Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Sto sa feta sirom, osim salata?

  1. #1
    BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Lokacija
    Mali Lošinj
    Postovi
    1,859

    Početno Sto sa feta sirom, osim salata?

    Moj dragi je greskom kupio povecu kolicinu doticnoga, pa me zanima kako ga se jos moze iskoristiti, osim u salatama..

    Ima li tko kakvo "konkretno" jelo?

    Sve ideje dobrodosle!

  2. #2
    mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    919

    Početno

    ja ga znam staviti na pizzu, napraviti tjesteninu Carbonaru ili napraviti umak uz roštilj

    za umak izmrviti feta sir u posudu, dodati jogurt, češnjak, malo papra i origana

    na coolinarici ima preko 700 recepata sa fetom

  3. #3

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Ja pravim super fino varivo od tikvica zuccinija i fete.
    Prodinstaš jednu manju glavicu luka na malo ulja, na to spustiš tikvice isečene na kockice 1x1 cm, dinstaš i to još malo, pa podliješ sa vodom ili temeljcem. onako malo da ogrezne. kad smekša (znači nakon desetak min) ubaciš fetu isto sečenu na kockice seckan i čen češnjaka i pola vezice mirođije ili pospeš sa malo suve mirođije.
    ovo jelo ne treba soliti, jer je feta slana, pa pusti. jedino ko voli da stavi suvog povrtnog začina.
    Super prilog uz ribu, pileće belo meso na naglo, dinstane batake ili faširance

  4. #4
    Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zd
    Postovi
    653

    Početno

    Ili, prodinstas balancanu i crvenu papriku na komadice, dodas pelate, predkraj fetu sir (ja koristim onu izkutije salakis, ili tako nesto) i malo pesta genovese. i naravno pasta.
    ili ga pomijesas s kravljim, vrhnjem i jajima i napravis burek!

  5. #5
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    lazanje od spinata i feta sira!

  6. #6
    emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    405

    Početno

    meni jedan od dražih jela sa fetom http://www.coolinarika.com/recept/br...scous-sa-fetom
    ja varam pa dodam malo špeka i piletine

  7. #7
    LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    215

    Početno

    Citiraj vanesax prvotno napisa Vidi poruku
    Ja pravim super fino varivo od tikvica zuccinija i fete.
    Prodinstaš jednu manju glavicu luka na malo ulja, na to spustiš tikvice isečene na kockice 1x1 cm, dinstaš i to još malo, pa podliješ sa vodom ili temeljcem. onako malo da ogrezne. kad smekša (znači nakon desetak min) ubaciš fetu isto sečenu na kockice seckan i čen češnjaka i pola vezice mirođije ili pospeš sa malo suve mirođije.
    ovo jelo ne treba soliti, jer je feta slana, pa pusti. jedino ko voli da stavi suvog povrtnog začina.
    Super prilog uz ribu, pileće belo meso na naglo, dinstane batake ili faširance
    ma mljaaac
    isto i za lazanje

    mogu se puniti i caneleoni, ili pecena paprika punjena fetom (iako bas sad nije vrijeme paprika)

  8. #8
    LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    215

    Početno

    Evo ti jedan recept sa fetom koji ja rado pravim. Narezes krumpir kao za musaku. U manjoj posudi poprzis luk (ili ne, ako si protiv toga), malo speka/slanine (ako volis), zalijes sa jedno 2dcl slatkog vrhnja + dodas malo mlijeka jer ce biti dosta gusto i feta sira (moze i kravlji). Na tanko narezes tikvice (zucchini) i sampinjone. I onda redas, prvo krumpir, pa umak, na umak tikvice i sampinjone, pa opet krumpir, umak ... najbolje da zavrsis sa sampinjonima gore. I peces u pecnici oko 30-40min. na 200C. Ja ne volim da krumpir bude 'skuhan' kao u musaki pa se potrudim i prvo ga specem, finije je. U tom slucaju dovoljno je peci 20tak min. Soli po ukusu u sve kolicine po ukusu ... improviziras ...

  9. #9
    Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,251

    Početno

    ja sam fetu znala otopiti u jogurtu, to bude super kao sos za tjesteninu, naravno može se staviti i raznih drugih vrsta sira, probali smo sve - od dimljenog, običnog žutog do mocarele.

    a možeš izmrvljenu fetu pomiješati sa mladim sirom, time napuniti palačinke, složiti u pleh, zaliti paradajzom (sa začinima ) i zapeći u rerni, tek to je da prste poližeš!

  10. #10
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Mozes ga staviti u omlet, u razlicite tjestenine...
    Posljednje uređivanje od Elly : 03.02.2010. at 09:05

  11. #11
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Iseces fetu na kockice i nalijes ju maslinovim uljem u koje dodas vise vrsta bibera(crveni,beli,zeleni,smedji)i zacinske trave(origano,bosiljak,ruzmarin...)i po koju maslinku.Zatvoris u teglu da postoji i prozmu se ukusi do upotrebe.
    Nije jelo,ali je fino i aromaticno a moze dugo da stoji.
    Mi to uvek imamo u frizideru

  12. #12
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    SUPER jelo!

  13. #13
    LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    215

    Početno

    Katja
    Skroz sam zaboravila na to. Bas sam kupila fetu, sutra ju prelijem maslinovim i zacinima

  14. #14
    KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    1,433

    Početno

    Citiraj LoveLight prvotno napisa Vidi poruku
    Katja
    Skroz sam zaboravila na to. Bas sam kupila fetu, sutra ju prelijem maslinovim i zacinima

  15. #15
    AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Sesv. Kraljevec
    Postovi
    2,199

    Početno

    Sada baš nije sezona paradajza i sl, ali ja fetu izrežem na šnite debele oko 1 cm po onoj široj strani da bude 8x8 cm, poslažem na veliki komad Al polije ili bilo koje folije za pečenje, podlijem maslinovim uljem, poslažem tanko narezane rajčice i paprilu, masline, razne začine svježe ili suhe, još malo zaliem, zamotam onako samo odozgo kao paketić zavrnem vrhove folije zajedno, poslažem sve na tepsiju i zapečem oko pola sata. Sve se arome prožnu i bude super ili kao obrok ili prilog roštilju ili nečem sličnom.

  16. #16

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Evo jedan moj omiljeni recept za kruh s feta sirom:

    1 salica jogurta
    125 gr rastopljenog neslanog maslaca
    125 ml maslinovog ulja oil
    1,5 salice izmrvljenog feta sira
    0,5 salice sitno nasjeckanog persuna
    1/4 salice sitno nasjeckanog vlasca
    2-3 mlada luka (samo bijeli dio)
    3 jaja na sobnoj temperaturi
    2 3/4 salica glatkog brasnar
    1 jusna zlica praska za pecivo

    Nauljeni pleh ili vatrostalna zdjela

    Pomjesati sve sastojke osim brasna i praska za pecivo. Pomjesati brasno i prasak za pecivo i dodati u smjesu s fetom, dobro promjesati.
    Raspodjeliti smjesu u nauljeni protvan. U zagrijanoj pecnici peci na 180 °C da poprimi zlatnu boju i/ili cackalice izlaze suhe kada ih zabodete u kruh.
    Ohladiti, narezati na fete i dobar tek

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    3

    Početno

    moj omiljeni recept je s coolinarike,ali ga ne mogu naći.uglavnom ,4 filea pilećih prsa se zarežu i napune mješavinom fete i maslina(ja to sve skupa smrvim u multipraktiku,treba Vam jedno 15-20 dag fete i maslina jedno 5 dag ili po želji).na dno protvana narežem 2-3 tikvice i na to složim napunjenu piletinu, u svaki ćošak složim četvrtinu rajčice(1 rajčicu narežem na četvrtine) i pobacam 2-3 režnja češnjaka,malo zalijem maslinovim uljem i pospem ostatkom smjese maslina i fete.prekrijem folijom i gurnem na 200 C,na jedno pol sata.predkraj maknem foliju,da piletina dobije boju.prilog po želji,mi najradije jedemo rižu s tim.

    btw.nova sam,ali vaše recepte čitam duže vrijeme i mrak su mi-pogotovo ona brzinska štrudla s grizom i višnjama i tuperware kruh-moji se ubijaju u njemu...

  18. #18

  19. #19

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    130

    Početno

    ...ili cak zapeceni u rerni kao sto rade u grckim restoranima,sir narezan na fete dodaj malo maslinovog ulja malo maslaca,origano,crvena parika u prahu,papar,malo cesnjaka,persin...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •