aurora~~~~ za sutra
aenea, ~~~ za 5. mjesec, dođeš na kavu?
tiki javila da je folikul pobjegao nakon pritska na jajnik (moram priznat da nisam dobro shvatila), al brzo će slijedeći ciklus, ~~~~~~~~ za to
aurora~~~~ za sutra
aenea, ~~~ za 5. mjesec, dođeš na kavu?
tiki javila da je folikul pobjegao nakon pritska na jajnik (moram priznat da nisam dobro shvatila), al brzo će slijedeći ciklus, ~~~~~~~~ za to
Posljednje uređivanje od mare41 : 05.02.2010. at 12:23
Anestezija je stvarno mrak! Onesvijestili su me na 15 minuta, probudila se na krevetu u sobi, i uopće me ništa ne boli niti sada... ne mogu vjerovat! Izgleda da dr.T. stvarno ima nježnu ruku... Anaea je išla bez anestezije i nije uopće ništa osjetila.
Aurorček tak sam nekak vjerovala u te tvoje brojke (18, 19...), ali nisam iz praznovjerja niš komentirala i dobro da nisam, a sad neću niš komentirati dalje... veto - smajlić sa cifršlusom prek zubi
Anaea, tiki_a u nove pobjede !!! tiki_a a da se ti dođeš malo zagrebačke kave napiti možda to za tebe bude eliksir plodnosti ?
znači istjerujemo se iz svog gnijezdašca !?? a tak sam se na onog ćelonju navikla, ali kam vi tu i ja i naravno jedva čekam da vas vidim
vikki se sprema na onu kavu pa ćemo ju malo rastegnut. Budeš došla na jedno crno za cirkulaciju ?
Posljednje uređivanje od Mimek : 05.02.2010. at 13:07
Gdje i kada će biti kava? Željela bih vas upoznati.
gričanka, slažem se da Mimek uvijek razveseli, e sad me od srca nasmijala, i ja bi za cirkulaciju, a ćelonja je sve naučio o reprodukciji, sad moramo druge konobare podučavati...
aenea, kava je u četvrtak 11.2. od 16 i 30 ili 16 i 45 pa na dalje, dok ne počnemo padati ispod stola od prevelike cirkulacije...
današnji trio fantasticus-drago mi da nije bolilo![]()
Posljednje uređivanje od mare41 : 05.02.2010. at 13:31
a da mi onda odemo u sabor na kavicu ili s predsjednikom na kavu da mi njih malo upoznamo sa situacijom to bi bilo korisnije od toga da konobare educiramo for free
ja sam klupski klaunček
aurora kad se probudiš od anestezija, htjela sam te već prije pitati, ali naravno zaboravim... jesi li uzimala selen ili samo cikla ?
I evo je opet:
A ideja za sabor ti nije loša - ako uzmemo u obzir inertnost Ustavnog suda, možda bi trebalo zaintrigirati novog predsjednika da se i on zauzme kao njegov prethodnik!
A da se anaea ne bi uplašila, upoznajmo se prvo u tom Koldingu u četvrtak 11.2. od 16 i 30 ili 16 i 45 pa na dalje, kako reče Mare!
evo samo da pozelim tulum u laboratoriju, a curama kojima je ovaj put izbjeglo to veselje
..
vibrrrrrrrrrrrrrrrrrr za sve![]()
gričanka, ma kaj anestezija, pa mi smo koke hrabre po prirodi. Kad je jedan u pitanju. Kod mene je ispalo
i
.Pitala me dr. dal' da provjeri stanje folikula prije nek' odem "gore", rekla sam da da jer...znate već zašto. Velikog nije bilo, i ona mi je potvrdila da je najvjerojatnije bio cističan, hvalabogu sam je otišao. Mali je bio tu. Cure su me gore na stolu pripremile, dr. namjestila uzv uz folikul, sestra B. dodala iglu, biolog D. čeka s medijem...Dr. zamoli sestru da malo pritisne jajnik kad eto ti pucanja folikula. Kaže dr. da to još nije vidjela, ali sestra B. već ima i tog iskustva. Baš sam lijepa oprana i dezinficirana izašla iz klinike, pojela veliki sendviš i Mimek, zdrogirala se s dvije zg kavice. Za dva tjedna sam ponovo u akciji, nema više tableta, ampula, samo dobri stari prirodnjak iz mjeseca u mjesec.
AuroraBlu, bravo za dvije js, naravno da očekujemo i dva zametka!
anaea40 , izgleda da je i moj jedan bio kao i tvoj folikul, ali srećom ja sam ga se na vrijeme riješila. Čekaš do svibnja? Ne može ranije ako je prirodnjak u pitanju?
Cure hvala za podršku![]()
Anaea, tiki, žao mi je, cure
Mimek, ne znam na kraju za kavu, od toliko dana u mjesecu, baš se potrefe isti dan![]()
Hvala na vibricama
Mimek, jela sam ciklu od prve folikulometrije, a pijem tabletice selen+ace vitamin, neke iz dm-a, i folnu, i još cuclam matičnu mliječ. Od danas sam i na utrogestanima i aspirinu 100.
Tiki , pa kakav je to bio pritisak na jajnik? Pa nije valjda na stolu pobjego?!
Mislim da nam je novi predsjednik naklonjen.
Inače, gostovali su jučer na Dobro jutro Hrvatska, dr.Kuna i biolog Ljiljak iz Vinogradske i pričali su kako ne mogu raditi kako spada kad je zakon takav, da je nužno da se što prije promijeni. Trudnoće su jako pale, nigdje nema ovakvog zakona kao što je kod nas...
tiki, grlim i ljubim...kako si? ispala sam doslovno kokica jer nisam skužila da je puko nego da je negdje otišao, ma ne znam šta sam mislila kud bi otišao, u svakom slučaju-sorry![]()
Posljednje uređivanje od mare41 : 05.02.2010. at 18:26
Tiki! Dakle, ovakvu priču još nisam čula... Stvarno je vrijeme da ti sljedeći postupak bude dobitan. Drago mi je da si ti![]()
Joj mare41, otišla sam ponovo pogledati što si napisala, otišla i puklaUh, dobro dođe malo smijeha. Čini mi se da sam skroz ok jer uopće i nisam računala na punkciju. Kad je još postojala šansa, ležim na stolu i mislim...a joj, pa ja nisam računala na transfer (mislim nakon punkcije) ...ne znam pošto sam onda otišla u zg ...
Koke, kao što rekoh, stimulirani IVF-ovi su za mene prošlost, ostalo mi je 20 tabletica femare pa ako ima ovdje koka koja inače kupuje femaru a trebat će joj, eto ja poklanjam, odnosno šaljem na kućnu adresu. Može na pp.
Rekla mi je sestra B. - a sada kućna radinost. mm je bubani i mislim da ćemo samo zajedno pogledati sapunicu..Idem...
Tiki_a zeno svaka cast za stav, ja bih valjda pop...Nadam se da ces uspjeti vec u slijedecem prirodanjaku.
Cure svima grupne ~~~~~~~~~~~~~~ saljem jer ne stignem redovito pratiti u kojoj je koja fazi.Specijalne za moju Tikicu naravno.Vjerujem cvrsto u taj njen mariborski postupak.
Cure, a di je taj Kolding? Neću u prirodnjak u 3 mj jer imam nešto što je dosta stesno i neodgodivo za obavit, a idem i na skijaču. U 4 mj pijem antibebi pilule i to je to.
tiki, sad sam se i ja nasmijala vlastitoj glup...samo dokaz da sam još naiva u bmpo, a lijepo si mi napisala da je pobjego, a ja shvatila da je ....sram me i tipkati
Posljednje uređivanje od mare41 : 05.02.2010. at 18:53
AuroraBlu ~~~~~~~~~~~ za lijepe vijesti sutra
aenea žao mi je
Tiki-a i mare41 baš ste me nasmijale, grlim vas
Tiki-a žao mi je, al bit će drugi mjesec. Meni je drago da mi ovuliramo, samo ih treba bolje hvatati i bit će možda transfer.
Halo drage moje, drago mi je vidjeti da neuspjele punkcije nisu izazvale lose emocije a AuroriBlu ~~~~~~ da sutra u 10 obje js budu oplodene. Nadam se da ce ostati poslusne kao do sada a ove neodgojene sto su zbrisale bolje da zaboravimo.
... je, u pravu si...Tiki_a prvotno napisa
I meni je drago vidjeti da naše tri curice male nisu depresivne, a k tome još želim da Aurora sutra dobije lijepe vijesti iz laba.
Taca i ti ćeš uskoro krenuti, zar ne? A i naš KK (klaunček)
Nadam se i da tikica_69 ima dobrih vijesti
Vikki ~~~~~~~~~~ za dobar i miran start
Kokice, noćicu![]()
taca70
A kad će nam tikica_69 na uzv?
AuroraBlu danas ćeš nazvati lab?~~~~
Koke![]()
Imamo 1 zametak!1 stanica nije bila dovoljno zrela (odnosno, bila je, kako bi Taca rekla: neodgojena
), ali ova druga je odlična, kaže biolog. U ponedjeljak u 10 idem po nju.
Hvala vam na hopsanju i vibranju
Tikica, kako je u Slo?
Veselim se vidjeti vas sve u četvrtak!
Anaea, Kolding je u Berislavićevoj.
![]()
aurora, ~~~~~~~za ponedjeljak i puno ~~~~~za 1o-tak dana nakon ponedjeljka
AuroraBlu bravo za odličnu mrvicu ~~~~~ neka samo bude i odlična i odlučna da te veseli dalje
Tikica sretno na UZV MB
Šaljem vam tisuću poljubaca drage moje, nema me nema, nemam vremena, moja princeza s menom k'o s prijateljicom, a tu treba jako puno truda.
Znatiželjna pa svaki trenutak nešto...
Puno vas ljubi Pepita![]()
AuroraBlu, super!![]()
Aurora, rekla sam ti da skoro isto reagiramo i ovaj tvoj postupak je bas to i pokazao. I ja sam imala identicnu situaciju
tiki_a, aenea - zao mi je...no, idemo dalje
Ja na UZV idem u srijedu, a kakve ce biti vijesti ne znam. Danas mi je 10.dc i to 5. dan na 4 Gonala i bas sam na drugoj temi postavila pitanje jer normalno da bas uopce ne osjecam jajnike a i dobila sam neki smedjkasti iscjedak.
Svima pusa i ugodan vikend![]()
Imamo čekalice bete kata1 i mare41, čekalicu transfera AuroraBlu,
tikicu_69 možemo proglasiti čekalicom punkcije, vikki starta danas
taca70 kada si ti na redu? I tko će nam još iskoristiti veljaču?
tikica_69, mogu samo iz svog iskustva reči da kod većine stimuliranih postupaka (menopuri - po 4 kom od 2-4. d.c., ostalo po 2) nisam osjećala jajnike, a bilo bi između tri i pet folikula. SRETNO u srijedu!
Aurora, navijam za tvog junaka
Tikice ~~~~~~~~ za tvoje mariborčane!
Gričanka, tiki, anaea ~~~~~~~ da nam uskoro opet budete u akciji!
Taca, kako prolazi vrijeme u čekanju?
Mare, kata, željno iščekujem vaše bete.
Pepita
Ja danas obavila prvi UZ, i pitam dr. ima li štogod antralnih (dosad se nisam usuđivala da ne čujem bolnu istinu), a on ko iz topa: o, ima, ima, zadovoljan sam. Dakako, sve na lijevom jajniku jer je desni, čini se, crko prije dvije godine kad je operiran od endometrioze (otad na njemu nije viđen ni trag od folikula). Uglavnom, na klomifenima do petka, tj. do 9. dc., a onda eventualno koji gonal ili menopur (naravno, ne očekujem više od jednoga folikula, dao bog da se iznenadim). E sad, kako su moje ovulacije zadnjih godinu dana već oko 10. dana, bojim se da mi vikend nije naklonjen, štopericu ne mogu dobiti u petak jer u nedjelju ne rade, a dobijem li je u subotu i punkcija bude u ponedjeljak (12. dc), vjerojatno će se ponoviti scenarij od prošloga puta, tj. folikul zbrisati.
Dragoj rodi koja mi je pravila društvo jutros (četverosatno čekanje, uh) big kiss![]()
Tikica_69, ja sam u Mb imala 3 dana po 4 Gonala, potom po 3 Menopura na dan do štoperice, kad sam došla 8 dan pikanja na UZV rekla sam dr V.da ništa ne osjećam jajnike. Ali bilo je 3 folikula (oni broje one najveće) na punkciji 6 j.stanica i 5 blastocisti na kraju, zato se ne brini. Ne znam za ovo smećkasto, ako ti se pojača pitaj dr. A zašto ti je tek u srijedu UZV? Ja sam išla u pon, pa u srijedu i još u četvrtak, a punkcija je bila u nedjelju.
vikki, uh! Zar ti je cijelu godinu O oko 10-tog dana? Šteta da nije uzv 8-mi dan, to je nekako najčešći slučaj, možda da si rekla dr. ... Ali teško je sve izračunati kad si tamo. Zar ne možeš nazvati dr. i moliti za uzv 8-mi dan?
vikki,super je vijest za antralne, a zar nije kasno počeo klomifen, tj. zašto ne od 3.-7- dana?
Tiki, možda ga i zvrcnem prije, vidjet ću (nije baš uvijek 10. dc ovulacija, no uglavnom je u zadnje vrijeme).
Mare, i prošli put sam ga pila od 4. dc. i zadnju sam popila 10 dc, ne znam o čemu to ovisi.
Vikki, nemoj molim te tako detaljno sve analizirati, to je uzasan pritisak za postupak.Ja sam primjer osobe koja ima cikluse 24-26 dana a sve mogoci protokoli do sada ukljucujuci i samo Klomifen su mi produljivali folikularnu fazu i to prilicno.Raduj se svojim antralićima i nadaj se najboljem.
Ja sam do 24.2. na Logestu, od 15.2. pocinjem s Decapeptylima a 1.3. imam 1.UZV kada će se odrediti stimulacija.Sada sam u maaalo boljoj fazi, ne ureklo se.
AuroraBlu, ~~~~za Superzametak.
Tikica69, to smećkasto nije problem, bitno da ne krvariš.Znaš da baš jedva čekam tvoj idući UZV.
Mare41, do kada ti čekaš?
Aurora~~~~~~za utorak
tikica-~~~~~~~za srijedu
kata~~~~~za betu (kad je?)
taca~~~~za 1.3
tiki~~~~za kraj veljače
vikki~~~~~~za 15.2.
Mimek~~~~~~~~~za kad?
Shanti-ljubim
gričanka-isto ljubim
Aenea -veselim se upoznavanju
taca-ja ne čekam zbog preočitih pms simptoma (tiki je klasa optimist pa me proglasila čekalicom)
Posljednje uređivanje od mare41 : 07.02.2010. at 10:24
A sto da ja sad napisem kad me mare pretekla
No, nije zavibrala za sebe pa cu ja ~~~~~![]()
Tikica_69. ti si daješ DEcapeptyl i Gonal ujutro ili popodne, da li daješ u isto vrijeme jedno i drugo. Zadnji put sam si davala Deca+Gonale oko 17 h (+/- 1/2h), pa mi je to bilo tlaka jer bih na cesti za Mb morala stat da se piknem s Decapeptylom, al opet mi je bili dobro da se u to vrijeme pikam s Gonalima jer me sestra Jasna pokaže kako ću zamješati 4 Gonala (lakše mi je 4 Menopura zamješati). Vibram za srijedu.
Hvala za vibre
Ja sam krenula sa Decom u 7 ujutro jer mi je to bilo najjednostavnije (muz tada ide na posao pa se ja samo na zmirecki okrenem i on me pikne). Kad sam rekla Vlaisavljevicu da tada primam Dec, onda je rekao da si tada dajem i Gonale (valjda ima neki razlog). Mogu ga u srijedu pitati zato je to kod mene bitno da se pikam u isto vrijeme a kod nekih nije ako te zanima.
Sada siroti muz mora ujutro i muckati Gonale, a vjerojatno ce nakon UZV-a muckati Menopure. Tako je bar dr. V najavio![]()
I ja ću napisati: Mimek~~~~~~za kad?
mare41, zabranjeno je skidanje s liste prije M
Kako taca70 kaže ne treba se previše opterećivati procjenom moguće O, puno puta sam si to govorila, ali sam imala bježanja folikula i iz razloga što nisam upozorila na takav ciklus. Sjećam se kako me je jednom dr. T. dugo držao, pa štoperica na 19 i to je bilo debelo prekasno. Nekad baš bude na granici, kod mene je to 16 mm poslije podne (za štopericu). Idealno bi mi bilo 15,5 mm. No ima veze i debljina endića koja ukazuje da O ipak neće tako brzo. Femara meni nije ništa produžila O, ali suprefact+menopuri jesu, kako taca70 kaže.
Mene zanima da može Deca ujutro, a Gonali popodne ili je bolje u isto vrijeme. Pitaj dr.V, ako ne uspiješ ja ću pitati sestru Jasnu pred početak davanja Deca.
Svaka čast mužu kako je spretan.
Taca, u pravu si, i meni klomifeni mrvicu odgode ovulaciju, no problem je što se sve vrti oko nedjelje (da je bar sredina tjedna). Kako bilo, ovisno o veličini folikula u petak i LH traakicama, planirat ćemo kućnu inseminaciju
Tikice, super to TM radi, ja se još uvijek bojim mućkanja, uvjerena sam da bi nešto sfušala, a o MM da ne govorim.
Koke
P.S. Smajlići su mi se opet posložili okomito.
vikki, dođem te ja ubosti šta god treba, a za štopericu biraj rađe ovitrelle, što se tiče klomića, po nalogu dr R ja sam ih u početku pila od 5.-9. dana da samo popravi dominantni f., a kasnije od 3.-7. ili čak od 2.-6. da povuče antralce, al ovo je sigurno za tebe individualan pristup, a meni čak u slijedećem ciklusu bez klo (nakon klo) povuku O na 13., 14. dan, vjerujem da će te pričekati.
Posljednje uređivanje od mare41 : 07.02.2010. at 17:48