Imaš djece koja jednostavno ne prihvaćaju dohranu i svejedno dobro napreduju na majčinom mlijeku. Znam dva dječaka koja su do prve godine imali samo jedan obrok dohrane, a odlično su napredovali, jedan na AD-u, drugi na majčinom mlijeku. TAko da na početku zaista kreni polako, polako.
Nama se dogodilo da je ona u vrijeme kada smo uveli dohranu počela sa svojim egzibicijama tijekom sisanja jer se počela ustajati na noge pa je i sisala stojećki. Osim toga, mučili su je prdci pa bi nakon nekog vremena odustala od sike, a ja ju nisam gnjavila dok bih ju s druge strane gnjavila da pojede i ono zadnje, masno mlijeko. No, na redovnom je pregledu ispalo kako je od 4. do 6. mjeseca dobila tek 400 grama, a onda izgubila još 200 nakon virozice koju je imala par tjedana kasnije. Pedica je rekla AD uz dojenje. Dala sam joj par puta nakon sike i skužila da nema ama baš nikakvog smisla jer ona ne želi i sika joj je dovoljna pa smo odustali. Mnogi su mi govorili da joj dajem keksa i mlijeka (AD-a), ali što bih time dobila, debelo dijete kojemu bi se raširio želučić i postao rupa bez dna. Istina, ona dobiva minimalno na težini, ali me ne brine sve dok je ona zadovoljno i veselo dijete, a njezin psihomotorički razvoj sjajan, čak i napredniji od vršnjaka. Samo se time vodi.