-
ustaje li krivo?!
pooozdrav svima..inace sam nova na forumu,pa ako nesto nije u redu,sukladno s pravilima,upozorite me..imam bebu staru sedam mjeseci i vec se neko vrijeme dize na nogice,mi je nismo ni silili,ni ucili ni forsirali vec je sama nekako skuzila pa kad se probudi dize se za sipke kreveta,puze -puze i onda za kauc i na noge..bili kod pedijatra,rekao nam je da u hodalicu ni slucajno,nismo ni mislili,i kao dijete napredno..sto se vise dize primjetili smo da stopalo zabaci prema van i stane na njega,pa ga ispravi i stane na njega..sve to traje 2 sekunde,al svejedno..idemo ovaj tjedan kod fizijatra,ali ja sam jako zabrinuta..ako je imao ko ovakav problem....
-
zakaj idete kod fizijatra???? pa sve si sama napisala i pedijatrica ti rekla, budi sretna. i moj se tak rano dizao, nisam iskreno gledala u stopala, prve samostalne korake napravio s oko 9 mj, sa 10 m i 3 tjedna samostalno hodao bez ikakvih ogranicenja. uzivaj.
-
Ja sam mama jednog vezbaca,koga smo malo zaksnili odvesti na pregled,pa smo vezbali gdinu dana dok smo sve popravili.I nakon tog iskustva savetujem svakome ko u bilo sta u motornom razvoju svoje bebe sumnja,neka poseti fizijatra.
Malenu(koja sada ima 14 meseci)sam uredno vodila na pregled u svakoj novoj fazi razvoja iako nije imala ama bas nikakav prolem.Bolje neka mi oni kazu da je sve super,nego da ja sumnjam ili daleko bilo nesto propustim.
Nikada me fizijatar nije popreko pogledao sto sam dovela zdravu bebu,vec sam samo dobila pohvalu kako sam brizna i savesna mama,i kako beba napreduje kao"po knjizi".A ja mirna i zadovoljna.
-
dijete se treba dizati iz iskoraka na puno stopalo.mora se snagom nogu odići,to je pravo dizanje.ovakvo dizanje pomoću ruku,dakle vješanje po svemu i svačemu da se pridigne, se često vidi kod djece koja su puno zatvorena po kindačima i vrtićima za igru,pa se stalno veru na ograde i kada nauče hodati češće padaju od djece koja su se naučila dizati iz iskoraka.također izvrtanje nogice ti može biti i ortopedski problem pa svakako razmisli i o tom pregledu. preporučam ti pregled,da budeš mirna,a i mi preko neta ne možemo vidjeti na šta točno misliš pa nagađamo.sve se može ispraviti i ako je krivo.ne brini.
-
eto danas idemo kod fizijatra pa cemo vidit.nadam se da nije nista opasno nego samo stvar navike..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma