-
Kad ćeš dobiti rješenje različito je od suda do suda, bolje rečeno suca do suca. Ima onih koji su ažurniji u pisanju i slanju rješenja. A ima i onih toliko aljkavih da se ne samo čeka malo duže, nego su i presude toliko loše, nejasne da ih moraš slati na dopunu (moj slučaj). Ne sjećam se koliko sam dugo čekala na svoje rješenje, cca 2 mjeseca? Al kao što već rekoh, bilo mi je neupotrebljivo zbog svoje nepotpunosti...Nadam se da ste bili kod okej suca!
E da, i ne šalje ti se kući pravomoćno rješenje. Ono postaje pravomoćno tek nakon što ga sve stranke u postupku prime i kad prođe rok za žalbu. A ak se netko od vas dvoje žali na presudu, tada ona neće postati pravomoćna sve dok se ne okonča žalbeni postupak.
-
Ma, sutkinja je bila ok, ali po meni vrlo štura. Rekla nam je da ćemo rješenje dobit na adresu. Kužim to o pravomoćnosti, samo me zanimalo koliko to traje, jer očito neki čekaju crno na bijelo da bi trebali dat koju kunu, pa čekaju rješenje.
-
tek sada vidim pitanje, ali odgovor si vec dobila 
ovisi od suda do suda kad ces dobiti rjesenje.. mislim da je meni trebalo jedno 2 mjeseca da ga dobijem i cini mi se da je odmah bilo pravomocno jer smo se oboje odrekli prava na zalbu na tom zadnjem ročištu.
-
layla meni je rjesenje stiglo na adresu nakon cca mjesec i pol, al nije bilo pravomocno (iako je rok za pravomocnost presude 15 dana nakon zadnjeg rocista).
sama sam morala po zig pravomocnosti nazad na sud jer se u tom roku mogao jedino jos CZSS javiti da imaju kakvu primjedbu/zalbu. ono sto me zasmetalo je to sto je samo pismeno rjesenje poslano nakon pravmocnosti ali su bili nesposobni staviti zig nego sam to morala osobno.
u rjesenju lijepo pise da sto se kn tice obveza pocinje od dana zadnjeg rocista i ako ceka dostavu papira morat ce platiti kamate na to sto nije uplatio u medjuvremenu. tak da se nemas sto uzrujavati. pogotovo ako ste se oboje odrekli prava zalbe.
nadam se da je do sad sve sredjeno
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma