Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
- Koza mi tamo gdje je bila upala postala jako tanka, i ljuskava. Non-stop se susi i javljaju ljuskice koje se onda gule, svrbi uzasno, a koza je ful tanka da se sve kapilare vide. Mislim da je u pitanju neka zaraza, jer se pojavilo (iako puno slabije) i na do tada zdravoj bradavici. Tocno se vidi granica podrucja koje je zahvacenog i zdravog dijela. I ne prolazi. Mazala sam hidratantnom kremom, bepathenom, purelanom... stalno (skoro) isto. Ljuskavost se malo smanjila zadnjih dana (kad forsiram purelan) ali me dotukao sad i cetvrti problem koji se nadovezao na ova tri.
- Dakle, sad mi je na obje bradavice pukla koza na spoju s areolom. I to duboko. I ne prolazi. Na onoj "bolesnoj" imam maltene puni krug pukotine, a na onoj boljoj je samo manja pukotina. Mazem, mazem, mazem... ali ne prolazi. Kod svakog podoja dok izvlaci bradavicu (jer su mi ravne) opet iznova pukne. I boli prilicno jako.
Ja sam imala identičan problem. Trajalo je 7-8 mjeseci, baš je nedavno prošlo, samo od sebe. Radila sam bris na Zavodu za javno zdravstvo i bio je negativan i na gljivice (soor) i na bakterije. Doktorica na Zavodu mi je rekla da je to najvjerojatnije mehaničko oštećenje uslijed dojenja djevojčice koja već ima sve zubiće (E. je imala nepune 2 godine kad je sve počelo).
Mazala sam Purelanom poslije svakog podoja i kad god bi svrbež bio nesnosan i bilo je malo bolje. Sad je konačno dobro, prošlo samo od sebe (nije mi jasno kako) i nadam se da se neće vratiti.

Savjetujem ti da odeš napraviti bris bradavica da isključiš bakterije i gljivice i da odeš dermatologu ako bris ništa ne pokaže. Ja dermatologu nisam išla jer mi se nije dalo objašnjavati zašto još uvijek dojim, ali, ako mi se to vrati, ipak ću otići.

Sretno!