ja kako tako utrefim te 2 minute, al imam problem kod mjerenja BT-ne vidim pročitati šta piše na toplomjeru, da nazovemo klub: kod veselih sporih i ćoravih, samo šala, nemojte me odmah ispravljati...a mamsice na čekanju će to sve popraviti
, Mimek, i taj simptom se cijeni jer je možda važan simptom
taca, sretno danas..
mamsice čekalice~~~~~~
Curice drage, od mene ništa ovaj mjesec... danas 7.dan nakon transfera mogu zaključiti da će m.najkasnije za 2 dana.. a ja se nadala 22.3. dočekati, zvuči kao vic
Mimek, ali ti si nam dobitna!!! To osjećam jednako kao što predosjećam svoju m.
Posljednje uređivanje od AuroraBlu : 16.03.2010. at 09:27
mogu prijaviti da mi je tlak vjerojatno 50/60 jer sam se jutros na VV skoro skljokala, ali nisam niš' jela...
Aurora iz tvojih usta...
Mimek, ako si išla na injekciju hcg-a nemoj nikako raditi testić prije ponedjeljka.
Aurora draga, još čekamo i nadamo se, ne kažu bez razloga da je pms isti ko trudnoća, ljubim te
Aurorice dobro veli Mare, simptomi su uvijek dvoznačni (pogotovo 7 dpt) i ne bediraj se bez razloga... samo čekaj ...
Mimek ... ne zaboravi nahraniti mrvice ... (i sebe) ...
Drage mamsice i ostale koke ....![]()
ma Aurora ja sam ti jedno strpljivo biće i štreber koji sluša doktora i iako si mislim da ću poželjeti znati ranije izdržat ću do utorka...
to mi je znakovit dan![]()
Aleksandraj, sad sam vidjela tvoj potpis, želim ti dobar start!!!!Gdje ćeš sada u postupak?
Mimek, zavidim ti na hladnokrvnostii divim ti se. Ti si moj idol! Želim biti kao ti, napuhana, i sve ostalo...
Posljednje uređivanje od AuroraBlu : 16.03.2010. at 13:38
Sela, AuroraBlu, ne se bedirati zbog spomenutih simptoma jer su isti takvi i T simptomi (svi to znamo, ali morala sam napisati).
mams![]()
Imam jedno pitanje za razbibrigu za vas, mudrice drage, koje sve znate: Tema: utrogestan zanima me zašto se daje po defaultu u ivf-u? Da li zato jer dobro dođe, od viška glava ne boli, ili zato jer punkcija nije baš isto što i ovulacija, pa se zapravo on prirodno uopće ne stvara???
Ako je ovo drugo u pitanju, uopće me ne veseli, jer meni to sve uglavnom izađe. I to nema veze s ležanjem, jer stavim ga navečer prije spavanja i ODMAH legnem, ali ujutro sve nađem na dnevnom ulošku. A stavljam ga aplikatorom, dakle, uđe unutra.
Ne smije se pitat i odgovarat na ovim temama, a ja ne znam odgovorit kratko, pa ti šaljem PP na ovu temu.
aurora vibram da te ipak pere lažni osjećaj za M.
utrogestani podržavaju razvoj posteljice i cjelokupne strukture maternice u trudnoći..bolja hrana za malu bebu u gnijezdu ajmo tako reći. Kroz studije dokazali kako održava rane trudnoće kako ne bi došlo do odbacivanja.
ja ću i dalje vibrati da su tvoje cike narasle zbog hormona trudnoće a ne u pms-u!!!!!!![]()
E, i još nešto, što ti više ne mogu preko PP-a, napunila si mailbox. Nisu ti ti utrići, po mom mišljenju, tako kritični niti kod IVF-a (osim ako nemaš defekt lutealne faze), najkritičnije je kakav je embrij bio, drugo su onako... attachmenti. Sve ti je u embriju, a to se ne može znat, tj. njegov ključni odgovor je - kvalitetna implantacija. Po meni. Znači - jel' iscurilo ili nije, nebitno je u cijeloj priči. Ima ti i neka supstitucija, crinone gel, kao to je praktičnije od utrića, ali i bitno skuplje (ne znam ide li na recept). Sretno, za dobitnog embrija!
U cetvrtom cu uzimati klomiifene i razgovarati s doc za IVF (najvjerojatnije CITO), a nadam se i MB ako udjem u protokol...(zbog godina...39++)
ja ću samo laički vibrati za Auroru!!!! Neka joj se sve uspješno implantiralo i da se sve razvija dalje školski!!!!
zna li tko gdje je Taca? Mislilm da je danas trebala imati punkciju!? TAAAAAAAAAACOOOOOOOOOOOOOOOOO
AuroraBlu, meni su rekli da je ono prvo. Za svaki slučaj. I da se ranije previše značaja pridavalo utrićima, kao presudni su za IVF, ali ispalo je da nije tako. Ako sam dobro primijetila, nekim pacijenticama dr-ovi ne daju ništa nakon transfera - pa i u Mb?...Znam da sam naišla i na takve priče ovdje.
aleksandraj, navijam za IVF!
Bok curke,ja se jos drzim,nema tragova na dnevnom ulosku ni brljavljenja ikakve vrste osim od utrogestana,samo sto mi za razliku od inace danas isla neka tekucina poput vode iz mene..ulozak bio natopljen???Sutra mi 10dpt pa jos malo i... taa...daaa.Che sara,sara
![]()
Cestitam Arkici,pozdrav Tiki,Mare,Aurora,Mimek,sve cure
![]()
Osjecaj da cu dobiti stoji mi cak i u grlu tako da ga ispirem sokom od jabuka...Maloprije mrknula vruci slani frisko przeni pomfrit.Oce koja???![]()
bravo sela!!!
Aurora još samo 5 dana......
Nisam shvatila što se ne može pitati i odgovarati ovdje kod nas pa možda da me moderatorice prosvijetle...
Aurora, dobro ti je ina rekla, to bi ti odgovorio i dr R., to je njegova špranca, znaš i sama, a progesteron se nadomješta jer se punkcijom poberu granuloza stanice koje luče progesteron kao podrška žutom tijelu (odgovor dr R odavno, ZiŽ mi je omiljeno štivo), e a sad zašto se daje i kod inseminacije (a negdje uopće ne)? Ne možemo sve znati.
Draga Aurora, vjeruj da radiš sve što možeš, a normalno je da utrići iscure, držim fige jako jako.
Sela, dođeš sutra na kavu? Kako ti je danas?
Taca, draga, veliki kiss.
Posljednje uređivanje od mare41 : 17.03.2010. at 09:44
Dobro jutro cure! A da otvorimo kladionicu, da nam vrijeme brže prođe?Evo, ja se kladim da ću sutra dobit.
Hvala svima na dobrim željama!!!
Mimek, naravno da možeš normabele, mnogi ih preporučuju. Meni piše u otpusnom pismu 3x1 normabel od 2 mg (po potrebi)
Tacaaaaaa!!!! Javi seee!!! Koliko ih imamo?
Sutra kofi...
AuroraBlu dobra fora!
ja stalno čitam po forumima da dr prepisuju normabele, i kad sam pitala svog dr nije baš bio sretan. rekao je da ako bi baš ono jako treba nešto za smirenje nek uzmem nešto na biljnoj bazi ili evenualno praxiten. al on to nikako ne preporučuje.
ja se i nisam ustvari toliko sekirala da bi morala uzeti nešto, pa i nisam. nekako sam još optimistična pa me to valjda drži.
pozdarv svima i šaljem malo vibrica! (al ih neznam napisati)
Progestageni se ,generalno, daju u postupcima potpomognute oplodnje kako bi se osigurali da zbog eventualnog nedostatka progesterona (iz bilo kojeg razloga) ne dođe do gubitka rane trudnoće. Netko je spomenuo MB, i tamo su progestageni dio protokola nakon ET (tako mi je nedavno napisala tikica_69).
Sretno, curke!
Bok curke,hvala Mare na pozivu na kofi al ja sutra radim;moj posao je smjenski posao 12-24,pa sam slobodna danas.AL i da sam fri,mozda bi mi bilo malo neugodno doc jer ne volim se ovak stara koka proicirat negdje gdje su svi pametniji i iskusniji i izobrazeniji od meneSela, dođeš sutra na kavu? Kako ti je danas?Ja sam vam malo sramezeca u tom pogledu.
Danas me boli trtica iza i to je sve,a tempica mi 37,4 al nije bazalna jer to ne mjerim jer me deprimira i baca u stres a i ne stizem mjerit uvijek u isto vrijeme..
Pusa svima vam,sigurna sam da cu na kafu neku uskoro s vama,samo me morate puno hrabriti...
Ako ne uspijem ovaj ciklus,mislim da cu smoci jos para nesto za privatni stimulirani IVF,u Poliklinici Ivf jer sam se sad tamo navikla na profa(joj znam da ga ne podnasate)i on me pozna sad,pa to nekako na rate platit,neke Gonale sam kupila prek oglasa,jos ce mi ih par trebat i 3 cetrotida,ne znam koliko ti cetrotidi kostaju...A onda bolnicko lijecenje..Petrova il Vinogradska..mozda kombiniranje prirodnih IVFa sa tim jednim stimuliranim..Kaos mi u glavi,moram naci nacin kako maximalno iskoristit ovu godinu jer vrijeme mi se prolijeva....![]()
Sela, drugi put ćemo pripazitii na tvoje radno vrijeme, a ovdje se baš ne koristi izraz stara koka nego kokice u najboljim godinama, a svi učimo od pametnijih i iskusnijih, zato se i nalazimo.
Evo, pobjegle i meni 2 minute u odgovaranju Seli, da, svaki ciklus je važan, a mjeseci lako iscure, kako reagiraš na stimulaciju? Još čekamo tvoju betu.
Posljednje uređivanje od mare41 : 17.03.2010. at 11:17
Oprosti kokice,da moram se naucit postovat se vise,ma ja se salila na svoj racun..Sve ste vi ovdje ciste zlatne kokice nesilice..
Kaj bi se vi curke prilagodjavale mom vremenu,ja cu svako jednom uletit na kafu da ce se perje razletit
![]()
Moja 2.inseminacija(od 3) bila je stimulirana sa 9 gonala,dobila sam 3 folikula(15,18,19)-prof je rekao da na ovog od 15 ne racuna al da su ostala dva super,ali eto,nije uspjelo.Biolog rekao da kod mog dragog veliki prob therato,i zato je ovaj IVF zapravo bio ICSI al su mi naplatili kao IVF.Cijenim to.Sad sam imala folikul 18 u prirodnom i endo 9![]()
Halo ljepotice, evo mene konacno.Jutros smo stigli iz Mb, dobili 6js, transfer u petak.Jako sam zadovoljna tretmanom tamo, druga planeta u odnosu na nas.Jucer sam prespavala cijeli dan, nikako da se oporavim od anestezije.
Radujem se kavici a cekalicama porucujem da ne priznajem nista osim negativne bete kao poraz, svi ostali simptomi su tu da nam kidaju zivce.
Bravo Taca,puno ti srece zelim,puno puno...
taco
sutra ću možda malo kasniti, ali stižem svakako
Taca ... suupeeer za 6 JS .... vibram za dalje ~~~~~~~~~~~~~
AuroraBlu ... kad si već otvorila kladionicu...a ja se kladim da sutra nećeš dobiti M nego MN (moj nos ... bez pritiska) uz kavu!
Mimek ... mislim da smiješ pokoji normabelčić ... u mom slučaju šalica skoro pa vrućeg mlijeka uvijek pomogne (nemojte mi se čuditi, pliiz) Samo ti zakasni na kavu, MN i ja ćemo te čekati...
m arta ... za vibrice stisni AltGr + tipka s brojem 1 na tipkovnici
Sela ... daj bože da te novce s kojima već planiraš slijedeći postupak, potrošiš na dječju opremu... još nije gotovo!
Mamsice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ostatku kokošinjca ...![]()
Posljednje uređivanje od gričanka : 17.03.2010. at 12:05
ovdje je dobro što je uvijek neko u pozitivi, gričanka, i Aurorček će brzo ponovo natrag u pozitivu
taca draga, moram, prekrasno, i ti si mamsica od petka
, bravo,
cure, prekrasan dan, stiže proljeće, a s njim će i![]()
Posljednje uređivanje od mare41 : 17.03.2010. at 12:14
Sela - transfer 07.03., beta 19.03.
Aurora -menopurka -Vinogradska - punkcija 06.03.; transfer 09.03., čekalica super bete 22.03.
Mimek-klomifenka+menopuri-VV -punkcija 06.03.;idemo po bracu i/ili seku 08.03., (poz.) beta 23.03.
m arta - klomifenka - AIH -KBC Osijek - UZV 10.03., AIH 12.03., test ili beta 26.03.
taca - MB - UZV 10.03., UZV 12.03, punkcija 16.03., transfer 19.03.
tiki_a - prirodnjak, UZV 19.03.
venera3 - klomifenka+menopurka - Petrova-travanj
Shanti - svibanjska menopurka
A ovdje je žestoka akcija!
Čekalice bete (a imaaaaa vaaaaas), od sveg srca vam želim da nas vučete za nosiće na sljedećim kavama!
![]()
Taca super!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ e evo i ja naučila pisati vibrice!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
šaljem za sve!!!![]()
Taca6 je i moja brojka! koliko si ukupno primila menopura? Sutra zoveš da vidiš jesu li se sve oplodile?
Vaka, vidiš kako to brzo ide u Vinogradskoj
Pozdrav svima, onima u akciji i onima koje su na stand by.![]()
taca70 jaaaako dobro
Sela, super to kod tebe funkcionira. Još malo pa + ~~~~
Vaka BRAVO za skorašnji start!
Koke![]()
Vaka draga, konacno si nam se i ti pridruzila u pravoj akciji.Randes sutra od 16i30 nadalje.
AuroraBlu, ukupno 48 Menopura i 26 Decapeptyla.Mare41 jos drzi rekord ali i ja sam uhvatila niski start da mi ne bjezi.Nikoga ne trebam zvati nego doci u petak u 9 u Mb.
Taca, zaslužila si preksutra transfer 2 mrvice i zamrzavanje 4!
Hvala svim curkama na podršci
Držim svima palčeve!