. Sad je baš praznik, pa vikend i ne znam šta da radim.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Za Klavocin ti također vrijedi pravilo 2 sata nakon jela i 1 sat prije jela i ako se toga ne držiš to je jedini razlog zašto se od njega dobije proljev.

Nemoj na svoju ruku prekidati terapiju ni mjenjati antibiotik, a ako baš ima strašan proljev nazovi dežurnu pedijatriju i pitaj što da radiš.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo mijenjali antibiotik a u pitanju je bio klavocin. nana je dobila proljev od njega i pedijatrica ga je zamijenila za zinnat od kojeg nikad nije dobila proljev, a inače smo se u oba slučaja (i klavocin i zinnat) pridržavali uputa o hranjenju. stoga ne mora biti samo stvar hranjenja.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Proljev kod antibiotika ne ovisi primarno o režimu hranjenja, tj. kad ste ga dali u odnosu na jelo. Problem je u tome što antibiotici, osim što ubijaju štetne bakterije zbog kojih su propisani, ubijaju i prirodnu floru u probavnom sustavu, tj. "dobre" bakterije koje su nužne za urednu probavu. Zato se preporučaju Linex, Prolife i sl., jer nadoknađuju te dobre bakterije.
    Kod Sumameda je karakterističan režim hranjenja zato što hrana smanjuje apsorpciju, ako se uzme uz obrok manje se apsorbira, znači i manje je koristi od njega. Tada je moguć jači proljev nego inače jer više antibiotika zaostane u crijevu.
    Čak i kod istih antibiotika različitih proizvođača nije jednaka učestalost proljeva, što znači da i pomoćne tvari imaju nekakvog učinka (npr. jedna pedijatrica koju znam kaže da joj djeca imaju manje proljeva od Klavaxa, nego od Klavocina, a u pitanju je isti lijek).

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Osim proljeva, Lucija je dobila jučer i osip po trbuhu i leđima. Bili smo danas kod dežurnog ped. Ona kaže da je najvjerojatnije alergijska reakcija na klavocin. Rekla je da joj ga prestanem davati i poslala me na Šalatu. Također smo vadili i krv i tu je sve u redu. Na kraju smo dobili hrpu simptomatskih lijekova (Fenistil za osip, Operil i Lupocet protiv bolova), za koje mislim da će joj više štetiti nego da je dobila novi antibiotik. A i pitanje je hoće li proći bez njega. Ako dobije temperaturu trošit će Zinnat.
    Ima li netko sa sličnim iskustvom?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: sta dati bebi nakon antibiotika?

Za obnavljanje crijevne flore kupi prolife ampule.Kad je moj klinac imao antibiotik za antibiotikom nama je pedijatrica preporučila ESBERITOX kapi za jačanje imuniteta jer je stalno bio prehlađen i jedino rješenje je bio antibiotik,a još ide i u vrtić.Koristili smo antibiotik zajedno s kapima i još par dana nakon antibiotika i moram priznati da već duže vrijeme smo zdravi :D :D :D

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Navodno je Prolife kvalitetniji od Linexa, a postoji još jedan sličan proizvod, talijanski proizvođač ali zaboravih ime(nešto sa S?, kupila u biljnoj ljekarni), namijenjeno baš za djecu, s još nekim dodanim korisnim bakterijama ekstra u odnosu na ove prethodne.

Mislim da jogurt nije dovoljan, ovo su puno jače koncentracije.
    Slažem se da ne treba čekat proljev, jer SVAKI antibiotik uništava crijevnu floru, a probava je osnov dobrog zdravlja.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Esberitox je isto jako dobar, a jedan od glavnih sastojaka mu
    je Ehinacea, vrlo jak prirodni lijek protiv infekcija.

Za djecu koja su oslabljenog imuniteta, dobro ju je davati kroz zimske mjeseca, kao i vitamin C, ili barem kad se pojave prvi simptomi, pa do oporavka.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

bdina, je li to prvi puta da Lucija koristi Klavocin ili neki drugi penicilin (Amoxil, Silapen)?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    bdina, je li to prvi puta da Lucija koristi Klavocin ili neki drugi penicilin (Amoxil, Silapen)?
    Da, to joj je prvi lijek uopće.
    Sad ga ne troši već dva dana, ali još uvijek ima proljev i osip. Kad bi to moglo prestat?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Od Fenistila se osip već trebao barem početi povlačiti, a proljev može potrajati još koji dan.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo opet isti problem. Činilo mi se kao da se osip gubi, a stolica je i prije tj, od rođenja tekuća jedino što ih sada ima više dnevno. Unazad par dana počela sam joj davati **** mrkvu, a istovremeno i Prolife(radi proljeva). Onda sam primjetila da se osip vratio i zvala pedijatricu koja nije imala vremena pričati, ali mi je med. sestra rekla da najvjerojatnije nije od mrkvice, pa da radije prestanem davati prolife. Tako sada već dva dana tako i radim, ali danas navečer je sva bila u flekama po trbuhu i leđima. I čini mi se kao da ju to svrbi. Može li biti od mrkvice? I šta da radim? Da odem u ZAraznu provjerit ili da manje brinem?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

a postoji još jedan sličan proizvod, talijanski proizvođač ali zaboravih ime(nešto sa S?, kupila u biljnoj ljekarni), namijenjeno baš za djecu, s još nekim dodanim korisnim bakterijama ekstra u odnosu na ove prethodne.
    Vjerovatno misliš na Ferzym Junior od Specchiasol ?
    Zari dajem Prolife suspenziju. Prirodno, učinkovito, ne stvara ovisnost.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

bdina, otiđite pedijatru da vas pogleda. Možda osim nema veze s Klavocinom ni Prolifeom, možda je alergija na nešto sasvim drugo. A možda nije alergijski osip.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Za Klavocin ti također vrijedi pravilo 2 sata nakon jela i 1 sat prije jela i ako se toga ne držiš to je jedini razlog zašto se od njega dobije proljev.

Nemoj na svoju ruku prekidati terapiju ni mjenjati antibiotik, a ako baš ima strašan proljev nazovi dežurnu pedijatriju i pitaj što da radiš.
    Ovo za klavocin mi je :?
    Luce ga je pila, uzimala ga je prije obroka, piše u uputama.
    Bdina, ima li kakvih novosti? Palo mi je na pamet da bi te flekice mogle biti i sasvim od nečeg drugog, npr. trodnevne groznice koju dejca obično dobiju od 6 mjeseci nadalje, a vidim da je naša imenjakinja otprilike toliko stara..
    šaljem

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno šta dati bebi nakon antibiotika?

FYI, imam neku alergiju na mrkvu, koja se na testovima za alergiju nije očitovala, ali ja ne smijem čistiti sirovu mrkvu (jako kišem i suze mi oči), a kamoli je pojesti (ostajem bez glasa...); dok kuhanu jedem i sve je OK; moguće da se ne radi o alergiji na mrkvu već na otrove koje je ona polučila iz zemlje

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nisam skužila: ima li smisla davati prolife dok dijete još pije antibiotik, ili je bolje čekati kraj terapije?

andrej je izgleda, oh veselja, alergičan na amoksil. dobio je lagani osip i proljev. nije strašno, ali i to malo što pojede izađe van. pedica mu je promijenila terapiju u ne-penicilinski antibiotik, ali ja bih malo pomogla crijevcima. a zaboravila sam pitati za prolife. :/

dakle, prolife suspenzija bi bila najbolja?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Smije piti dok pije antibiotik.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moj Luka je dobio proljev od Klavocina, ali stvarno užasan, stavila sam ga na dijetu (riža, šipkov čaj, mrkva, banana) i dala Linex i odmah je postala normalna stolica.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja sam dini dava prolife i stvarno mu je super bilo..nedavno kada je dva puta zaredom pio antibiotik pitala sam pedijatricu za prolife i rekla mi je da mu dam upravo zbog crijevne flore

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a sta kod 8mj. bebe koja nema red cikenja?

i sta njoj dati kao probiotik?

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I mene zanima što dati djetetu od 8 mjeseci... Imala je proljev samo jednom, ali imamo strašan pelenski osip. Zaista loše izgleda. I što sada?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

AAAAAAAAAAAAAAAAA zašto ja ovo tek sad saznajem mučimo se s proljevom već pet dana, guza mu je kao peglom opaljena a ni linex-a se nisam sjetila. Prvo sumamed, pa klavocin nakon dva dana pauze... uh, oh!
    Da li da mu sad dajem linex :? ...a ja se cijelo vrijeme uvjeravam kako će cika pomoći

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

niko meni nijie rekao to pravilo....ni pedica ni u apoteci. da pace, receno mi je NAKON jela.
    imamo proljev vec 5 dana, guza ko da ju se koprivom, ne dopusta da joj pridjem guzi, zbog nasilnog i prisilnog davanja antibiotika ne zeli nista jesti (osim cike). i onako stekamo sa dohranom, sad je vise nema. juce nam je rekla prek telefona da joj dam prolife. jedva smo uspjeli na spricu.

kako djetetu koje jos uvijek ciki na zahtjev i bas nema neki ustaljeni ritam dati klavocin?

i jel to na guzi reakcija na antibiotik? mazemo je canastenom i kamilicom, ali nista. otecena je i crvena ko komunisticka zastava.

u svakom slucaju danas idemo pedici jer meni to ne mirisi na dobro.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

...a ja se cijelo vrijeme uvjeravam kako će cika pomoći
    cekana, i ja

i jos zanemarujem: daj joj humanu tu i tu, rizinu sluz i jos neke gotove sastojke tipa neka voda sa soli da ne dehidrira... mislim si ima ciku...ostalo i onako ne zeli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •