Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: jaka nervoza /zivcanost !!!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno jaka nervoza /zivcanost !!!

trudim se da budem sto smirenija i smirenija ali jednostavno nejde...
    vec nekih 1mj.ja sam jako zivcana svaka sitnica mi smeta ,na svaku banalnu stvar ja puknem...
    u zadnjih 1tj. je moja nervoza na vrhuncu jutros sam u svom napadu bijesa rasplakala se jer se nisam mogla smiriti...
    eto i tako ce vidim iz dana u dan...

inace sam veliki protivnik tableta ali si razmisljam da pitam ginica da mi nesto prepise jer ovako vise nemogu...

dali je tko imao takvih slucajeva i dali je tko sta pio za smirenje?

inace u 18tj.trudnoce sam...

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Eeee...ovo je moja tema
    I inače nisam baš neka iskulirana osoba, ali u trudnoći...prestrašno. I to od samog početka. Stalno se derem i vičem na nekog i to mi užasno teško pada, ali u tom trenutku jednostavno se ne mogu iskontrolirati. I onda svaki put puknem i rasplačem se i kažem da se to više neće ponoviti i čim mi se opet malo digne živac, sve ispočetka.
    A iživciram se i puknem na ptičice koje mi pjevaju pod prozorom dok popodne pokušavam zaspati , grozno!
    Nije mi nikad palo na pamet piti tablete za smirenje, ali trudim se svaki dan ili raditi vježbe disanja ili se šetati negdje po prirodi i bar se probati malo opustiti.

Btw. iz te moje neurotičnosti je izašla bar jedna dobra stvar, napokon sam se riješila nekih napasnika i dosadnjakovića u mome životu, jer jedino kad sam trudna nemam dlake na jeziku, inače gutam i trpim!

visnja08 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo ja sam friška trudnica i moram priznati da me ovo stanje u kojem sam sad toliko smirilo da ne postoji ama baš ništa što bi me moglo izbaciti iz takta ili iživcirati,a i kad mi dođe živčanost,to užasno brzo nestane..ma to sve ovisi od osobe do osobe,al ako te baš nešto toliko iživcira da se ne možeš kontrolirati,preporučila bi ti da popiješ koji normabel za smirenje,ja se osobno to ne bi usudila popiti u trudnoći,neki doktori su protiv a neki i za,pa ti najbolje znaš što bi mogla ..

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Draga to su sve hormoni! Nemoj biti tablete!
    Ja sam u 30-to tjednu i do nedavno sam bila popuno cool, ali sada isto imam nekonrolirane ispade plača i bijesa.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    vec nekih 1mj.ja sam jako zivcana svaka sitnica mi smeta ,na svaku banalnu stvar ja puknem...
    Da te malo utješim, i ja sam imala tu fazu, naročito tijekom prve trudnoće. Postupno me je prošlo, nakon 20-25 tjedna sam već bila smirena, a sada, u 34. tjednu sam totalno cool i vesela.
    Tijekom ove trudnoće sam bila hospitalizirana zbog jakog krvarenja pa su mi usput dali i Normabele, navodno zbog opuštanja mišića maternice, a ne zbog vikanja na medicinsko osoblje. To malo pomaže, ali ne baš previše.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

neznam zbilja sto bi malena sto god napravi ja kricim muz me nesmije dotaknuti ili nedaj boze da mi kaze koju krivu ja luda...
    evo primjera od jucer gledala sam neki film i ja na filmu pizdila...uzas...
    jednostavno se nemogu kontrolirati...

arilu-bas kao sto si ti napisala i ja kazem necu vise luditi i onda za sekundu to zaboravim i poludim npr.sto mi npr malena namrvila pod...jednostavno banalne sitnice...

i ja isto nisam za tablete tako da zbilja neznam sto bi napravila posto se ja sam prirodno nemogu smiriti...

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja imam periode. Obično kad je MM doma onda sam ok i baš ne urlam po cijele dane, ali kad ode na brod i ja ostanem sama jednostavno sam na rubu.
    Probaj se rasteretit čim više možeš. Ja sam recimo, prestala čistit Npr. Kad mi N. izmrvi pod ili prolije mlijeko po kuhinji ne očistim to sve dok se potpuno ne iskuliram.
    Probaj prepoznati situacije kad bi se nešto moglo desit i pripremi se na eksploziju.
    Npr. kad idete jest reci si "Ok, sad će juha bit na podu i ja neću pop..."
    Možda zvuči banalno, ali meni to dosta pomaže.
    Nakon svog dugog perioda nervoze (već sam 33 tj), već sam naučila koji su mi okidači i onda jednostavno pobjegnem. Ne pali uvijek, ali tu i tamo mi uspije.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ako ima živčana osoba, onda sam to ja. Bila živčana prije trudnoće, sad je ponekad za poludit. Najgore mi je što se ponekad osjećam totalno nesposobnom, znam da neke stvari ne smijem raditi u trudnoći i to me tako frustrira da poludim. A onda su tu i napadaji panike kad mi jednostavno dođe da se osjećam živčano i nervozno do bola a nema neki vidljivi razlog. Meni samo treba pokazati prst i evo nervoze. Tablete sam nažalost probala u periodu jakog krvarenja na početku trudnoće, ali sam brzo shvatila da nema neke koristi od njih pa sam ih samoinicijativno izbacila. Treba se ispuhati na neki drugi način, pa makar i vikanjem na bliske osobe. Valjda nam oproste, ipak su to hormoni

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

arilu-eto ja doslovno urlam cijeli dan...
    neznam koliko puta si ponovim "necu poluditi,necu" i opet puknem...jednostavno se nemogu skulirati...

tatto-najvise mi je i zao mm i malene posto oni uvijek nastradaju...

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ajoj,hormoni, manje sad nego u 1. trudnoći,ali užas jedan

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ukratko:
    1. trudnoća: raj, blaženstvo, nekontrolirani smijeh, sve divno i krasno uz pojedine i rijetke napadaje bijesa i nekontroliranog plača (uglavnom u 1. tromjesečju i nešto pred kraj). Radila sam dok me nisu otjerali na porodiljni.
    2. trudnoća: tručem, grizem, ujedam, piz..m, uz poneke (rijetke) blažene dane. Priznala šefici da sam radno polusposobna, da me skine s aktualnih tema i otišla raditi od kuće jer ne podnosim nikoga u blizini. Verbalno "oprala" dvije najbolje prijateljice, ostale nevažne poznanike stavila na "ignore listu" do daljnjega. Ne pišem više na blogu, rijetko sam na forumu, a svo dobro raspoloženje trošim na obitelj i starijeg sina zbog kojeg povremeno moram otići prošetati kako se ne bih na njega istresla i požalila... Ušla sam u 21. tjedan. Nadam se da sam barem tebe razveselila - ima nas više s rogovima.

Zaključak: Trudnoća je drugo stanje, nitko ne kaže kakvo...
    Posljednje uređivanje od devet_mjeseci : 03.02.2010. at 05:45

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kažu da si za svaku trudnoću bolje pripremljen, evo meni treće i hormoni divljaju za poluditi - istina, jesam preko dana koliko toliko smirena zbog drugih, ali nažalost klinci ispaštaju kada ih pokupim iz vrtića. Muž je otišao na sl. put do Uskrsa, a ja maloga (nema još dvije godine) po noći kad me digne ne mogu smisliti cijela kuća se trese od moje dreke, kad se legnem natrag u krevet treba mi barem 10 minuta da se smirim. S obzirom da su u prve dvije trudnoće nakon prvog tromjesjećja prošli ovi problemi nadam se da će i tako sada biti.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Oh, drugo stanje itekako drugo.
    Ima dana kada sam med i mlijeko, nirvana totalna, sama se sebi divim kako sam smirena.
    I onda drap, ko iz vedra neba, probudim se živčana i samo piz*im uokolo, grizem i grintam. Svaka sitnica me raspali. Mislim da sam u stanju nekog i pridavit kad mi se nađe u krivo vrijeme na krivom mjestu.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam sad u 28 tt dosla u fazu nervoze sve me zivo zivcira kak ce sve to ispasti ja bi volila sve isplanirat,a onda mi ne ide sve po planu.Pa me fax zivcira ne znam ni sama kaj da radim hodam po kuci ko muha bez glave

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam čitala prethodne postove, ali bih ti savjetovala da pokušaš s homeopatijom. Standardne tablete koje ti može pripisati ginić, tipa Normabel i sl. ja nikako ne bih uzimala. Od homeopatije možeš pokušati s Bachovim kapima, samo bi se trebala savjetovati s licenciranim homeopatom.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja isto grizem, derem se, hodam okolo s ubilačkim pogledom
    i grozna sam totalno! Uz poneke ispade plača i svakih par tjedana s kojim dobrim danom!
    Muž trenutačno ne razgovara s menom a klinac uživa u prevelikoj količini
    crtiča kao posljedici! Strašno. i meni su već ljekovi pali na pamet ali ipak nebi. Imam čak i Bachove kapi u ormaru, one rescue nešto samo nisam sigurna na koj način ih koristiti-flaša dnevno?
    A u prvoj trudnoći sam bila super! uz normalne loše dane, ali sam bila ok.
    Nebrem vjerovati da sam sad tolko grozna!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svaka trudnoća ti je drugačija. Ja sam u prvoj pjevala i plesala, u drugoj klela i sebe i sve oko sebe, u trećoj samo pušem i jaučem jer sam ogromna i skoro nepokretna...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ajme majko sad ste me prepale, meni je ova druga T. ista ko prva (trudna 15 +5) , ja smirena, vesela, poletna, posebno zračim sve isto kao i prije, nije valjda da će mi se sad nešto okrenut ....nećuuuuu jer baš mi je dobro ovako ?! možda i ostane?! pa ne mora nužno bit drugačije, zar ne?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e meni su na porodu bile super Bachove kapi...baš me smirile...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, poslušajte @nu !

Homeopatija vam ne može naštetiti - što je jaaako važno, a može pomoći.

Naravno, uz savjetovanje s licenciranim homeopatom.

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Lili i ja sam do sad bila super vesela pjevala plesala,a sad ko da je vrag uso u mene,danas mi muz reko da nisam ovakva bila od kad smo se upoznali.Sve me zivcira ko da neki vrag putuje mojim tijelom ni jedan polozaj mi ne odgovara,kaj god da mi muz kaze ja se rastulim,samo vicem nemogu vise. Podsvjesno me skola muci pa sam zbog tog u jos vecoj depresiji reko muz da bu mi sve knjige pobaco. Debela sam nemogu dugo lezat dugo hodat tabani me peku poludit cu a jos imam dosta do kraja

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

lastavice1979

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

par puta sam se nasla u takvim situacijam, i danas nazalost ...no, kako je to rijesavam...kad poludim odem pod tus i opustam se toplom vodom, dok ne potrosim bojler (nemam protocni , ali i to ce se uskoro promijeniti ),zamisljam svoju bebicu i osjecam se poslije odlicno...kao da svu nervozu, ljutinu i ostalo isperem i ostavim u kadi...poslije toga namazem se uljcima, kremicama, legnem i opustam se uz Tv...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •