Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: sudsko rješenje o razvodu braka

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad ćeš dobiti rješenje različito je od suda do suda, bolje rečeno suca do suca. Ima onih koji su ažurniji u pisanju i slanju rješenja. A ima i onih toliko aljkavih da se ne samo čeka malo duže, nego su i presude toliko loše, nejasne da ih moraš slati na dopunu (moj slučaj). Ne sjećam se koliko sam dugo čekala na svoje rješenje, cca 2 mjeseca? Al kao što već rekoh, bilo mi je neupotrebljivo zbog svoje nepotpunosti...Nadam se da ste bili kod okej suca!

E da, i ne šalje ti se kući pravomoćno rješenje. Ono postaje pravomoćno tek nakon što ga sve stranke u postupku prime i kad prođe rok za žalbu. A ak se netko od vas dvoje žali na presudu, tada ona neće postati pravomoćna sve dok se ne okonča žalbeni postupak.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma, sutkinja je bila ok, ali po meni vrlo štura. Rekla nam je da ćemo rješenje dobit na adresu. Kužim to o pravomoćnosti, samo me zanimalo koliko to traje, jer očito neki čekaju crno na bijelo da bi trebali dat koju kunu, pa čekaju rješenje.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

tek sada vidim pitanje, ali odgovor si vec dobila

ovisi od suda do suda kad ces dobiti rjesenje.. mislim da je meni trebalo jedno 2 mjeseca da ga dobijem i cini mi se da je odmah bilo pravomocno jer smo se oboje odrekli prava na zalbu na tom zadnjem ročištu.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

layla meni je rjesenje stiglo na adresu nakon cca mjesec i pol, al nije bilo pravomocno (iako je rok za pravomocnost presude 15 dana nakon zadnjeg rocista).
    sama sam morala po zig pravomocnosti nazad na sud jer se u tom roku mogao jedino jos CZSS javiti da imaju kakvu primjedbu/zalbu. ono sto me zasmetalo je to sto je samo pismeno rjesenje poslano nakon pravmocnosti ali su bili nesposobni staviti zig nego sam to morala osobno.
    u rjesenju lijepo pise da sto se kn tice obveza pocinje od dana zadnjeg rocista i ako ceka dostavu papira morat ce platiti kamate na to sto nije uplatio u medjuvremenu. tak da se nemas sto uzrujavati. pogotovo ako ste se oboje odrekli prava zalbe.
    nadam se da je do sad sve sredjeno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •