Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: atopijski dermatitis

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno atopijski dermatitis

Molim za pomoć.
    Beba od 3mjeseca,samo i isključivo dojena,naperdan, ima izrazito suhu kožu,prije par dana mu se na prsima i ispod rukica(pazusi) pojavio crveni,suhi osip praćen sitnim točkicama i jako ga je češkalo,tj. bio mi je jako nervozan,inače je jako dobra beba.
    prije toga mu se na licu pojavio isto tako osip sa crvenilom pa mi je doktor dao kremu Aderma koja mi nije pomogla nego mu je samo jos vise pojacala cesanje.
    bila sam u dr i on mi je rekao da je to atopijski dermatitis i da moram koristiti uljnu kupku (kupila) i samo specijalne kreme koje nemaju ni mirisa,ni konzervansa....
    ima li tko jos takve probleme od vas da mi date jos koje savjete?
    da li je bitno da ja pazim sto jedem jer do sad sam jela sve ali tako sam i sa starijom kcerkom jela sve a nista joj nije smetalo, ni citrusi ni mahunarke.....a dojila sam 9mjeseci.
    hvala na odgovorima.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bok! mi imamo isti problem, malecka od godinu dana na pregibima osip kao i vaš. dermatologica nam je dijagnosticirala atopijski dermatitis i prepisala afloderm, mast sa malom količinom kortikosteroida i rekla da mažemo 3 dana, ako ne prođe da se ponovo javimo, osip prošao već prvi dan. mi kupamo u uljnoj kupki, nakon kupanja kožu mažemo adermom i to nam je jedino koliko toliko pomoglo sa suhom kožom. obzirom da nam se osip pojavio nedavno a dojim cijelo vrijeme i još uvijek gotovo isključivo dojim jer nije prihvatila dohranu, mislim da u našem slučaju moja prehrana nema veze sa osipom.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moja D ima isti problem. Ja koristim Avene TriXera kupku i balzam. Kožu najviše oštećuju suv vazduh, zbog grejanja i voda prilikom kupanja. Još ako je voda tvrda kao kod nas, još gore. Zato moraš prorediti kupanja u kadici na 2 max 3 puta nedeljno i da ne bude u kadici duže od 5 min. Nama je ovo najteže palo jer D obožava da se kupa i igra u vodi. Koristi specijalne kupke obavezno, one stvaraju zaštitni film na koži. Pošto je koža kod AD tanja i nedostaje joj lipidni zaštitni sloj na površini jednom do dvaput dnevno treba celo telo premazati odgovarajućom kremom. Ja se trudim da što je moguće više smanjim kontakt D sa hemikalijama, pa ne koristim vlažne maramice, ne koristim omekšivač i pustim mašinu da mi tri puta ispere njene stvari. Neku vezu sa hranom nisam primetila, mada narandže su mi na listi osumljičenih (jedem ih ja, ne D). Možeš i da povećaš vlažnost vazduha u stanu, samo staviš vlažni peškir na radijator.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ovdje se puno pisalo o toj temi pa toplo preporučam...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I mi smo imali tih problema no uz moje pazenje na ono sto jedem sve se vremenom povuklo ... ugl skuzila sam da mu smeta sve sto je vezano uz kravu od mlijeka, sira, jogurta itd
    i od kada sam sve to izbacila iz prehrane sve se povuklo ... puno nam je pomogo i stik od aderme kojim se mazu pregibi di je mom bebanu izijala reakcija i balmandol uljana kupka
    Vise nemamo nikakvih problema sa kozom

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala na odgovorima.
    Da li znate hoće li AD proći ili će se uvijek u životu pojavljivati, mislim, hoće li morati uvijek paziti što će jesti, i kad naraste?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dvoje moje djece ima atopijski dermatitis. Najstariji sin ima pet godina i skoro mu se sve povuklo, ali i dalje zna da se pojavi kada je bas puno hladno. Najmladji ima dva i po mjeseca. Za sada samo na licu. Svaku vece ga mazem Mustelinom kremom za osjetljivu i kozu podloznu ekcemima, ali i preko dana kada primjetim da mu je koza pocela da se susi. Za sad su super rezultati. U apoteci su mi objasnili da ima i neka Mustelina krema za ranice koje znaju da se pojave.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

eeevo i ja,da se prikljucim,malo se teze snalazim jer sam nova,ali...i mi imamo AD,primjetili prije nekih tjedana,crvenilo na rukicama i hrapavo,par krugica.isli kod dr.potvrdio je AD i preporucio nam mustelinu kremu i ulje za kupanje,mazali par dana,sve proslo..sad u vodu za kupanje stavimo par kapi maslinovog ulja,ne koristimo vise omeksivac,i moram priznat da je sad super,nit se prosirilo,sve se povuklo!!

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj grom prvotno napisa Vidi poruku
    Ovdje se puno pisalo o toj temi pa toplo preporučam...

Cure pišite na linku u citatu, nema smisla da se piše na ovoj temi a stara odavno postoji.

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj sin je tome sklon. Problemi su najintenzivniji po zimi. Neko vrijeme sam po preporuci dermatologinje tretirala ta mjesta kremom sa kortikostereoidima. Sada se ipak odlučujem na uljne kupke i puno mazanja losionom sa ekstra vlaženjem, ulja.... sve prirodno. Ljeti je to potpuno druga priča, tako da obično čekamo ljeto kada se problemi povuku, do iduće zime...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •