Evo još zanimljivosti iz ordinacije moje primarne ginićke:
Po završenom postupku u kojem sam potrošila 8 menopura (od naručenih i isporučenih 20) posjetila sam svoju ginićku e da bih joj vratila onih nepotrošenih 12, i tom prilikom mi se potužila kako je upravo napisala žalbe jer joj HZZO nije odobrio povrat novca za moje menopure i za još jednu 46-godišnju pacijenticu (30 gonala), a za ostale pacijentice su joj poslali odobrenje. Razlog: u listi odobrenih lijekova HZZOa još nije ukinuto dobno ograničenje na 38 godina tj. u novom zakonu nema nove brojčane odrednice, a rečenica u zakonu :
godine primjerene za rađanje treba značiti upravo to kako te, 46, to nisu!
I sigurno nije jedina, iako sam to prvi puta čula, ali možda je i to djelomično razlogom prebacivanja naručivanja lijekova iz sektora primarnih na klinike.
Eto, još jedna novost! Ionako već teško mogu gledati i slušati ministra dok iznosi kojekakve poluistine u vezi zakona, a sjećam se da je često spominjao upravo to: ukidanje dobnog ograničenja i pravo na 6 besplatnih postupaka - sad ga tek neću moći ni vidjeti, a kamoli slušati (smajlićkojibljuje)
A što reći za HZZO - kad već nije definiran broj godina, postupit će kako njima odgovara ... koja samovolja