Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Cese usi !!

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Cese usi !!

Luka mi nocas nije spavao ukupno 2h.
    Vec 2 dana je malo prehladjen al sve je bilo pod kontrolom, medjutim nocas se budio svako pola sata i vristao.
    Davala sam mu svako 6h sirup ADVIL i malo se smirivalo.
    Prije pola sata sam mjerila temperaturu i ima 39.
    Sinoc je stalno cesao usi a danas je prestao.
    Jede normalno.
    Sta da radim??
    Kasnije cemo kod doktora al ipak sam dobro zabrinuta.
    Cula sam da je dobro za temperaturu se kupati u hladnijoj vodi. Koliko hladnijoj?
    Kako ga obuci kad izlazi na vremenskoj temperaturi od 28°?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mostarko, nisam doktor, ali negdje sam pročitala o upali uši i češkanju uha kod beba. S druge strane, obično se najveći bolovi kod upale ušiju javljaju upravo po noći, kad je beba vodoravno polegnuta. Obavezno odi odmah doktoru, i pripazi da mu ne smočiš uši (ako je upala). S druge strane ako mu skidaš temperaturu nikako nemoj sa jako hladnom vodom, mislim da sam pročitala da voda treba biti svega 1-2 stupnja hladnija od djetetove temperature, ali nikako ispod 37 stupnjeva. Međutim, ja se samo teoretski bildam, jer, na svu sreću, nisam imala još s tim problema.

U svakom slučaju odmah kod doktora.

ljubi nam Lukicu...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ako poteže i češe uši ili ako mu pritisneš lagano ispred i ispod uha a on zavrišti vjerovatno se radi o upali uha. Ako je temperatura jako visoka onda se prvo da paracetamol i dijete se kupa u vodi od 36,5-37°C ne hladnijoj i ne predugo. Kupanje se radi kod jako velikih temperatura od 39 pa naviše, s tim da moraš obratiti pozornost na to da se on ne smije tresti od hladnoće jer će na taj način još više podići temperaturu i izazvat ćeš kontraefekt.
    Inače, kod prehlade uvijek vodi računa da mu je nosić prohodan i da se ne skuplja gusta sluz u njemu (fiziološka otopina, pumpica za nos), jer kod male dijece upala uha počinje od nosa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh da. I ono što stalno ističu. Dijete sa temperaturom se NE SMIJE pretopljavati što je greška velikog broja roditelja. Oblačiš ga normalno.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kad temperatura predje 39 onda se savjetuje odmah dati cepic ili sirup.
    Lupocet 125mg imas cepice ili paractamol sirup.
    Nama 2 pedijatra savjetovala pa samo prenosim.
    Kupanje ne u hladnoj vec mlakoj vodi, tacnije tusiranje.
    Ako ces dati cepic, nema potrebe za tusiranjem. Nama tusiranjenije ni pomoglo ako temp. predje 38.
    Obuci ga normalno, jer ces ga odmah skidati kod doktora ali ponesi dekicu da ga zamotas ako dobije groznicu od temperature.ž
    Ako se jos neceg sjetim, javljam.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Hvala vam puno na brzim odgovorima !!
    Bili smo kod doktora i Luka ima malu upalu usiju i grla.
    Stavio mu je lampicu u usta i vidjeli smo skroz pri kraju na gornjoj vilici da mu je izbio jedan zubic.
    Misic moj mali...sve mu se sastalo od jednom.

Nebi ja bas probala sa skidanjem temperature u vodi jer ne daj Boze da bude jos taj kontra-efekt...ne-ne.

Kad ima temperaturu, kolika temperatura po noci u sobi treba da bude Do 37° je normalno ?

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Mostarka prvotno napisa
    Kad ima temperaturu, kolika temperatura po noci u sobi treba da bude Do 37° je normalno ?
    Zeznula sam ovu recenicu.
    1. Kad ima temperaturu, kolika sobna temperatura treba biti ?
    2. Da li je do 38° u redu temperatura kod bebe ?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

1. Temperatura u sobi treba biti ugodnih 21-22°C
    2. Temperatura od 38°C nije normalna tjelesna temperatura, normalno je do 37.
    Pretpostavljam da ti je Luka dobio antibiotik, tako da možeš već sutra očekivat pad temperature i prestanak bolova, s tim da naravno moraš terapiju dovršit do kraja bez obzira što mu je očigledno bolje.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajoj, tek sad vidjeh da nam je luka bolestan. evo ga bembo puno pozdravlja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mostarka, gdje mjeriš Luki temperaturu?
    Ako mjeriš u guzi i uhu- normala je i do 37.5. Pod rukom do 37.

.........I mi šaljemo pusu za ozdravljenje.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mostarka prvotno napisa
    Nebi ja bas probala sa skidanjem temperature u vodi jer ne daj Boze da bude jos taj kontra-efekt...ne-ne.
    Sa ovim niskim temperaturama to i ne moraš.
    Ali što kad "skoči" blizu 41, a paracetamolu treba barem pola sata za djelovanje - e onda ti pomaže samo kupanje (u stupanj-dva hladnijoj vodi) ili mlaki oblozi. To djeluje puno brže (vjeruj majci koja se barem jednom mjesečno bori sa tim jako visokim temperaturama).

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Hvala vam na odgovorima. Sve vas ljubim.
    Poceli smo sa antibioticima i vec mu je lakse. Temperature vise nema a i on je vesel i zivlji.

Stvarno ponekad nije lako biti mama. Danas sam umrla na poslu. Nisam se nikako dobro osjecala. Kad on nije dobro i mene sve boli.
    Misic moj slatko.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja cu ti samo reci da ne dajes tako malom djetetu Advil- ibuprofen jer je jako stetan.\

Paracetamol i kupanje. Ovo ti najozbiljnije govorim jer je skoro bilo par slucajeva smrti kod djece radi ibuprofena.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Ovo ti najozbiljnije govorim jer je skoro bilo par slucajeva smrti kod djece radi ibuprofena.
    :shock: :shock:
    Pa kako mi ga je doktor prepisao??? Golemo majke mi. Cuj tako opasan.

Danas mi je doktor dao :
    Paracetamol: u jutro u 10h, poslije podne u 16h i na vecer. TRI DANA

Carbocistéine: u jutro-podne i na vecer. OSAM DANA (to je za grlo)

Nifluril:u jutro i na vecer po pola cepica u guzu. PET DANA.

Kaze mi da to mora piti i da to nisu antibiotici.Meni malo puno al poslije ovoga je stvarno bolje.
    Sta vi mislite???

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mostarka i ostale mame, osobito one koje su vani - pišite aktivne supstance u lijeku, ne komercijalna imena, jer su ona različita po državama.
    Što je nifluril?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da ne otvaramo novi topic, Nika se isto zadnjih tjedan-dva navlaci za usi ali na pritisak nema boli. To smo povezali sa umorom jer to radi iskljucivo kada je umorna. Ima li razloga za brigu? Temperature nema, nocu je kenjkava i budi se ali i izlaze joj zubici pa je to vjerojatno od toga.
    ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamaitata, nisam doktor i nemam iskustva ali sam čitala da specifično kod upale ušiju je da djeca reagiraju noću kad se smire jer u vodoravnom položaju gnoj se sakupi iz sinusa u ušima (ili tako nešto)...no ono što je specifično je ne plakanje, već vrištanje od boli. Upala ušiju izaziva užasnu bol. (znam kakva je to bol). No uz to još i ako beba reagira na one točke oko ušiju pa temperatura i dr. - trk kod doktora.

Ako beba nema niti jedan od opisanih simptoma, vjerovatno nije upala ušiju već neka nervoza (zubi?).
    Međutim, ako vi imate ikakve sumnje ili nedoumice odite kod pedijatra.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

O je imao upale usiju 2-3 puta mjesecno (bez sale ) i rijetko kad' je imao bol na pritisak. Najcesce bi bio kenjkav, budio se nocu cesto i ceso usi. Najcesce u tim trenutcima nije imao neku posebnu temperaturu, mozda 0,5-1 stepen vise nego normalno.

Problem (ako se to moze nazvati problemom) kod dojene djece je da iako ih nesto boli se jaaaako lako (uglavnom) daju utjesiti dojeci tako da ni ne primjetis koliko je dijete bolesno. Ako je dijeke kenjkavo, neraspolozeno, budi se ponoci i cese usi, ja vodim na pregled usiju (inace nisam panicar niti posjecujem ljekare zbog toga) - u 99% slucajeva je kod nas bila upala, koju onda nismo svaki put lijecili antibioticima naravno.

Pratite i kako dijete doji, posebno po noci. Djeca koja imaju upale usiju obicno krenu fanaticno dojiti, da bi nakon 30 sec. pustili i u dreku i na cesanje usiju.

Sretno svim mamama (i bebama sa upalama usiju), MM i ja smo kao djeca (a on i ka odrasli) imali problema sa cestim upalama usiju tako da znamo kako to boli.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kako ja skidam temperaturu kupkom?
    Prvo natočim toplu vodu u kadu, a nikako hladniju. Onda ih pustim duže vremena u kadi, dok se voda polako hladi. Kako se voda hladi tako hladi i djete. Cijeli proces je polagan i postepen. I dok se djete igra sa patkicama i čašicama, pomalo se rashlađuje. To super funkcionira.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •