-
Izdajanje za vrijeme razdvojenosti mame i bebe
Završila sam u bolnici sa teškom upalom pluća i još nekim simptomima kojima još nisu našli uzrok.
A. će sad imati šest mjeseci i dosad je isključivo dojena.
Doktori su rekli da ju nipošto sad ne smijem dojiti jer primam preveliku količinu lijekova, savjetovali su mi da se izdajam da ne izgubim mlijeko. Dojenje ionako nije moguće jer ju vidim 10 minuta dnevno. Ona ne smije k meni, a ja ne mogu hodati da odem van k njoj.
Obzirom da se inače ne mogu izdajati i jučer sam tijekom cijelog dana uspjela izdojiti jednu bočicu sad se bojim da neću uspjeti održati proizvodnju mlijeka.
Koliko bi trebala dnevno izdojiti da se proizvodnja održi? Pretpostavljam da ću biti u bolnici još bar 10ak dana jer još moraju otkriti što mi je, a onda i naći terapiju.
-
-
evo i ovdje nekoliko tekstova o izdajanju, možda bude od pomoći 
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=277
-
Puno hvala, ma glavno mi je da održim proizvodnju, kasnije će si ona navući koliko joj treba. Moram koristiti izdajalicu jer imam otečene šake pa me bole zglobovi i ne mogu savijati prste pa je sve skupa dosta nezgodno.
-
-
Sad sam obavila to noćno i valjda će biti sve ok par sati. Obzirom da ne znaju uzrok ne smijem syntocinon da ne poremeti pretrage, ali tuširanje toplom vodom je pomoglo. Samo me frka što ne mogu puno izdojiti, ona ima već 6 mjeseci i u jednom cugu popije puno, a meni treba otprilike jedna minuta za jedan mililitar. I nikako ih ne mogu isprazniti. Osjetim još kvrgu unutra, ali nikako ne mogu do nje.
Hvala cure
-
Smiješ se tuširati pa onda vrući mlaz na cice i izdajaj 
Bilo bi dobro da pod tušem masiraš tu kvrgu, pa kroz dan topli oblog pa masiraš.
Moraš ju stalno masirati da se ne pretvori u još veću.
-
Jesi probala SOS zvati?
Ako ti se stvaraju kvrge, prvo i osnovno ti je da ih MORAŠ razbiti, jer što dalje bit će bolnije i veće
topli oblog, da, ali samo prije izdajanja, u međuvremenu stavljaj hladni, ako se javljaju kvrge i bole.
Dal uspjevaš kvrge razbiti i izdojiti?
-
Samo šaljem zagrljaj.
-
Zasad je super. Kvrge sam uspjela razbiti i zasad se ne stvaraju nove. Vidim da se poprilično smanjila proizvodnja, ali rekli su da od ponedjeljka mogu opet dojiti tako da se nadam da ćemo još izdržati preko vikenda.
-
Drži se, možeš ti to!
Trik sa izdajanjem je da se opustiš.
I da, znam kako to zvuči, meni je trebalo 8 mjeseci da shvatim pod kojim uvjetima ja to mogu a nisam bila bolesna.
(i moji su uvjeti toliko wierd da me sram dijeliti ih na forumu)
Nemoj gledati koliko si izdojila, samo se skoncentriraj na razbijanje kvrga i dok to iscuri, sve će biti bolje!
-
Mi smo uspjeli
Sad se opet polako vraćamo na dojenje. Ne znam jedino koliko će nam trebati da izbacimo bočicu.
-
tek sad vidim temu.....ivanche
samo da ste svi zdravi
tko bi rekao, majka četvero pa da zove SOS, ali ti si mama zmaj!!
mazite se i pazite se, a ti pogotovo!
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma