Drage moje forumasice, otvaram ovu temu jer sam se par puta susrela sa tim da se ljekari neslazu u misljenju. Naime prilicno me zbunjuje to sto nijedan ljekar sa kojim sam do sad razgzovarala nije se u potpunosti slozio sa svojim kolegom u dijagnozi odnosno terapiji. Pocinjem da razmisljam da sam mozda ja prilicno nestrpljiv pacijent pa uvjek idem pomalo na svoju ruku. Zapravo citajuci o problemu neplodnosti i povezujuci 2+2 vidim da po svemu bi bilo najbolje da ljekari u MPO treba da rade u saradnji sa endokrinolozima. Zapravo treba da rade timski ali u dosta slucajeva , u razgovor sa mojim koleginicama, dosla sam do zakljucka da nasi MPO ljekari u principu dosta toga rade bez saradnje sa endokrinolozima.
Ja sam se, posto u 5 stimulacija doduse blazih ali u kojima dodjem do dobrih folikula nije doslo do bilo kakvog uspjeha u ostvarenju trudnoce a u zadnjoj stimulaciji mi se razvio i samo 1 kvalitetan folikul, odlucila na svoju ruku odem do endokrinologa koji se bavi i reproduktivnom endokrinologijom. Ono sta me je navelo na to jeste to sto moj MPO ljekar me nikada nije poslao da provjerim progesteron a kamoli bilo koji drugi hormon u cilju propisivanja adekvatne terapije i konstatacije dali trudnoca moze da se odrzi i ako bi doslo do nje, a da ne pricam o tome sto u cjelokupnom mom lijecenju uopste nijedan ginekolog nije uzeo u obzir stepen mog hirzurizma (maljavosti) bez obzira sto sam ja na to skretala paznju.
Voljela bih da podjelite samnom dali ste nailazile na ovakva situacije i dali ste po nekad i same odlazile dalje bez savjeta vasih MPO ljekara?
Od endokrinologa kod koga sam bila i koji mi je dao upute koje sve hormone i druge nalaze da uradim sam konacno dobila misljenje zasto mi se desava da JS ne sazrijevaju dovoljno i sta to blokira kao i to zasto imam pojacanu maljavost i zasto su mi ciklusi anovulativni i dugi. Ne znam i netrvdim da je ona u pravu ali kad uzmem u obzir da je komplet moje tijelo pregledala, uzela u obzir maljavost i poslala me da uradim kako plone hormone, tako i hormone stitnjace a i kompletnu krvnu sliku jedino ona mi je imala jedan detaljan pristup i logicno objasnjenje sta se desava u mom organizmu. Mene zapravo zbunjuje samo to zasto MPO ljekari me nisu uputili da se obratim endokrinologu za reprodukciju i ne mogu da vjerujem da su toliko sujetni da sve rade samostalno. I da mojih dobrih par koleginica, koje su hvala Bogu ostvarile trudnocu i dobile svoje pilice, su mi takodje pricale o tome da kod MPO ljekara nisu nista uspjele da postignu i tek kad su se samostalno javile endokrinolozima za reprodukciju dosle su do svojih zeljenih mrvica.
Dali je moguce da je u zdravstvu tolika sujeta i da oni stvarno imaju o sebi misljenje da sve mogu sami!!!!! ?