Citiraj vildica prvotno napisa Vidi poruku
please savjet..
moj sin je počeo kašljati (1-2 dana suho i vrlo rijetko, a zatim "mokro" i učestalo") i odmah sam mu dala apisirup . istina, prestao je kašljati nakon 48 sati (zakašlje se 1-2 puta dnevno). međutim, ponekad osjetim da kada diše, "sviraju" mu sline, ili šlajm negdje u grlu/grudima. s obzirom da nikada do sada nije kašljao, nemam iskustva kakav je tijek kašlja, tj. je li to normalna faza u procesu izlječenja.

imam osjećaj da bi bilo bolje da ponovo počne kašljati (hahaha) kako bi mu se taj šlajm pokrenuo, tj. nestao. iako mi je rečeno da je apisirup dobar i za suhi i za mokri kašalj, a s obzirom da mu je vrlo brzo ublažio kašalj, ja ga ne bih mijenjala.

kakva su vaša iskustva?

samo da iznesem naša iskustva, možda nekome pomogne. dakle, od apisirupa kašalj mu je prestao za 2 dana (!!!) ali je ostao onaj šlajm u grudima. bila sam u nedoumici šta raditi - nastaviti davati apisirup ili ne (jer nigdje nisam našla konkretno je li za suhi ili za produktivni kašalj) i ipak sam odlučila nastaviti. šlajm je iskašljao, tj. progutao za 1-2 dana!! dakle, sveukupno, kašalj mu je prošao za 3-4 dana. ne znam je li od apisirupa ili ne, ali ja taj sirup toplo preporučujem.

jedino treba biti oprezan jer je apisirup zapravo med, propolis, sljez i majčina dušica - pa ko misli odgađati med, onda treba zaobići i apisirup (moj sin ima 19 mjeseci, pa sam ga ja sad po prvi put dala).

plus, negdje sam bila pročitala da apisirup pojačava apetit i vjerujte da je istina "mama, daj kiflu, mama, daj rižu, mama daj krompir"