Stranica 5 od 52 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 2599

Tema: 39+ (Klub Q10)

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj kata1 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure divne ste, hvala na podršci
    dali je neka od vas nešto više čula o problematičnim transferima i možda o širenju vrata maternice.... moj prošli jako bolan sa malo krvi i ja sam se zgrčila a kamoli mi matrenica jer sa uobičajenim kateterima ne može se ući

~~~~~~~ za sve vaše aktivnosti
    Gričanka vjerujem da će se tvoja dr. izboriti za zakonom nam data prava

ne razumijem pitanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.roda.hr/forum/threads/293...ht=transfer%2A

kata1, Lili75 je pisala o svojim problematicnim tranferima, evo stavila sam gore link na njene postove pa mozda ti budu od koristi. ne znam kako je to ona rjesila, mozda da ju pitas na pp. znam da je na kraju prirodno zatrudnila i sad ima prekrasnu curicu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo malo citam postove pa vidim da cure preporucuju apaurin da se opuste misici.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

dali je neka od vas nešto više čula o problematičnim transferima i možda o širenju vrata maternice.... moj prošli jako bolan sa malo krvi i ja sam se zgrčila a kamoli mi matrenica jer sa uobičajenim kateterima ne može se ući
    Na žalost, nisam još doživjela nikakav (pa ni traumatičan) transfer, ali jesam 5 AIH, od kojih mi je za prva tri rađena dilatacija - jer je bilo nemoguće ugurati kateter. Nemoguće. I najtanji.
    Što da velim osim da se za dilataciju koristi pribor koji se i pri kiretaži koristi za širenje cerviksa (vrata maternice?) i za što su mi medicinske sestre rekle da je bolniji dio kiretaže. E sad... to su mi bila doista traumatična iskustvo, počela sam se bojati obične inesminacije koliko je pokušavanje da se kateter progura a onda dilatacija boljelo .

Ja sam si, s vremenom, tj. za treći AIH pomogla Normabelom (2x2 mg ili jedan od 5), pa me tada dilatacija nije tako stravično boljela, a za zadnja dva AIH dilatacija više nije bila ni potrebna... Ne znam je li tada kateter lakše (ne posve lako, ali lakše) prolazio jer je između ona prva tri i ta dva AIH bila histeroskopija ili mi je Normabel toliko opuštao tj. "lupao"...

Žao mi je što se i ti izmučiš... U svakom slučaju, ja sam za Normabelizaciju, opušta mišiće...

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kata 1 imaš PP

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kata1, zao mi je
    No ovaj klub uz svoj prepoznatljiv naziv, mogao bi komotno nositi i naslov Klub neodustajalica
    A ja jucer dobila hemeroide, boli ko sam vrag i kud bas sad
    To sam imala samo jednom i to nakon poroda i uopce ne kuzum od cega (osim mozda od nervoze uoci sutrasnjeg UZV-a).
    Inace, u cetvrtak idem na prve terapije za kraljeznicu u drugom krugu pa ne znam koliko i kakve cu dobiti i nisam sigurna hocu li stici na kavu. Nemojte me brisati sa liste, ali moj dokazak uzmite s rezervom.
    Kisikisi svima

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

nevena,Shanti da to je upravo to.... puno vam hvala, imam šta čitati
    sve ste predivne

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

No ovaj klub uz svoj prepoznatljiv naziv, mogao bi komotno nositi i naslov Klub neodustajalica ili klasa optimist
    tikica, nadam se da ćeš riješiti boljećice i vidimo se prvom prilikom i ~~~~~~za UZV
    ja imam jedno prigodno pitanje za iskusne djevojčice: moram li u poreznoj prijavi, uz medic. račune, priložiti i kopije nalaza? a za račun od menopura kopija protokola? hvala unaprijed

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kata 1 samo na sunce i spremna si za nove pobjede

gričanka sebe nisi stavila na listu ? nadam se da dolaziš.

Žena mora biti u starosnoj dobi primjerenoj za rađanje !!! i bojala sam se da će biti problem oko te nedefinirane rečenice, a kakve sam sreće dok krenem u postupak ustanovit će da moja dob to nije...

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam jedno prigodno pitanje za iskusne djevojčice: moram li u poreznoj prijavi, uz medic. račune, priložiti i kopije nalaza? a za račun od menopura kopija protokola? hvala unaprijed
    ja nisam prilagala nikave nalaze, protokole i sl. Bile smo se čule telefonom (ja zvala da vidim gdje je zapelo za prijavu MM) i ona me pitala za mene što je to, ja joj rekla za potpomognutu i sve 5

i samo da napišem..da ste mi vi cure, sve redom, inspiracija, da mi je na kavi (onoj prošloj) bilo super, jer (nije fraza) ja vam nikad ne bih dala 39+, nadam se da ćete jedna po jedna prelaziti na podforume ispod ovog...i bas me briga što sam malo (stvarno malo) mlađa ja ću se i dalje družiti s vama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mare, bas ovako kako jadro kaze. ne treba. mene cak nisu ni doma zvali vec su mi odmah priznali. iako se iz racuna vidjelo da sam platila postupak

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

thanks cure, onda možemo i dalje sami napraviti prijavu? moj dragi se boji da to nije nešto kompliciranije, imam fakat puno uzv-ova lani+2 histeroskopije+stimulacija...
    i jadro, samo ti nama dođi, i ko god drugi želi gledat lupnute gospođe u najboljim godinama....

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mimek dolazim svakako! Pa ćemo se naklepetati
    Mare ja sam uz račune priložila kopiju povijesti bolesti (njih bolest ne zanima ali se iz toga vidi u kojoj zdravstvenoj ustanovi su usluge pružene odnosno naručeni lijekovi ili kod kojeg registriranog i ovlaštenog zdravstvenog djelatnika tj. privatnika u tvom slučaju, mislim) i obavezno moraš priložiti napisanu izjavu kojom izjavljuješ i potvrđuješ da si priložene račune za nabavljene lijekove platila isključivo vlastitim sredstvima te da isti nisu podmireni iz osnovnog, dopunskog ili privatnog zdravstvenog osiguranja. Ova izjava je obavezna!
    Kato, Tiki_a, Anaea40 ... držite se!
    Aurorček ... čuvaj mrvicu
    Tiki69, Vikki, RužicaSB, Taca, Shanti i dalje bez nabrajanja ......

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kata, baš mi je žao... miša mu... samo ti odi na sunca, bit će ti lakše. Ma nije pravedno da ni jedna iz ovog kluba uopće doživi negativnu betu!

A tek kad sam pročitala Gričankin post pa ne mogu vjerovat!!!

Netko je pitao da li mirujem, doma sam još sutra i preksutra i uglavnom sam u horzontali. Učetvrtak popodne ću izać po nove utrogestane i zatvorit bolovanje pa k vama na kavu.

Shanti, drago mi je da si opet s nama i da se pomaklo s mrtve točke

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    thanks cure, onda možemo i dalje sami napraviti prijavu? moj dragi se boji da to nije nešto kompliciranije, imam fakat puno uzv-ova lani+2 histeroskopije+stimulacija...
    i jadro, samo ti nama dođi, i ko god drugi želi gledat lupnute gospođe u najboljim godinama....
    Sami napravite, imaš na erste banci downlowdati excelicu, isto tako i na stranicama porezne uprave, proguglaj. Ja već x-tu godinu prijavljujem, prvo sam prijavljivala honorare, sad zadnjih 5-6 godina IVF, uvijek bude oko 20.000 kn potrošeno, pošaljem sve za slučaj da se nešto ne prizna, oni priznaju ukupno poreznih olakšica do 12.000 kn. Čak niti ne moraš računati (to je dobro zbog tebe, da slučajno po prihodima ne upadaš u neki veliki porezni razred pa ti s ene isplati), samo potpisati na excelici str. 6 - isprintaj, isprintati ovu potvrdu koju je gričanka opisala, poslati račune (obavzeno se mora vidjeti da su na tvoje ime) i čekati povrat.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kate1, imaš cijeli slučaj opisan i topic od lili75, ona je imala čak i probne transfere zbog toga, na kraju je ostala prirodno trudna (nije iz naše grupe). Evo, tema se zove "Traumatičan transfer":

http://www.roda.hr/forum/threads/293...ičan-transfer

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ina33 hala ti i nevena mi je stavila tu stranicu i sve sam pročitala i našla se u svemu tome
    Shanti mislim da je histeroskopija ta koja je sve to malo ublažila jer je i meni nakon nje sve bilo ok a sad opet uf.... nazvala sam dr. i dogovorili smo diletaciju 4-5 dana prije menge iza koje ćemo u postupak. Radi se uz lokalnu anesteziju ali za tada me nije briga bolilo ne bolilo samo da je ET ok ( sve za )
    Tikica-69 nadam se da je stanje sa hem... bolje
    Sve vas grlim i ljubim

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mare41, nisam nikada priložila otpusno pismo ili sl., samo račune i izjavu kako je gričanka već napisala, ali za mm-a sam za svaki slučaj kopirala nalaz sperm. da ne bi netko pomislio da se postupak ne odnosi i na njega. Ako kojim slučajem imaš više od 12.000,00 kn troška, taj višak stavi na tm-a.
    kata1, Shanti
    gričanka, baš me zanima konačan ishod priče. A ministra teško mogu slušati i gledati

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sorry cure što ovako upadam, ali moram pitati..
    Da li se i kamate na stambenu štednju racunaju u tih 12 000 kn ili sve ide posebno..??

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kata1, ne nije bolje....ni krema ni cepici jos ne djeluju....a sutra idem na UZV. Koji bed

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Tikica-69 sretno na UZV.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tikica_69 jedva čekam tvoj sutrašnji rezultat. Start je bio dobar pa se nadam odličnim vijestima iz dežele.
    zedra, sveukupno se priznaje 12 tis. kn, znači unutar tog iznosa i kamate. Ja sam probala švercati osiguranje jer je ustega na plaću pa još 12 tis. zdravstvenih usluga plus, ali nije mi prošlo.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tiki_a, to sto si prebacivala na mm-a su bili racuni na njegovo ime?
    Btw. ja sve jace curkam pod Logestom i ne vjerujem da cu izdrzati jos dugo bez m a tek mi je 15.dc.U protokolu stoji da u takvom slucaju uzimam po 2tbl ali jos se ne mogu odluciti na to.Medutim, ja sam curkala i cijeli prosli ciklus od 8.dc. Valjda zbog niskog estrogena samo mi nije jasno kako mi je onda estradiol povisen na 2.dc.Samo mi jos cista fali.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

taca70 . Na žalost o takvim protokolima ne znam ništa
    Što se poreza tiče, uzimali smo lijekove na ime mm-a i samo te rn sam koristila, a kliniku zamolim da mi dio rn naprave na mene i dio na mm-a. Uglavnom oboje smo popunjeni s 12 tis. kn.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tikica~~~~~~~~za sutra
    taca, da bude sve ok (sigurno će biti)

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

iako smo van teme ispravak netočnog navoda: tiki-a kamate na stambenu kao niti bilo koju drugu štednju nisu olakšica,
    Tikica-69 sretno za sutra i razveseli nas

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Tnx cure....ja se sad sva unervozila a obecala sam samoj sebi da necu...
    Ah ta luda obecanja prije Gonala....Gonal me uvijek rasturi na svojstven nacin

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tikica69, nikakvo cudo sto si nervozna.Bilo bi neobicno da nisi.Ali ~~~~~ da sve bude ok, da bude puuuuno finih folikula i sve super do kraja.Drzi se.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Tikica, držim fige da ima puno puno folikula danas! A i ti hemo... jednog dana će oni bit dio lijepe priče

Sjeća li se koja one teme o implantaciji zametka po danima? Ako mi može poslat link, jer ja to nikako ne mogu nać.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jel ovo:
    Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:

1 dpt...zametak raste i razvija se
    2 dpt...zametak se razvija u blastocistu
    3 dpt...blastocista se izliježe iz omota
    4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
    5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu
    6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice
    7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa
    8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
    9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija
    10 dpt... još više HCG-a se luči
    11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz
    urina

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mare, znala sam da ćeš mi ti odgovorit

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mare, (smije i netko drugi odgovorit), ne kužim ovaj niz: morula-blastocista-morula. Dakle, 4.dan zametak je morula, 5.dan je blastocista, a kasnije tijekom ugniježđivanja, opet se vraćamo na termin: morula.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

samo se trudim danasnji dan staviti na ignore (prije M sutra) jer ne znam ko će me sastaviti...odoh

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja se samo znojim i preznojavam....ajde jedna dobra stvar danas je da se ova nogometna lopta oko moje riti smanjila u pola od silnih cepica i krema

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

AuroraBlu, dobra primjedba.To sam ja prevodila s engleskog, ocito prebukvalno.Ispravit cu.Inace, sve ti je to na nasoj stranici koja ti stoji u potpisu.

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Čitala sam i ja to negdje na engl.pa mi isto nije bilo jasno. I njima je blastocista 5.dan, a kasnije spominju morulu...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

zigota-morula-blastula-gastrula-fetus

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

zigota-morula-blastula-gastrula-fetus
    Da, ali Englezi se nakon blastociste vraćaju opet na morulu!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nema povratka natrag na 16 stanica...

anaea40 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kad nastane blasticista, ne može nastati opet morula.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma to je jasno, ocito je pitanje terminologije.Kao embrij=predembrij

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Na ovo sam mislila, pogledajte pod 7.dan:

this is what happens in a 3dt :

1dpt ..embryo is growing and developing
    2dpt... Embryo is now a blastocyst
    3dpt....Blastocyst hatches out of shell on this day
    4dpt.. Blastocyst attaches to a site on the uterine lining
    5dpt.. Implantation begins as the blastocyst begins to bury in the lining
    6dpt.. Implantation process continues and morula buries deeper in the lining
    7dpt.. Morula is completely implanted in the lining and has placenta cells &
    fetal cells
    8dpt...Placenta cells begin to secret HCG in the blood
    9dpt...More HCG is produced as fetus develops
    10dpt...More HCG is produced as fetus develops
    11dpt...HCG levels are now high enough to be immediately detected on
    HPT

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

iako smo van teme ispravak netočnog navoda: tiki-a kamate na stambenu kao niti bilo koju drugu štednju nisu olakšica,
    Tikica-69 sretno za sutra i razveseli nas
    Pretpostavila sam da se pitanje odnosi na kamate vezeno za kupovinu stana.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tikica_69 čekamo dobre mariborske vijesti ~~~~~~

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure drage, ja ne znam dal ću sutra na kavu po ovakvom vremenu... Mislim, kad sam evć doma na mirovanju nema smisla da riskiram klizanje i padanje po ovoj poledici. A zimske gume na autu nemam, a nisam sigurna ni s busevima dal će vozit (ja sam na vrh brda, u Šestinama). Ali vidjet ću sutra kako će biti sa snijegom...
    Htjela sam i sada na prosvjed u Varšavsku, ali otišao MM sam - gledat ću ga na tv ako bude

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo malo upadam kao padobranac ali vezano uz bolan transfer...i ja sam u Petrovoj imala bolne inseminacije (sa dilatacijom), nešto slično kao Shanti plus bolan transfer.

Kasnije sam riješila misterij - kada sam išla privatno, 2 IVFa su prošla sa bezbolnim transferima jer je navodno stvar u elastičnim kateterima koje očito Petrova nema.

Tikica da MB bude tvoje čudo

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nadam se da će se tikica uskoro javiti, po ovom vremenu im treba puno više vremena, glede snijega i vremena, slaže se da se kofi odgodi ako je većina za...aurora, čuvaj se, ima li kakvih nečega?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nema nikakvih ničega. A kod tebe? Sutra baš ono intenzivno čekaš m? Kakvi su simptomi?

Stranica 5 od 52 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •