Pokazuje rezultate 401 do 450 od 497

Tema: Kada ste počeli s dohranom?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A kako je sa željezom isključivo dojenih beba? Kad je i mamino ispod donje granice? Da li beba napravi depo u trudnoći? Količina Fe u majčinom mlijeku je minimalna. Ima li i o tome studije, treba li vaditi krv bebi nakon 4-5 mjeseci da se vidi, dodavati kapi ili o tome ni ne treba razmišljati? Svi AD imaju dodatak Fe, ali ja sam protiv tih mlijeka u kutijama i draže su mi kašice koje se rade s vodom i daju žličicom. Što preporučiti mladoj mami?
    Već je bilo rijeći o tome...
    Beba puni zalihe željeza u trudnoći, nakon poroda koncentracija hemoglobina pada jel se prazne zalihe (fetalni hemoglobin) stvorene u trudnoći. Fiziološki najniža razina kod ljudskih beba je oko 4-6 mj. kada su depoi ispražnjeni, a unos nije dostatan . Ali to je potpuno normalno i fiziološki (naravno, ako nema drugih problema). Kada krene dohrana i zalihe se ponovo počinju puniti.

Hemoglobin nastaje u stanicama koštane srži koje imaju jezgru. Po razlici u sastavu globina može se dijeliti na adultni (HbA) i fetalni (HbF) hemoglobin. Fetalni hemoglobin kod nižih koncentracija kisika ima veću sposobnost vezanja kisika.
    Hemoglobin sadrži 4 atoma željeza i može na sebe vezati 8 atoma kisika, Hb4O8.

Posljednje uređivanje od sirius : 22.10.2010. at 15:12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •