Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Petnje - rastava???

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Petnje - rastava???

Bok svima, trebam za pocetak od svih vas koji ste to prosli malo pravne pomoci. U braku sam cetri godine i ne stima (ima puno detalja o kojima za sada ne bi) no u zadnjoj "svadji" mi se pretio da ce mi uzeti jedno djete - imamo dvoje malodobne dijece od 3 i pol i 2 godine (inace on ima kcer iz prvog braka koja zivi sa mamom). Da ce mi uzeti auto koji je kupljen u braku na moje ime i ja otplacujem kredit, da ce mi uzeti dio stana koji je kupljen prije braka (jer dok smo zivjeli nevjencani mi je pomogao par mjeseci financisjki) a od kuce i zeklje koju smo kupili na njegovo ime (jer je kredit na njegovo ime) i njegovi su dali kes da ce mi dati 10 000 eura. Koja su moja prava i da li mi moze uzeti djecu tj djete, i auto a za stan mislim da tu nema sto traziti.U kucu smo odnjeli sav namjestaj i aparate koje sam kupila ja prije braka i placam kredit za sve to da li imam pravo uzeti ono najnuznije ukoliko se odselim sa djecom natrag u stan? Hvala svima

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

što se tiče djece, nema tog suda i CZSS-a koji bi dozvolio dijeljenje djece. MM-ova bivša je imala sličnu ideju u njihovoj rastavi ali su joj rekli doslovno: "gospođo draga nisu djeca ormari pa svakom po jedan"
    što se tiče imovine...tu ti neznam baš previše, ima ih koji su to prošli pa će ti reći više

i žao mi je što ćeš kroz sve to prolaziti, a najviše mi je žao što će ti djeca to prolaziti

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I meni isto ali mislim da su jos mali pa da nece bas skuziti kaj se desava pogotovo kaj sam ja sama sa njima vec skoro tri godine on je bio na terenu a kada je bio doma opet je sva briga oko djece bila na meni. Trenutno sam u stanju mirovanja i promatranja jer sam rekla da necu nagliti radi njih, ali ako se i dalje bude ponasao prema njima kao da su igracke mislim da je za njih i mene bolje da smo sami a da njega vidjaju kako se dogovorimo jer onda nece mene biti u blizini pa ce se MORATI brinuti oko njih. A i atmosfetra izmedju mene i njega nije nesto sto zelim svojoj djeci pogotovo sto sam ja dijete rastavljenih roditelja.Hvala ti na odgovoru, dio brige si mi skinula sa ledja jer me toga malo bilo strah jer ne zelim ih razdvajati i dovesti se u situaciju da moram birati koga bi uzela

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Zvrkići prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je za njih i mene bolje da smo sami a da njega vidjaju kako se dogovorimo jer onda nece mene biti u blizini pa ce se MORATI brinuti oko njih. a
    pazi da ti se ne dogodi ono sto se vecini nas dogodilo. on nece MORATI nista, nece ih morati ni vidjeti.
    Nemoj se zavaravati time da ce prema djeci biti bolji kada se rastanete jer to nece biti tako., biti ce isti ili gori. nikako bolji, na zalost.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A to ide na njegovu dusu, ja vidim dok sam sama sa njima da bolje funkcioniramo nego kada smo svi skupa a djeca su dovoljno pametna i "lukava" da znaju tko je kakav. A sto se tice njegove brige mislim da ce se te dane baviti sa njima jer baka servis je na moru tako da kako ce si napraviti tako ce mu biti jer i prva kcer vise kontaktira samnom nego sa njim, zalosno ali istinito. Ako ce se htjeti promjeniti zbog njih jos bolje a ako ne, ja NE ZELIM da zbog mog nezadovoljstva stradaju djeca. Hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

zvrkic. ako god ti odlucis ces napraviti. ocekivati od nekog da se promjeni jer je na to prisiljen je suludo i nerealno, ljudi se mjenjaju jer to zele, ne zato jer moraju.
    puno pitanja si covjek treba postaviti prije nego se odluci na rastavu i ja sam misljenja da treba probati bas sve prije nego se kaze gotovo je. uvijek se moze rastati, za to nikada nije kasno.. razmisli, savjetuj se, potrazi neki nacin ako on postoji.. a ako nista od toga ne uspije, ako ne mozete biti sretni u braku, onda se sretno razvedite.. i to je to.-

svoja konkretna pitanja iz prvog posta bi bilo najbolje da pitas direktno nekog odvjetnika za razvode. samo savijet kosta cca 100 kn, dodjes kada se primaju stranke ( nije potrebno najaviti se u to vrijeme), cekas red i na kraju platis racun. za to nitko ne mora znati, a ti ces znati 100 % kako stvari stoje u tvojoj prici.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Puno ti hvala na savjetu a sto se tice toga da li ja ocekujem od njega da ce se promjeniti, i ne bas i kao sto sam rekla to ide na njegovu dusu kakv ce on imati odnos sa djecom - puno sam mu o tome pricala pogotovo sto sam skoro tri godine bila sama sa njima i mogu reci da ih poznam i da znam kako disu jer 24 sata svaki dana SAMA bez icije pomoci (nema deda i baka) da kada je tu da bi se vise trebao baviti sa njima no nista i na kraju sam odustala jer me umaralo pricati o tome kao da su to samo MOJA djeca. Ja se sa njima igram i bavim i svoj zivot (raspored i sve ostalo) sam podredila njima jer su mali i trebaju me (sto ne znaci da nista, bas nista ne napravim dok su budni, no trudim se cim vise biti sa njima a svoje obaveze ostaviti kada oni zaspu). Ima tu jos stvari o kojima trenutno ne bi zbog kojih nas odnos ne funkcionira vec duze vrijeme - ne donosim odluku na precac nego sada promatram i onda cu donjeti konacnu odluku no ne smatram da je u redu pretiti se majci koja je stalno sa djecom i brine o njima da ces joj uzeti djecu - da li je to moralno i ljudski, i kakva je to osoba?

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj, i moj ex je došao na ideju da mi prijeti time da će mi uzeti dijete s kojim naikad nije živio. ja sam se pojela od muke. onda je došao na ideju da bi je vodio na putovanja sa svojom novom curom i ja se budala opet pojela od muke. a zapravo je istina slijedeća, on samo želi mene maltretirati. neće on na sebe preuzeti tu odgovornost i brigu. ok, možda bi se malo igrao tate, kao i do sad, kad njemu paše, ali sigurno ne 24 sata dnevno. tako da mislim da se ne trebaš brinuti.
    ja sam se silno trudila da moje dijete viđa oca, do prije dva tjedna. to je bio moj apsolutno zadnji pokušaj. u dva sata koliko je proveo s nama, nije joj se posvetio više od 5 minuta, nismo razgovarali o njenim potrebama, samo je slao porukice mobitelom i pakosno se smijao jer me uspio izbaciti iz takta. ja sam poludila i rekla da je to apsolutno zadnji put da smo nekud svi skupa otišli, da prema meni nema ni trunke poštovanja čak ni kao prema majci svoga djeteta, jer se ne želi prestati dopisivati ni ta dva sata koja provedemo s djetetom svakih par mjeseci.
    i zamisli, nakon toga više nije ni pitao za nju.

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa Vidi poruku
    što se tiče djece, nema tog suda i CZSS-a koji bi dozvolio dijeljenje djece. MM-ova bivša je imala sličnu ideju u njihovoj rastavi ali su joj rekli doslovno: "gospođo draga nisu djeca ormari pa svakom po jedan"
    ovo na žalost nije istina.
    ovisi o sudu i czss-u.
    ja znam za dva slučaja dijeljenja djece.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nece ih on uzeti jer nece preuzeti odgovornost ( nije za prvo dijete to napravio) a nije tip koji bi se promijenio toliko da sada svoj zivot podredi njima. On hoce biti TATA ali kada to njemu odgovara, nema strpljenja za njih - i ipak na kraju se skulirao i zna da mu necu dati djecu (ne da ih ne vidi) nego da sada idu samnom jer iskreno ne znam kako bi to izgledalo - da ostane sam bi ali dok sam ja tu ipak bi ih dao meni. Nadam se da cemo se oko nekih stvari uspijeti dogovoriti - radi dijece a ako ne onda neka netko drugi odluci. Hvala na svakom savjetu

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj camel prvotno napisa Vidi poruku
    ovo na žalost nije istina.
    ovisi o sudu i czss-u.
    ja znam za dva slučaja dijeljenja djece.
    nevjerovatno! možda su djeca bila starija pa ih se i pitalo? inače mi je to nevjerovatno. ne shvaćam tko bi normalan to napravio.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikada, ali nikada nemoj misliti da djeca ne kuže što se dešava ma kako mala bila! Prvo njima treba objasniti da ona NISU KRIVA jer najčešće djeca krive sebe. JA sam to prošla, pogriješili smo i nismo B odmah rekli pa je bio tužan, da bi na kraju iz njegovih pitanja skužili da on sve razumije i da smo mu trebali odmah reći i objasniti da razumije (imao je 3 kad smo se rastali, a naslušao se i svađa).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •