-
Umjesto keksa joj radije napravi žgance, rižu, proso, amaranth. Sve to je jednako kalorično, a u keksima osim šećera imaš i hidrogenizirano biljno ulje, kojekakve E-ove...
Arijana dobro kaže, važno je djetetu pristupiti na smiren način, a to govorim iz vlasitog iskustva. Na početku dohrane nam je znalo biti dana da sam ja nervozna nakon što je ona pljucnula prvu žličicu (a sve je bilo isto kao dan ranije, dakle i polusita, isto vrijeme, ista konzistencija kašice...) nakon čega bi ona zamračila i odbijala jesti dalje. Srećom, nije mi trebalo više od 2 puta da shvatim u čemu je problem pa sada jako fino papamo.
Mislim da je vrijeme od 2 sata prije i poslije kašice previše i za one koji su uhvatili ritam, a ne za bebu koja tek počinje s dohranom. To znači da dijete koje inače sisa svakih sat, sat i pol ne jede ništa 4 sata. Tek tada će biti ljut i neće htjeti jesti. Samo ti njega podoji i onda mu daj malo sokića ili strugane jabuke da proba. Vjerujem da ti je teško, mnoge od nas smo to prošle, ali i to će brzo proći.
Što se tiče izdojenog mlijeka u kašicama... ja žitarice kuham na vodi, gušće ih napravim i onda dodam mlijeko. Mislim da ti je za početak sasvim dovljno 30ml mlijeka jer ne vjerujem da će htjeti pojesti više, a ako bude htio, onda ćeš sljedeći dan podebljati 
I još nešto, možda ti pomogne. Nama se zna često događati da se mala u jednom trenutku uzvrpolji, krene galamiti, okreće glavicu (a znam da je gladna i da želi jesti)... To znači da mora prdnuti, a ne može u tom položaju (valjda zato jer sjedi, a na poklon smo dobili neku krutu stolicu) pa ju onda izvadim i stavim kod sebe u krilo. Nakon toga bez problema još jede.
Joj, nemoj se toliko sekirati. Vidjet ćeš, sve će sjesti na svoje mjesto!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma