Citiraj ivarica prvotno napisa
ja nisam citala tvoje topike s problemima od ranije, ali me zanima zasto, ako je mali bio gladan i ako je manje dobivao, niste razmislili o uvodenju dohrane adaptiranim nego ste odabrali nepovoljniju opciju dohrane zitaricama?

mljackanje dok vi jedete jest jedan od POKAZATELJA da je beba spremna, ali samo uz ostale PREDUVJETE.
Vjerujem i da se smije dok se vi smijete nekoj seriji. Ali nece nitko reci da kuzi foru.

Zao mi je, ali sam morala reagirati jer je na podforumu o dojenju i nekim drugim mamama bi se moglo dogoditi da ovaj topik s uranjenjenim davanjem zitarica (a ima i povijest toga, ide 70tak godina unatrag) shvate kao svoj spas od nespavanja ili cjelodnevnog dojenja.
Mi nismo znali da će mali manje dobit u mjesecu u kojem je sve krenulo naopako; na temelju njegovog ponašanja zaključili smo da želimo početi dohranu, pa smo zato odabrali rižine pahuljice na mom mlijeku kao prvu krutu hranu.

Osim interesa za hranu, on je zadovoljio i ostale kriterije - dosta je čvrst i može sjediti dovoljno uspravno da jede, udvostručio je porođajnu težinu već s tri mjeseca, izgubio je refleks guranja jezikom vani, a pri početku dohrane smo vidjeli da zna gutati i "služiti se žlicom".

Tek nakon što smo ga dohranjivali desetak dana s pahuljicama i jabukicom (počeli smo dva dana prije punih pet mjeseci) išli smo na vaganje i ustanovili da je nastao kuršlus.

Koliko sam čitala, vrijeme početka dohrane je negdje između četvrtog i šestog mjeseca života; ako su kikači u svemu individualni, zašto bi samo u hrani trebalo postaviti fiksnu prečku? Osim toga, na temelju informacija koje sam skupila, a i nakon razgovora s VRLO PRODOJEĆOM pedijatricom zaključili smo da je ovakav početak dohrane jako dobar.

A sad o spasu od nespavanja - ne vidim ništa loše u tome da si majka pomogne e da bi bila bolja, suvislija i uostalom zdravija. Uostalom, za dijete od punih pet mjeseci nije normalna situacija da se budi miljon puta i da doji sto puna dnevno; u tom slučaju ili ima problem s količinom mlijeka, ili je bolesno ili ima neki emotivni issue.