Razlog zašto sam otvorila ovu temu je taj što mi je MM danas preko chata po ne znam koji put napisao jer je pucao po šavu kako više ne može, citiram; smeta ga to što svoje znanje na kompjuteru ne može i nema gdje primjeniti jer živimo u vukohebini a drugo jer se ne može skoncentrirati pa mu niti ne padaju niti ideje na pamet, dalje; jer se ja i njegov otac ne možemo zaposliti na Plitvicama pa on sam radi za 5.000 kuna i hrani nas petero zato i imamo kredit da bismo imali za prehraniti se. Smeta ga što ja i svekrva jedna drugoj skačemo u usta kad god ona druga progovori zbog nervoze radi nastale financijske situacije / neimaštine. Također što je Lara nervozna zbog nicanja zubića a mi ne možemo do ljekarne udaljene 20-tak km po gel za ublažavanje boliŠto nemamo novaca za normalan život i raznih drugih situacija pa da ne nabrajam.
I tako smo već razgovarali sa kumovima i prijateljima koji žive i rade u Zagrebu o mogućnosti seliti se ili ne u Zagreb ili drugdje ?
Ono što nas stopira dal da idemo ili ne jest sljedeće; od MM roditelji nemaju vozački za otići do doktora a bolesni su i djed ima primanja sa burze 1.200 kuna i to su im jedina primanja. MM plaća za oba stana režije + kredit i za hranu nam ostane nekih 500 kuna pa deda kupuje za svoje novce dalje hranu.
Jedan prijatelj nam ustupio svoj stan da ga iznajmljujemno za njega u sezoni od 6-9 mjeseca i zaradu dijelimo po pola s time da nemamo goste svaki dan. Tako da nam je zarada nekih 10 tisuća kuna pa se tu pokrijemo ljeti jer ne možemo to ušparati za zimu koja traje 6 mjeseci. Sve nam je daleko npr. pedijatar,ginekolog, zubaru idemo u Otočac (oko 60 km udaljeno), doktor u Korenici (20-tak km od nas udaljeno), Šoping za kupnju hrane u Korenici Merkator i u Gospiću ili Otočcu ( 60-70 km udaljeno Konzum). Za sve što trebamo i gdje idemo nam treba auto koji troši gorivo. Jednom odeš tamo i nazad i ode 100 kuna goriva.
Ja bi se selila a i MM al ne znam kuda jer je problem to što kad bismo i našli stan za unajmiti, MM treba naći prije od mene posao da bi ovdje dao uopće otkaz a ima kredit od oko 90.000 kuna do 2017.g. ukupno pa je to rizik. Ja bih čistila i peglala stanove ili čuvala djecu dok ne nađem nešto drugo. Govorim engleski, konobarila sam, radila kao pomoćna u kuhinji, u turizmu itd. Lara nema još dvije godine pa bih čuvala bar još dvoje djece u tome stanu da ju ne ostavljam drugim osobama nepoznatim tako naglo. Mislim, dali bi mi sve od sebe da se zaposlimo i da krenemo nekako dalje ali to je sve rizik. Jako nas je strah uopće pomisliti kako bi nam bilo i strah nas je krenuti jer nas niti auto baš ne služi, već je 9-ta godina a treba razne popravke.
Ne znam što bismo napravili pa pitam vas na forumu kakva imate iskustva i da li da se uopće upuštamo u ovakav rizik, znači krenuti ili ne kuda. A mislim da bi to bilo najbolje na jesen možda. Ne znam pa vas molim za savjete i što vi mislite?
I hvala vam puno od srca dok čekam:wink: