Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Mini sklekovi dvomjesečne bebe??

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Mini sklekovi dvomjesečne bebe??

Cure, molim vas za savjet...

Naime, moj mali ima nepuna 2 mjeseca (27. 1. će imati 2) i povremeno ga stavljam da spava na trbuhu.
    Pedijatrica mi je preporučila da ga što češće stavljam na trbuh kako bi ojačao vrat, leđa i rukice.
    Kad je umoran i kad mu se spava onda bez problema tako zaspe i sve bude OK.
    No, tada (kada spava) ne radi nikakve vježbe i onda to ležanje na trubuhu sa ciljem ojačavanja nema nikakvog smisla, pa ga ja nastojim stavljati i kad je budan, no baš mi i ne uspijeva ... Počne plakati i okretati glavicu prema podlozi tako da to izgleda kao da će se svaki čas ugušiti i naravno ja odustanem... Jednostavno se ne može nasloniti na rukice i raditi tzv. mini sklekove i držati glavicu uspravno.
    Zanima me da li je normalno da ovoliko stara beba još uvijek ne može držati glavicu ili se bespotrebno brinem? I kako da ga motiviram za nove pokušaje sklekića, samo bez plakanja...
    Nemojte krivo promtumačiti moju problematiku, nije da želim malog Conana, već me strah da ne zaostaje u tome.
    Hvala vam unaprijed

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja ne znam ima li smisla da spava potrbuške jer ne vjerujem da u spavanju jača mišiće,to se radi isključivo kad je beba budna(naša pedica ne preporučuje spavanje zbog mogućih deformacija stopala ili gušenja ako bljucne),a zapravo sve bebe tako u početku izgledaju,zabiju glavu i kao da će se ugušiti i onda skuže da treba podignuti glavu ali ponavljanje je majka znanja.Ako imaš sumnje svakako traži daljnje pretrage.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hej paio, moja malena ce 30.01. 2 mj i nece bas dizat glavu, par puta je, al joj je tesko, al kad ju nosim drzi ju dosta vremena. vjerujem da je sve ok, al kolko se sjecam maleni mi je jos u rodilistu dizo glavu ko ona sad, i on je oduvijek napredaniji po svim tablicama razvoj cak po par mjeseci. imam sliku di je sa 2 mj i 10 dana drzo i glavu i ramena, prsa u zraku i to dugo bez beda, pa se nadam da ce i ona tak za 20 ak dana...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

spavanje potrbuške nema nikakvog značaja u smislu "vježbanja" muskulature
    za to treba biti budan, a ti ga za to vrijeme trebaš zabavljati, da ima razlog da podigne glavu, a kasnije i da se podigne na ruke
    ima lijenih beba, kojima se ne da razgledati okolo iz druge perspektive, radije leže na leđima
    u svakom slučaju imate fore da se "vježbate" do puna tri mjeseca, jer sa toliko mora držati glavu uspravno oslonjen na podlaktice

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i nije mi jasno... ona se vec valjda mjesec dana okrece na bok sama i tak voli zaspat, jel se uopce smije tak rano sama okrenut, mozda zvuci smijesno, al mislim da je to prerano. curke sa isto starim bebama javite se ninci, irchi, kole, ora...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ako nije neurorizična beba, sve što može sama - to i smije

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja svog malca nikad nisam stavljala potrbuške spavati,a kad je bio budan i dobre volje tek onda sam ga tako stavljala.To ti je sve normalno,sve bebe se zabušavaju u podlogu,još ti je mala da može vladati glavicom jer joj je još prevelika i preteška u odnosu na tijelo.Ništ se ne brini,počet će odizati glavicu sama od sebe,moj je bio lijen pa dugo nije,al kad je skužio,vrebao je na svaku priliku kad će se s leđa prevrnuti na trbuščić i podizati ponosno glavicu.Prije je naučio to preokretanje nego dizanje glavice.Dok je navršio 2,5 mj.počela sam ha stavljati potrbuške,uzela neku zvečku,pa sam ga zvala na jednu stranu pa dok se teške muke okrenuo,stala bi s druge i opet tako.Jadan se toliko pomučio da je stenjao od muke,ali je uspio.Probaj i ti tako.Al sad ti je još premala,pa nema ni 2 mj.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa
    i nije mi jasno... ona se vec valjda mjesec dana okrece na bok sama i tak voli zaspat, jel se uopce smije tak rano sama okrenut, mozda zvuci smijesno, al mislim da je to prerano. curke sa isto starim bebama javite se ninci, irchi, kole, ora...
    Očito imaš još jedno naprednije dijete . Vještičica ti je već napisala, nemaš brige ako to može sama.

Paio, mislim da ga trebaš stavljati na trbuh baš kako ti je pedijatrica rekla kako bi vježbao mišiće. Ne moraš se bojati da će se ugušiti. I ja Emi stavljam svakodnevno po par minuta. Nekad joj paše i gleda okolo, a nekad se ljuti i zabija glavu u podlogu. Bitno je da si kraj njega i da je podloga tvrda, bez dekica i jastuka.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne znam koliko je sigurno da mala beba spava na trbuhu, ako spava s tobom u krevetu, dakle pored tebe onda može biti ok, ali ako je u krevetiću dalje onda je to po meni dosta rizično jer tako male bebe nekad nisu u stanju okrenuti glavicu i mogu se ugušiti ako ne mogu disati.

Bebe je dobro stavljati svaki dan kratko vrijeme na trbuh, ali u budnom stanju i to tako dugo dok im je takav položaj ugodan ili dok ne zaplaču. S vremenom će početi dizati glavicu i moći ju zadržati sve duže u tom položaju. Uglavnom ne treba forsirati. I da, neće se dizati odmah na rukice, nego će početi dizati prvo samo glavu, a dizanje na ruke kreće par mjeseci kasnije kad već drži čvrsto glavicu

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

moj bebac do nedavno nije volio biti na trbuhu, isto je slabo dizao glavicu i protestirao u tom polozaju (iako je kontrolu glavicu imao od pocetka jako dobru, kad bi ga se diglo ili u slingu je dozao glavu)...ali jednostavno na trbuhu nije volio biti.

i onda samo odjednom, skuzio je, radi mini sklekove i ima pogled na svijet oko sebe i sad mu je to super polozaj :D

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

[quote="Nia_Zg"]Ne znam koliko je sigurno da mala beba spava na trbuhu, ako spava s tobom u krevetu, dakle pored tebe onda može biti ok, ali ako je u krevetiću dalje onda je to po meni dosta rizično jer tako male bebe nekad nisu u stanju okrenuti glavicu i mogu se ugušiti ako ne mogu disati.

Nikad ga ne stavljam spavati na trbuh po noći već samo preko dana i tad je cijelo vrijeme pod mojom kontrolom. Stvar je u tome da kad ga stavim na trbuh budnog, ponekad i hoće držati glavicu po par minuta no onda mu je valjda tako dobro biti na trbuhu da od užitka zaspe. A kad ga ja nastojim održati na trbuhu radi vježbanja onda počne plač i zabijanje glavice u podlogu, tak da naravno odustanem.
    Moja mama mi je pričala da sam ja isto tako obožavala spavati na trbuhu od rođenja. Ne znam... je li to ispravno ili ne, no vidim da njemu paše.

Thx na savjetima!

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Paio prvotno napisa
    Stvar je u tome da kad ga stavim na trbuh budnog, ponekad i hoće držati glavicu po par minuta no onda mu je valjda tako dobro biti na trbuhu da od užitka zaspe. A kad ga ja nastojim održati na trbuhu radi vježbanja onda počne plač i zabijanje glavice u podlogu, tak da naravno odustanem.
    I mi imamo sličnu situaciju. Lira podiže glavu, može je držati podignutom dovoljno dugo za okret lijevo-desno, ali sve to radi s dosta napora i negodovanja pa često imam dojam da je uopće ne privlači. Koji put jednostavno ostane ležati i raširenih očiju spokojno promatra svijet bez i najmanjeg znaka zanimanja za vježbanje.
    Rima je, naprotiv, od prvog dana aktivno pokušavala dizati glavicu kad god smo je stavili da leži na trbuhu. Sad već lagano podiže i prsni koš.
    Paio, ovo što ti opisuješ meni ne izgleda kao patologija. Jednostavno, nekoj djeci tjelesni nije omiljeni predmet, a motivacija je jako bitna za svladavanje novih vještina.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moja beba je jos u porodilistu cvrsto drzala glavu.
    na stomaku nikad nije voleo da bude, cvileo je, plakao, nikad se na ruke nije podigao i nabadao je nos u dusek, ugusio bi se da ga ostavim. mada kada je bas bilo da ne moze da dise, podigao bi glavu.
    plakao bi svaki put.

jednog dana, sa 4 meseca i 5 dana, okrenuo se sam na trbuh, odusevljen. dizao glavu, radio sklekove. od tada samo se obrce i ne mozes ga ni obuci a da se ne okrene. naguzicke mu oblacim pantalone.

tako da.... ne brinite, kad im dodje, dodje im.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

dal netko zna koliko dubo beba od 2,5 mj smije biti na trbuhu?
    naime, moj maleni sad vec voli provoditi tako vrijeme jer glavica je u zraku, drzi se na podlaktirama i gleda oko sebe.
    strah me je jedino radi opistotonusa kojem naginje (nije neki veliki problem, samo nam je pedica ukazala da je u blagom obliku tu).

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa
    i moja lujka se okrene sama ponekad a inace spava na stomaku samo kad je na meni zenska se navukla na maramu pa i jedan deo noci provodi na meni inace spava na boku ne voli na ledima lezati

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moja beba je od rođenja dosta čvrsta- rođena s 4520 i 53 cm (sada s 2 mjeseca je 6720g i 61 cm).
    spava na trbuhu od nekih mjesec dana, jer drugačije se nije mogla "naspavati", budila se svakih 20 min.
    od kad sam je prvi put stavila na trbuh spava u komadu po 2 sata. od prvog stavljanja na trbuh, B. je mogao da miče glavu lijevo-desno kako mu paše. zadnjih tjedan dana kada je na trbuhu može se osloniti na ruke i gledati uokolo. u biti jako voli biti na trbuhu
    i meni je patronažna rekla da nije preporučljivo ga stavljati na trbuh, ali ako voli spavati u tom položaju neka tako spava.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo moja beba 22.1. il kad dsam vec pisala jedva digla glavicu, a 30.1. i nadalje dize se bez beda i prsa, ramena i gleda okolo. za jedan dan se sve promijeni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •