Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Izdajanje za vrijeme razdvojenosti mame i bebe

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Izdajanje za vrijeme razdvojenosti mame i bebe

Završila sam u bolnici sa teškom upalom pluća i još nekim simptomima kojima još nisu našli uzrok.
    A. će sad imati šest mjeseci i dosad je isključivo dojena.
    Doktori su rekli da ju nipošto sad ne smijem dojiti jer primam preveliku količinu lijekova, savjetovali su mi da se izdajam da ne izgubim mlijeko. Dojenje ionako nije moguće jer ju vidim 10 minuta dnevno. Ona ne smije k meni, a ja ne mogu hodati da odem van k njoj.
    Obzirom da se inače ne mogu izdajati i jučer sam tijekom cijelog dana uspjela izdojiti jednu bočicu sad se bojim da neću uspjeti održati proizvodnju mlijeka.
    Koliko bi trebala dnevno izdojiti da se proizvodnja održi? Pretpostavljam da ću biti u bolnici još bar 10ak dana jer još moraju otkriti što mi je, a onda i naći terapiju.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ono koliko ja znam, da bi održala produkciju trebala bi se izdajati svaka 2 sata i danju i noću.

Koliko izdojiš izdojiš, vjerovatno ćeš i vremenom postati vještija, jer i to se mora naučiti

Savjetovala bi ti i da nazoveš SOS

Želim ti brz oporavak i što kraću razdvojenost od bebice

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo i ovdje nekoliko tekstova o izdajanju, možda bude od pomoći
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=277

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Puno hvala, ma glavno mi je da održim proizvodnju, kasnije će si ona navući koliko joj treba. Moram koristiti izdajalicu jer imam otečene šake pa me bole zglobovi i ne mogu savijati prste pa je sve skupa dosta nezgodno.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Možda neke tople obloge (one crvene) da staviš na cice jer toplina proširi kanaliće da se lakše otpusti mlijeko.
    Ili postoji i syntocinon spray za u nos špricnuti, to ti je hormon oxitocin koji djeluje na otpustanje mlijeka, ne na stvaranje, znači da lakše izdajaš.
    Po danu izdajaj koliko možeš, nemoj se baš forsirati da se ne razboliš još i više, a po noći možda da bar jednom probaš izdojiti, a ako ipak
    zaspiš malo potegni više po danu.
    Glavno je da ozdaviš, a svakako je dobro da se izdajaš da ne zaradiš još kakav mastitis i da održiš mlijeko do povratka kući...
    Sigurno neće samo tako nestati
    bilo bi dobro da kad pronađete terapiju ili kakav antibiotik provjeriš da li ide sa dojenjem da ne bacaš to mlijeko nego daš djetetu.
    Ili kad ti bude malo bolje da ti dođe dijete (ako nije zarazno) pa da dojiš (ako ne smeta lijek) da baš nije bez cice do tvog dolaska doma.
    Vidjet ćeš kako će biti, želim ti brzo ozdravljenje.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sad sam obavila to noćno i valjda će biti sve ok par sati. Obzirom da ne znaju uzrok ne smijem syntocinon da ne poremeti pretrage, ali tuširanje toplom vodom je pomoglo. Samo me frka što ne mogu puno izdojiti, ona ima već 6 mjeseci i u jednom cugu popije puno, a meni treba otprilike jedna minuta za jedan mililitar. I nikako ih ne mogu isprazniti. Osjetim još kvrgu unutra, ali nikako ne mogu do nje.
    Hvala cure

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Smiješ se tuširati pa onda vrući mlaz na cice i izdajaj
    Bilo bi dobro da pod tušem masiraš tu kvrgu, pa kroz dan topli oblog pa masiraš.
    Moraš ju stalno masirati da se ne pretvori u još veću.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jesi probala SOS zvati?
    Ako ti se stvaraju kvrge, prvo i osnovno ti je da ih MORAŠ razbiti, jer što dalje bit će bolnije i veće
    topli oblog, da, ali samo prije izdajanja, u međuvremenu stavljaj hladni, ako se javljaju kvrge i bole.
    Dal uspjevaš kvrge razbiti i izdojiti?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo šaljem zagrljaj.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zasad je super. Kvrge sam uspjela razbiti i zasad se ne stvaraju nove. Vidim da se poprilično smanjila proizvodnja, ali rekli su da od ponedjeljka mogu opet dojiti tako da se nadam da ćemo još izdržati preko vikenda.

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Drži se, možeš ti to!
    Trik sa izdajanjem je da se opustiš.
    I da, znam kako to zvuči, meni je trebalo 8 mjeseci da shvatim pod kojim uvjetima ja to mogu a nisam bila bolesna.
    (i moji su uvjeti toliko wierd da me sram dijeliti ih na forumu)

Nemoj gledati koliko si izdojila, samo se skoncentriraj na razbijanje kvrga i dok to iscuri, sve će biti bolje!

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo uspjeli
    Sad se opet polako vraćamo na dojenje. Ne znam jedino koliko će nam trebati da izbacimo bočicu.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

tek sad vidim temu.....ivanche samo da ste svi zdravi
    tko bi rekao, majka četvero pa da zove SOS, ali ti si mama zmaj!!
    mazite se i pazite se, a ti pogotovo!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Bit će to super Bitno da si bolje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •