-
Jednogodišnjak i trudnoća
Trebam savjet: trudna sam, a imam jedno i pol godišnjaka, a živim na 3 katu bez lifta.
Pitanje: nositi po stepenicama ili ne? Pokušavam ga kao gurkati s leđa, ali opet me kao malo stežu trbušnjaci kad to radim. A kako nizbrdo? Male nogice ne mogu baš nizbrdo....
Dobro, morala sam ga odvići od stalnog nošenja (strategija se zove: idi tati
)
ali opet mi često dođe da ga malo dignem i ljubim.
Imate li sličnih iskustava i kako to rješavate?
-
Ja sam je dosta forsirala da sama hoda, ali sam je i dosta nosila. Sad sam pred kraj i dignem je i pomazim iz gušta, ali se naučila da ako idemo negdje i nema tate, mora sama i više me ni ne pita da je nosim.
-
Ja sam svoje nosila. Nama su spavaće sobe na drugom katu, a dnevni boravak i kupaona u prizemlju, svaki dan min tri puta gore i tri puta dole s djetetom u rukama. Nije mi se ništa desilo. Neznam što da ti kažem, ja nisam imala drugog izbora, ali ako imaš kakvih problema onda što manje.
-
-
-
Ja sam mojeg nosila,na prvi sprat sa sve kolicima i kesama iz nabavke zakacenih na njih.
Druga varijanta je bila da nosim prvo njega,pa kese pa kolica.Nisam imala izbora,videla da mogu pa gurala tako.
Ne preporucujem bas,mada meni nije od toga nista bilo,imala sam zdravoseljacku trudnocu
-
-
ja sam Lovru nosila cijelu trudnocu (imao je godinu i pol kad se seka rodila) svaki radni dan, do 5kata (jer sam ga ja kupila iz vrtica kad sam pocela raditi). imala sam vise manje urednu trudnocu, pocela se otvarati u 4mj, Lorena se rodila par dana ranije. ako imas mogucnosti, nemoj ga bas stalno nositi, ali ako nemas (kao sto ja nisam imala), nemoj se zabrinjavati, dok god se dobro osjecas.
a i sin ti ima vec godinu i pol, mozda ti je rjesenje da se malo popnete (npr. do 1.kata, pa malo odmorite, i tako da dohoda do 3.)
-
i jos sam htjela napisati (al nisam stigla), ako ti sin sad ima vec godinu i pol, kako ce tvoja trudnoca odmicati, tako ce se i on sve lakse penjati po stepenicama. znam da su djeca razlicita, ali ako poticete samostalnost u svim segmentima njegovog malog zivota, onda ce se i ubrzo sam penjati s veseljem.
moje je misljenje (sto znam da dr ne preporucuju i neki ne dijele to misljenje sa mnom) da ako se dobro osjecas, radis sto mozes i zelis (dakle, ako zelis malo ponositi sina i pomaziti se s njim, uzmi ga i nosi - i da, znam, mozes se i na druge nacine pomaziti s djetetom). naravno, kako ce ti trudnoca odmicati i trbuh rasti, tako ce ti biti sve teze i teze, ali ce i sin biti sve samostalniji.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma