-
To u MB-u nije za zaštitu od trudnoće, nego za smirivanje jajnika i logističko grupiranje žena.
I meni je jako bilo teško pomiriti se s 2 mjeseca antibebi prije protokola u MB-u, jer sam zabrijala, a i stalno velik broj nas intimno brije, da će mu se dogodit čudo (osim parovima sa stvarno jednoznačnim dijagnozama di je fizički začeće nemoguće, a ne ova skupina nas, koja predstavljamo većinu na ovom forumu, a to su subfertilni, znači, smanjena plodnost, ne ono apsolutno je fizički nemoguće začeće).
Međutim, kad sam vidjela kako sam dobro izreagirala u toj stimulaciji i kako mi je to bilo bitno lakše fizički nego kratki protokoli (bez antibebi, nakon kojih ne bi ovuliravala po više mjeseci, a nakon protokola s antibebi baš super ovulacije i sve normalno), sad bi mi bilo frka ući u IVF stimulaciju bez antibebi.
Znači, moja ti je poruka - to je za lijepo malo umirit jajnike da nema cista ili tako nečeg, prije nego što dožive svoj krešendo u punoj stimulaciji i daju puno lijepih jajnih stanica, koje će dat puno dobrih embrija, od kojih će se imati nešto i zamrznuti, i koji će, u krajnjoj liniji, stvorit jednu pristojnu realnu šansu da se dobije bebica.
Sretno (smajlić koji grli drugoga)!