-
Rastava??
Trebam pomoć, uskoro ce nam biti cetri godine braka koji u zadnje vrijeme ne funkcionira. Imamo dvoje malodobne dijece od 3 i pol i dvije godine. Ja sam prije braka kupila stan, u braku smo kupili auto koji je na moje ime i kredit za auto plaćam ja, kupili smo i kucu sa zemljom - u zadnjoj "svadji" mi se pretio oduzimanjem jednog djeteta, da je pola auta njegovo, da ima pravo na stan (jer da mi je financijski pomogao dok smo zivjeli zajedno, prije braka) a od kuce i zemlje da ce mi dati 10 000 eura. Mene zanima da li mi moze uzeti djecu tj. djete i da li ima pravo na pola auta. Koja su moja prava ukoliko dodje do rastave? Unaprijed zahvaljujem
-
koliko znam sve što je stečeno u braku dijeli se na pola, a za ovo prije ??
-
čak ni sve što je stečeno u braku se ne deli na pola, ako je u pitanju lični poklon. npr. da je ona dobila od roditelja na poklon novac od kojih je kupila auto (za vreme trajanja zajednice), taj auto je isključivo njeno vlasništvo.
a decu te ne može on oduzeti. to se rešava ili sporazumno ili tužbom na sudu. U tvojoj tužbi pišeš predlog za starateljstvo nad decom i o tome se moraš detaljno izjasniti.
Centar za socijalni rad (socijalnu skrb) i/ili sudija daju mišljenje o tome kod koga bi deca trebala nastaviti živeti, tj. kakav oblik starateljstva će imati svaki od vas. O tome će ti neka hr. forumašica dati bolji odgovor, jer ja ne poznajem u potpunosti hr. zakon, ali imam deeeeebelog iskustva sa tim, na žalost.
Ne treba da se plašiš, biće sve ok. A deca su isuviše mala da bi ih on tek tako mogao dobiti.
Ne brini. Držim ti fige
Posljednje uređivanje od †vanesax : 01.02.2010. at 22:36
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma