Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Visoka temperatura a ne zna se uzrok

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Visoka temperatura a ne zna se uzrok

Moja Mrvica (22mj) jučer kuri 39 . Siroče, samo mi je kunjala na ramenu. Otkad je krenula u jaslice, stalno nešto. Do jaslica je bila samo jedanput lakše bolesna i prošlo je bez antibiotika.
    Morala sam staviti dva čepića (u razmacima, naravno), noć je hvalabogu prespavala, i jutros skoro i da nema temperaturu. Vodili je pedici i ona ne može naći ništa, nema ništa ni u grlu ni u plućima. Uzela joj je bris nosa i grla i rezultati će biti u ponedjeljak. Napominjem da već desetak dana kašlje, ne puno, ali skoro svaku noć po jedno dvadesetak minuta u komadu. Pila je Supremin sirup, ali izgleda da joj nije baš pomogao. Pedica kaže da bi moglo biti nešto virusno. Je li imate slična iskustva?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne mogu pedići odmah vidjeti što je djeci. Djeca još ne znaju sama objasniti. Treba proći par dana. Prati samo što se zbiva i pusi Mrvicu!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Dijana, mislis li da li imamo iskustva sa vrticem ili sa temperaturom bez razloga ?

sa vrticem iskustva koliko volis. moja curica je posla u vrtic a bila je stara 1 godinu i 3 sedmice
    i celo prvo polugodiste je bila prehladjena sve u ciklusima od po 2 nedelje, 7 dana je bolesna i kod kuce je, onda 7 dana ide pa opet curi nos, kaselje i crveno grlo.... i sve se tako ponavlajlo negde do januara kad je naglo zahladilo i kad je pao sneg (predpostavljam da se tada smanjio broj virusa i bacila oko nas) a isto vremeno se njen imuni sistem malo izgradio i prehlade su prestale
    od tada je prehladjena recimo jednom u 2 meseca sto je sasvim prihvatljivo

mislim da svi roditelji jednostavno moraju biti spremni na period i ove vrste prilagodjavanja na boravak u kolektivu i treba samo covek da bude sa jedne strane uporan a sa druge strane obazirv i na vreme doneti odluku da li dalje ima smisla slati dete u vrtic

sto se tice bezrazlozne temperature - ja iskreno ne verujem u to - odnosno u teoriju da mala deca dobiju temeraturu tek tako. uvek za to ima razlog samo sto ga ne znamo odmah
    prati kako se ponasa i povedi je ponovo kod lekara.
    mozda je crveno grlo (inace najcesca boljka) samo sto jos nije bilo buknulo te lekarka to nije mogla videti

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kod djece bi se, za svaku "bezrazložnu" temperaturu, trebala napraviti urinokultura. najčešći je uzrok urinoinfekt.
    iako, ako Mrvica kašljuca... vjerojatno je u pitanju nekakav respiratorni problemčić

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Filip je u subotu odjednom zakurio preko 39 isto bez ikakvih drugih simptoma. Visoku temperaturu je imao do ponedjeljka ujutro. U ponedjeljak više nije prelazila 38. Bili smo u dežurnoj ambulanti i po nalazu krvi u pitanju je neki virus. U utorak više nije bilo temperature ali je zato dobio osip po tijelu. Vodili smo ga ponovo kod naše doktorice koja je po svemu zaključila da se radi o trodnevnoj groznici ili roseoli...
    Eto, izgleda da smo ovaj put ipak otkrili uzrok visokoj temperaturi...
    (To je Filipu bio već 4. put da odjednom zakuri preko 39 bez ikakvih drugih simptoma)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apri, al ne ako kuri svega dan-dva :/

Usput, Petra je opet zakurila (drugi put u mjesec dana) prekjucer, proslo je jucer. Nis posebno osim temperature i malaksalosti. I proslo.

Ja stvarno mislim da nema smisla trcat s djecom u ambulantu ako malo zakure i to ne traje dugo, naravno ako nema nekih drugih simptoma (recimo, boli ih uho, grlo, kada mokre i sl.).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako za dan-dva temperatura ne pada, isplati se opet otići do doktora. mi smo prošli slično kad je urin bio ok, pregledala su ga tri doktora uključujući otorinca na šalati i grlo, pluća i uši su bili ok, krv je pokazivala bakterijsku infekciju ali nisu je mogli locirati. to je bilo u subotu. u nedjelju je temperatura malo pala pa smo čekali ponedjeljak, kad je njegova pedica vidjela krasne, velike gnojne čepove na mandulama.

poučeni tim iskustvom, ne trčimo doktoru čim zakuri nego čekamo jedan dan da ga ne maltetiraju bezveze dok se još ništa ne vidi. to, naravno, vrijedi kad dijete ima temperaturu bez ikakvih drugih simptoma.

također, moguće je da je na virozu došla nekakva bakterija. nama se triput desilo.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo jučer došli nalaz brisa grla i nosa. Boguhvala, nema ništa, sve ok. Odakle temperatura, ostaje misterija. Ili mogu nagađati da je bilo nešto virusno, a to se navodno može otkriti vađenjem krvi, a ne da mi se Mrvicu još i s tim mučiti bez potrebe...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dora već 3 dana ima visoku temperaturu do 39.5 i samo joj curi nos,ali sve ok kažu da ima jako puno viroze sa visokom temperaturom

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Apri, al ne ako kuri svega dan-dva :/
    Ma ne...
    To samo ako ne prolazi ni nakon 4-5 dana.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja cekam isto dva tri dana.
    Evo,Nola ima obicaj tako kuriti, po noci bude strasno vruca, onda obicno snizim da moze spavati, preko dana "temperira", drugu noc opet kao mala pec i slijedecu noc vec nista. Malo kaslja, nos ne curi i tako prodje. Za takve stvari ne idemo pedijatru.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rebecca je prekjucer cijeli dan imala temperaturu, do 39,3 ( ispod ruke)
    nakon sto se ispovracala od sirupa, stavio joj je mm pola cepica, pala na 38, po noci se dosta znojila i jucer ujutro se probudila bez temperature.

nemam pojma kaj je bilo jer ne kasje, ne curi nos, ne cini mi se da ju nesto boli.

pretpostavljam da je bio neki virus (vjerojatno pokupljen pri dolasku po Luciju u vrtic)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ines, i Petra je prosla isto to prosli cetvrtak-petak.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I Nola

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I mi smo imali takvu dvodnevnu temperaturu prošli tjedan, bez ikakvih drugih simptoma. Treći dan je bio bez temperature, četvrti je već išao ponovo kod tete na čuvanje, a ja na posao.
    Ali recite mi, ako ne idete pedijatru, da li onda otvarate bolovanje za takve kratke "viroze" ili što već, ili to rješavate nekako drugačije? Kako? Ja sam još neiskusna po tom pitanju, a i uplašila sam se prve temperature, pa smo išli pedijatru i otvorila sam bolovanje, i zatvorila ga nakon tri dana. Slažem se da ne treba za svaku sitnicu trčati doktoru, pogotovo ako postoji opasnost da u čekaonici pobere nešto još gore, ali kako onda riješiti bolovanje i ostalo?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bibi do sada nije bio bolestan, ovo nam je sada prva temperatura (38, 38.5). Zanima me do koje temperature cekate prije nego sto je pocnete spustati?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pedijatri bar ovde savetuju da se temperatura ne skida ako je ispod 38.5
    mada, ja se tu oslonim na svoj instintk i poznavanje svog deteta

desava se da je vec sa 37.7 potpuno klonula, nervozna, da je sve boli, da joj nista ne valja... onda joj fino dam lek i sve bude bolje
    ali bilo je i situacija da ima temperaturu 39 koja nece da padne i da sedne da ruca i pojede 2 tanjra super

tu granicu od 38.5 treba uzeti sa rezervom i pratiti dete
    i definitivno ako je temperatura visoka dati lek, dete tusirati ili kupati u mlakoj vodi i stalno kontrolisati da ne bi doslo do frasa (konvulzija ili komisiona - zavisi kako to kod vas nazivaju)

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Netko preporučuje skidati tek sa 39 ako se dijete osijeća dobro, a netko sa 38 bez obzira kako se dijete osijeća.
    Niže temperature 37-38 nisu toliko opasne za dijete, ali pomažu da se organizam bolje bori s virusom ili bakterijom, pa ih ne treba nikako skidati.
    Ja skidam kad je na 38,5, , a nekad i na 38 prije spavanja.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ovo se odnosi na temp. mjerenu ispod pazuha.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •