Stranica 6 od 10 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 497

Tema: Kada ste počeli s dohranom?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

neće biti teško, vidjet ćeš!

Citiraj acqua prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam knjigu J boban pejić i vidim da ona u tablici od 6. mjeseci ima luk. Kakav luk?
    acqua, ako si odlučila ići po toj knjizi, luk (crveni) slobodno skuhaš i daš uz neku žitaricu i/ili povrće.
    npr, skuhaš tikvicu i luk i zagustiš palentom.
    ili rižu s lukom...

luk možeš dodavati u svako jelo, sigurno će samo popraviti okus.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa, s obzirom da sam je ja pisala, kao i cijelo poglavlje dohrane, ne vjerujem da će ti baš "sjesti"
    A nekako ćemo valjda pregurat' preko te činjenice!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Aiko prvotno napisa Vidi poruku
    A kako se bebica ponaša? Odbija hranu ili što radi da morate polako?
    hm, što radi? u početku je bilo ovako:proba mrvicu, namršti se i više nema šanse da otvori usta
    mi ju nikada nismo silili, samo joj nudimo, tj. približimo žlicu ustima pa kako i koliko ona hoće
    onda je par dana jela par žličica jer joj je žlica bila super igračka, a onda je skužila da može uzet sa žlice (znači igra traje), a ne mora pojest već pljunut van, onda smo joj dali odmora tjedan dana i sad malo pljuckamo, malo popapamo

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Aiko evo za početak:
    http://forum.roda.hr/threads/49714-T...ne-i-receptici
    Što se tiče rižinih pahuljica i ostalih žitarica, ne treba ti mlijeko, niti izdajanje, sve ih možeš skuhati na vodi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kivi, kao i citruse, sa oko godinu dana

a bamija...eeee, za tu informaciju moraš nakupiti preko 1000 postova; to ti je u Rodi strogo čuvana tajna

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

a bamija...eeee, za tu informaciju moraš nakupiti preko 1000 postova; to ti je u Rodi strogo čuvana tajna

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jedno brzinsko pitanje, ako veći dio povrća i voća je isključivo iz vlastitog povrtnjaka/voćnjaka znači li to da se smije djetetu ponuditi i nešto ranije nego u tablici. Ona(6 mj.DANAS) za sada je od povrća jela samo tikvicu s par žlica rižinih pahuljica i stvarno voli jesti na žlicu (ima i svoju za igru )
    Dakle, da skratim...u vrtu ćemo ubrzo imati korabicu, za mjesec dana i mrkvu, špinat, grašak itd. da probam ili ne? (bit će stara 7-8 mj.)

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj sandra14 prvotno napisa Vidi poruku
    u vrtu ćemo ubrzo imati korabicu,
    Sad ću ja, a zar korabica ne dozrijeva u jesen? Ili je to koraba? Što je korabica?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Sad ću ja, a zar korabica ne dozrijeva u jesen? Ili je to koraba? Što je korabica?
    Koraba i korabica je isto.
    Vani na vrtu u kontinentalnom dijelu Hr dozrijevaju kasnije (za cca mjesec dva), pretpostavljam da u Dalmaciji ili u plastenicima več ima mladih.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sa 7-8 mjeseci ja bih joj dala i mrkvu i špinat, grašak možda ne (mene jako napuhuje, pa..), pogotovo ako je iz tvog vrta, ne vidim razlog ni beneficije toga da dijete bude 2-3 mjeseca samo na tikvici i riži.
    A netko opet ne bi dao...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja bih dala da imam iz svojega vrta

od samoga kalendara dohrane, još je važnije ne žuriti, nego jednu namirnicu davati više dana

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a može li biti loše ako namirnice uvodimo stvarno polako, npr. oko 10 dana joj treba da prihvati neki okus, znači u mjesec dana smo probali 3 okusa (odbijala je pa smo tjedan dana pauzirali pa je nakon pauze bolje prihvatila), je li to premalo?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    a može li biti loše ako namirnice uvodimo stvarno polako, npr. oko 10 dana joj treba da prihvati neki okus, znači u mjesec dana smo probali 3 okusa (odbijala je pa smo tjedan dana pauzirali pa je nakon pauze bolje prihvatila), je li to premalo?
    Ja mislim da ne može biti premalo, samo ne kužim što znači "prihvatiti okus"? Možda se bebi ne sviđa neki okus.
    Ja bih ponudila nešto npr. tikvicu 1. dan - licne, kuša, pljune, 2. dan - licne kuša pljune, isto tako 3. i 4. i onda zaključim da mu ne odgovara okus, računam da smo namirnicu probali i da s njom nastavljamo za cca mjesec dana, ako ide dobro, ako ne, nikome ništa.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa to je odličan "ritam": pola jedem, pola Šarcu dajem
    nakon 5 dana, promijeni
    možda joj se mrkva stvarno ne sviđa
    pa daj pet dana tikvicu
    ili palentu
    pa onda ono što prihvati, pomiješaj sa "mrskom"mrkvom
    pa jabuku
    pa onda mrkvu uz jabuku...
    i tako...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pa to je odličan "ritam": pola jedem, pola Šarcu dajem
    ali tako papamo ovo što nam se sviđa, korabica je bila mrska i na to nije ni otvarala usta
    Posljednje uređivanje od tina55 : 11.05.2010. at 14:09

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    korabica je bila mrska i na to nije ni otvarala usta
    Tina, skroz mogu razumjeti tvoju curicu, i meni je korabica mrska pa niti ja ne bi za nju otvarala usta

Nama dohrana (ili bolje rečeno "dohrana") ide stvarno polako. Mladunčica ponekad nešto proba, najčešće ne. Ima perioda kad redovito svaki dan nudimo, pa onda par dana ne ... ali ne zamaramo se. Ima 7,5 mjeseci i 9 kila žive vage , sve to od cickanja, prihvatit će kad bude spremna.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa i ne mora
    ima još puno toga za isprobati, a sada je vrijeme kada ćeš imati široku lepezu voća i povrća
    nešto će joj se sigurno dopasti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemojte mi protiv korabice!
    mi je (svi) jedemo kao jabuku

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pa i meni je fina presna,kuvana mi je malo bljuc

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Posljednje uređivanje od Lady Grey : 11.05.2010. at 17:12

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je dohrana super! Dijete još nije počelo ništa jesti ali mi zato zadnjih 3 mjeseca isprobavamo nove okuse: proso, ječam, amarant sad ćemo korabicu, pa slatki krumpir
    Nisam ni bila svjesna koliko toga propuštam

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj acqua prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je dohrana super! Dijete još nije počelo ništa jesti ali mi zato zadnjih 3 mjeseca isprobavamo nove okuse: proso, ječam, amarant sad ćemo korabicu, pa slatki krumpir
    Nisam ni bila svjesna koliko toga propuštam

tako i mi slistimo što njoj ostane, kak da skuhamo 2-3 žličice?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moja ela voli korabu sa žgancima.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ma ni ja se uopće ne brinem, prihvatit će kad ona bude htjela i što bude htjela
    nudim joj 7 dana istu stvar jer sam primjetila da joj treba 2-3 dana da nešto prihvati
    super što će sad sezona jer mi još i eko namirnice potražujemo pa je ponuda dosad bila još siromašnija
    žitarice joj se u pravilu brzo dopadnu, ali svejedno ne možemo joj nuditi samo žitarice
    sad će se valjda pojavit tikvice u eko izdanju pa probati

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja sam svom djetetu dopustila u zadnjih tjedan dana da uzme u ruke i jabuke i tikvice i kupusa, a dohvatio se još koječega, što mu se našlo na putu... ALI ništa nije stavio u usta. Pa sam ja fino zaključila da, ako, usprkos rastućim zubima, hranu ne stavlja u usta, za dohranu jednostavno još nije spreman. Stoga mi, sa šest mjeseci i osam dana, nastavljamo s isključivim dojenjem... do daljnjega. ;D

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ne, to je u rangu zelenih keljastih biljaka (kelj, brokula, karfiol) i raste iznad zemlje, a ne u zemlji. Tako da je sezona kelja, brokule, karfiola, korabice od kraja 5mjeseca do 9-10 mjeseca, ovisno u kakvim razmacima je posađena.

***i moja komad jabuke siše i davi desnima, ali moram ju paziti dok to radi, ali zabavlja ju bar 15 minuta to lizanje i grickanje...
    Posljednje uređivanje od sandra14 : 14.05.2010. at 00:52 Razlog: dodala tekst

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj sandra14 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, to je u rangu zelenih keljastih biljaka (kelj, brokula, karfiol) i raste iznad zemlje, a ne u zemlji. Tako da je sezona kelja, brokule, karfiola, korabice od kraja 5mjeseca do 9-10 mjeseca, ovisno u kakvim razmacima je posađena.
    Pa to je super!
    O korabici nisam ni razmišljala.
    Kelja i kupusa ću valjda imati u bašči, a ovo drugo nabaviti nešpricano.
    Od iduće godine sadim i korabicu, brokulu, batat... Uh, gdje će mi biti kraj!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A što bi to bila koraba u Dalmaciji... ima li neki drugi naziv?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    A što bi to bila koraba u Dalmaciji... ima li neki drugi naziv?
    Možda ima, ja nisam nikad čula. Čak što više, bila sam sigurna da je koraba svigdje koraba.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kod nas se zove keleraba

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a bundeve? dali to spada pod buče od 6mj? moja mama ih je posadila, nabavili smo sjemenje raznih vrsta, a kako smo veliki ljubitelji pečenih bundeva jer su prefineeee, veselim se kako ću mrvici dati kuhane kad naraste da i ona proba taj super okus

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, može od početka dohrane

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Imam pitanje vezano za naslov teme. Malo sam zbunjena oko kriterija spremnosti za dohranu.
    Preporuča se početi oko 6. mjeseca, a istodobno je kriterij da dijete može sjediti (gledam u Rodinu knjižicu o dojenju, poglavlje o dohrani). Kako sjediti? Samostalno se posjesti ili? Koje dijete to može sa 6 mjeseci?
    Kako da provjerim da li je spreman na žvakanje?

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanje vezano za naslov teme. Malo sam zbunjena oko kriterija spremnosti za dohranu.
    Preporuča se početi oko 6. mjeseca, a istodobno je kriterij da dijete može sjediti (gledam u Rodinu knjižicu o dojenju, poglavlje o dohrani). Kako sjediti? Samostalno se posjesti ili? Koje dijete to može sa 6 mjeseci?
    Eto, moram se pokriti po ušima jer ne mogu vjerovati da se baš moj D. posjeo sa 6 mj i jedan dan Dohranu je po meni prihvatio super - do sada ništa nije odbio, a i s količinom sam zadovoljna (ne brojim žličice, ali mogla bi to biti količina veličine kovanice od 5kn).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kljucic, pokušaj mu nešto dati žličicom.
    ako je jezikom gura van, nije spreman.

što se sjedenja (a i ostalih uvjeta) tiče...
    neka djeca će "zdovoljiti" sve, neka samo dva. ali, na roditeljima je da procijene.

to su neke preporuke, ali naravno da, recimo, ima djece koja samostalno sjede tek sa deset mjeseci, pa onda nećemo toliko čekati.
    mi smo nabrojali što se sve može i treba gledati...

(pričekaj još malo, imate još skoro mjesec dana do polurođendana)

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

apricot hvala! Isprobala sam sve uvjete jer mu se stolica naglo promijenila i prorijedila (kaka svaka 2 dana, prije je i po nekoliko puta dnevno) i češće je tražio dojiti. No, definitivno nije spreman (po nijednom uvjetu) tako da čekamo polurođendan
    Ma sestrična mi je stavila bubu u uho kad mi je posudila knjigu od Jadranke Boban Pejić. Tamo su pobrojani potpuno drugačiji uvjeti. Što mislite o njima?

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ja nemam te uvjete nigdje, pliz, može neki linkić ili dokument? ili ako nije bed da tu nabrojiš... hvala.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kod Jadranke Boban Pejić (Za bebe i djecu) je navedeno ovako:
    "Vrijeme je da bebu počnemo hraniti čvrstom hranom kada pokazuje sljedeće znakove:
    1. Izgleda da je gladna nakon dojenja ili hranjenja na bočicu.
    2. Želi češće jesti.
    3. Pokazuje zanimanje za hranu koju jedu odrasli.
    4. Stavlja predmete u usta.
    5. Nakon što je jedno vrijeme spavala cijelu noć, vaša se beba ponovno budi da bi bila nahranjena."

D. pokazuje zanimanje kad ja jedem, ali sad ga sve zanima, za svime poseže, gleda, pipka. A i sve stavlja u usta jer tako istražuje (to je kao ona oralna faza, kaj ne?).
    Ovo za buđenje mi isto nije baš pouzdano jer bih ja to prije kod nas povezala sa punim mjesecom (da, da, samo se smijte) i mojom prehranom (ako jedem čokoladu predvečer, češće se budi za pišanje).

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

"Rodini" uvjeti
    "Većina djece pokazuje znakove spremnosti za uzimanje čvrste hrane negdje oko polovice prve godine života:
    - dijete može sjediti
    - izgubljen je refleks kojim dijete automatski gura jezikom hranu iz usta
    - spremnost na žvakanje
    - sposobnost uzimanja hrane rukom i stavljanje u usta
    - smanjen zahtjev za dojenjem koji se ne može povezati s bolešću, izlaženjem zubi ili promjenama u rutini.
    Ako dijete oko šestog mjeseca života iznenada želi više dojiti i ta situacija potraje 4 do 5 dana unatoč čestim podojima, možda je vrijeme za uvođenje čvrste hrane. Ako je , međutim, dijete puno mlađe od 6 mjeseci, nemojte žuriti s dohranom, jer se onda ovi česti podoji najčešće mogu povezati sa skokovima u razvoju ili promjenama u rutini."

Skužila sam da je D. počeo češće dojiti, ali mislim da je to bilo zbog ovih vrućina, a i nešto mu se promijenilo jer rjeđe ima stolicu i duže spava preko noći (to valjda spada u promjenu rutine).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovo što piše u Rodinim tekstovima sam objasnila, pa sada prokomentiram JBP:

1. Izgleda da je gladna nakon dojenja ili hranjenja na bočicu.
    Ja bih onda radije ponudila da još doji/još bočice

2. Želi češće jesti.
    Skokovi, promjene rutine, vrućine... postoji puno razloga zbog kojih dijete može češće tražiti jesti, glad je jedan od njih.

3. Pokazuje zanimanje za hranu koju jedu odrasli.
    Meni se čini kako djeca to zanimanje pokazuju i puno prije, čim ih počnemo držati blizu stola za kojim objedujemo. I sigurna sam kako jednako zanimanje pokazuju za hranu kao i za vazu s cvijećem koja je na sredini stola.

4. Stavlja predmete u usta.
    Stavljaju ih otkako su se rodili: usta su im uvijek pri ruci i njima istražuju predmete.

5. Nakon što je jedno vrijeme spavala cijelu noć, vaša se beba ponovno budi da bi bila nahranjena.
    To je teško provjerljivo budući da rijetko koje šestomjesečno dijete - prespava cijelu noć. A ako se doista tako nešto i dogodi, opet se može najesti dojenjem ili bočicom. Skok.

Ne smijemo zaboraviti kako majčino mlijeko ima 4,8 % masnoće i vro je kalorično. Puno kaloričnije od jabuke, tikvice ili korabe koje se uvode na početku dohrane.
    Dakle, glad će se puno bolje zadovoljiti dojenjem nego sa tih nekoliko žličica dohrane.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mi smo počeli dohranu s 8 mjeseci, i moram priznati da smo imali problema s žvakanjem. Ali kao što je netko prije napisao, ni ja ne poznam nikoga tko je odrastao pa da zbog kasnog uvođenja dohrane ima problema s žvakanjem hrane.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

M. je počela sa 6 mjeseci i sada imam grižnju savjesti što joj tada nisam još više nudila sike (ona sama slabo traži, strpljivo neko dijete) jer kad se prisjetim, to je vrijeme bilo skroz konfuzno.
    Prvi obrok joj je bio popodne, a budući da bi dosta pojela (krenuli smo sa žgancima s izdojenim mlijekom), nisam joj baš nudila siku jer sam mislila da je sita.
    Onda su je mučili vjetrovi zbog čega bi se vrpoljila dok sisa ili bi čak prestala, a ja si mislim, sita je...
    Zbog svega joj je valjda pao imunitet pa je dobila virozu.
    Dakle, dijete se mora doooobro uritmiti s dohranom da bi prestalo manje dojiti. Nemojte ni računati pod hranu tih nekoliko žličica dohrane. To je tek onako, za pod zub, za probati.
    M. i sada, uz tri obroka dohrane doji kada se probudi, prije (za vrijeme) i poslije prijepodnevnog spavanja, ista procedura kod popodnevnog spavanja, prije noćnog spavanja, probudi se za 2 do tri sata (u najboljem slučaju, nekada i ranije) pa siki, onda opet za isto to vrijeme (uglavnom za sat i pol) i još kroz noć što ni ne znam.

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo počeli s dohranom s punih 6 mjeseci. Još smo novi u tome - papamo tek tjedan dana. Ivan sisa jednako kao i prije dohrane, otprilike svaka tri sata, noću svakih 5 sati. Jedino što se promijenilo je da se podoj nakon dohrane odgodi za sat vremena, ali ponekad traži sikiti odmah nakon papanja Po meni, ovi prvi dani su samo njegovo upoznavanje s drugačijim okusima i oblicima hrane i hranjenja, mislim da će tek kasnije to stvarno postati obrok.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mara68 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo počeli s dohranom s punih 6 mjeseci. Još smo novi u tome - papamo tek tjedan dana. .
    mara68, mi smo počeli prije 4 dana s rižicom i još ću ju dati 1 dan pa ću probati kvinoju ili amarant. zanima me da li si dala neko povrće i ako da koje? Inače naši su mrveki rođeni isti dan.

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    mara68, mi smo počeli prije 4 dana s rižicom i još ću ju dati 1 dan pa ću probati kvinoju ili amarant. zanima me da li si dala neko povrće i ako da koje? Inače naši su mrveki rođeni isti dan.
    Evo, baš danas ćemo krenuti s mladom mrkvicom. Imam sreću da moji uzgajaju povrće u vlastitom vrtu bez pesticida. Inače sam slijedila meni koji je napisala Apricot pa smo do sada papali jabuku i krušku, a paralelno s njima palentu i proso. Po njenom sada bi trebali krenuti s tikvicom, ali ću čekati domaću iz vrta pa krećem s onim što je uzrilo.
    Kako ti je mrvica prihvatila same žitarice i jesi li ih s nečim miješala? Ja sam mom bebanu dala palentu ili proso s malo mog mlijeka, ali nije se baš oduševio. Više mu se svidjelo u kombinaciji s voćem, a posebno kruškom.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam mom bebanu dala palentu ili proso s malo mog mlijeka, ali nije se baš oduševio. Više mu se svidjelo u kombinaciji s voćem, a posebno kruškom.
    Vrlo slično kod nas, samo što mi još nismo probali krušku, ali zato kombinacije žitarice - povrće dobro prolaze. Čak su i palentu, koja im je sama teže išla, s tikvicom i korabom fino pojele.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kako ti je mrvica prihvatila same žitarice i jesi li ih s nečim miješala? Ja sam mom bebanu dala palentu ili proso s malo mog mlijeka, ali nije se baš oduševio.
    Super je jela samu rižu. !. dan sam dala ***** rižine pahuljice s mojim izdijenim ml., pa sam dva dana kuhala smeđu rižu i procijedila kroz cjediljku i dobiješ kao gustu kremu s kojim komadićem riže (cura mljacka) pa još 2 dana pahuljice samo s vodom, dakle rižu smo dobro savladali. Jučer sam dala korabicu, kuhala ju u vodi, s tom vodom miksala i super je prihvatila. Još 2 dana ću korabicu pa ću vjerojatno mrkvicu. Mislim da će Tena biti mali halapljivko što me veseli jer je E. brljavila do iza 10 mjeseci.
    Javi kako vam je prošla mrkvica?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo počeli sa 6mj, sad imamo 7,5mj i tek sad pojede onako par žličica, banana joj se najviše sviđa i toga najviše pojede i to je količina od trečine banane
    je li to puno ili malo, nije da se brinem, nego pošto vidim da piše da se uvodi drugi obrok s 8mj kad prihvatri prvi pa pošto nam se to bliži da usporedim tu količinu
    Posljednje uređivanje od tina55 : 03.06.2010. at 10:07

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja imam dvije, starija nije mogla pojesti žlicom da se nahrani do nekih 10 mjeseci, svaki okus ju je tjerao na povraćanje...
    Ova mlađa, izjelica, sad s blizu 7 mjeseci ima dva obroka (voće i povrće), držim se namirnica po njezinim mjesecima + ono što imam u vrtu a jako je blizu njezinoj dobnoj prehrani. Ona stvarno voli jesti na žlicu (žlica joj je i omiljena igračka), nema nekih probavnih problema, niti alergija, jednostavno je izjelica
    Dakle, djeca su različita, različito prihvaćaju dohranu, jedino što zaključujem u vezi obje je da treba biti uporan, više dana nuditi isti obrok da se nauči na okus, uvijek nuditi povrće...pa danas moja velika cura obožava povrće i izaziva čuđenje većine kolegica iz razreda jer je špinat njezin omiljeni obrok.

bek23

Početno

Moja malecka sada ima 3 mj. Nažalost ne mogu dojiti. Počela sam razmišljati o dohrani. Mala je na AD od svog rođenja i jede svakih 3 sata. Ali u posljednje vrijeme je gladna već nakon 1 sata. Pije čaj i vodu jer traži. Da li je još netko imao takvih problema?

Stranica 6 od 10 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •