malena(5 godnina) vec par dana ucestalo mokri i to najcesce po par kapi. po noci nema potrebu za mokrenjem. do sada nismo imali nikad problema sa ucestalim mokrenjem, dapace dijete je koje se mokri 4 puta dnevno.
jucer smo kontrolirali urin i nalaz je uredan (nama nikakvih bakterija)

e sad prije mjesec dana popila je antibiotik zbog upale grla i otada joj se guza dosta zacrvenila. bili smo kod pedijatrice jer sam mislila da su gljivice a ona je rekla da je vjerojatno dermatitis i preporucila mustelu stelopatiju. mazali smo i tom kremom i adermom i nevenovom ali nije proslo. jucer kad sam odnijela nalaz urina pedijatrici ipak nam je dala imazol kremu i preporucila jos da napravim urinokuluturu za svaki slucaj. guzu smo namazali jucer prvi put sa imazolom i jutros je vidno bolje iako i dalje ucestalije mokri. zanima me da li te gljivice mogu izazivati taj ucestali nadrazaj na mokrenje??? ili je ipak nesto drugo u pitanju.

kolika je vjerojatnost da se u urinokulturi pojavi neka bakterija iako je nalaz urina uredan? malo sam guglala i vidim da 80% upala kod djece izaziva E.coli pa me sad vec malo prpa