Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: boje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno boje

Znam da je individualno, kao i sve ostalo, ali kad klinci počnu raspoznavati boje? Kad ih pitamo koje je boje balon-da znaju reći, da znaju između 2 balona pokazati koji je žuti itd.? Moj malac (20mj) blefira, pa nekad pogodi. U pravilu, za sve kaže da je žuto, pa ako nije, onda pogađa da je plavo, zeleno i tako...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moj je to naučio negdje iza 2. rođendana, a u toj dobi (20 mj.) mu je sve bilo plavo.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

M. (2g. i 2mj.) raspoznaje osnovne boje, tu i tamo se zabuni.

oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je to naučio negdje iza 2. rođendana, a u toj dobi (20 mj.) mu je sve bilo plavo.
    T. isto, a prve boje je naučila uz pomoć Teletubbiesa.
    Pa kad bi je pitali kakve boje je trava odgovorila bi - kao Dipsy.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je L. naucila oko 20. mjeseca, boje- one osnovne i 5 slova (M-mama, T-tata, D-dida, B-baka i L.-svoje ime). Sjecam se na razgovoru za vrtic da je teta bila sokirana i nije nam vjerovala vec ju je sama ispitivala

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

H. je s godinu i pol znala sve boje
    do 2 je kužila i sve nijanse

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

N. je 2 god i 4 mj i još ništa ne kuži. Kako sam se zabrinula da je daltonist, napravila sam par testića koje je "uspješno prošla", ali kad je pitam koja je ovo boja lupa bez veze!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

oriel i moja je po teletubbiesima prije 4mj naučila boje.... sada ima 2 god....i crta ko velika

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Koliko se sjećam s faksa, boje dijete treba naučiti do 5. godine života.

Moj N prepoznaje boje od 15 mjeseci... sada ima 2,5 godine i zna sve nijanse i tonove boja... (na mamu )

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj nije prepoznavao boje, osim roze dok nismo počeli bojati vodenim bojama. U tjedan dana je savladao kako odlično držati kist, kako bojati i savladao je boje. Na vodenim bojama točno svaku pokazuje, a kad ga pitaš koje je nešto drugo boje i dalje zna bubnuti bezveze.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Maša (21 mj) uglavnom uspije pokazati žutu, plavu, crvenu, ako je jako koncentrirana još neke, ali ako je pitaš koje je nešto boje većina je žuta, valjda zato jer je najlakše izgovori .

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni onda bas nije jasno kako moj malac sa svoje 2,4 godine ne raspoznaje niti jednu boju i svi kazu da je to sasvim normalno... Zna kad se na semaforu upali crveno, kad zuto a kad zeleno al to je naucio napamet poredak a ne kuzi sam koncept boja. Tako da, ili vi svi imate vunderkindove (jer kolko citam i na drugim slicnim temama svi do druge godine znaju boje) ili ja ne radim dovoljno sa svojim djetetom...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Meni onda bas nije jasno kako moj malac sa svoje 2,4 godine ne raspoznaje niti jednu boju i svi kazu da je to sasvim normalno... Zna kad se na semaforu upali crveno, kad zuto a kad zeleno al to je naucio napamet poredak a ne kuzi sam koncept boja. Tako da, ili vi svi imate vunderkindove (jer kolko citam i na drugim slicnim temama svi do druge godine znaju boje) ili ja ne radim dovoljno sa svojim djetetom...
    Moj "vunderkind" ima 2 godine i 7 mjeseci, cca mjesec dana raspoznaje boje, a kao što sam i rekla i dalje zna bubnuti bezveze.
    Da se nije jako zainteresirao za bojanje vodenim bojama, mislim da ih do daljnjeg ne bi raspoznavao.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I Lea je raspoznavala i imenovala boje sa godinu i pol, i zvala ih je po Teletubbiesima 'kao Po', 'kao Dipsi', a narančastu je zvala 'Lali slična'

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislav (2 godine i 2 mjeseca) je počeo tek nedavno točnije razlikovati boje, no ne pogodi uvijek sve. Sad uglavnom zna žutu, zelenu, plavu. Crvena mu teže ide. Ne forsiramo, već ga tu i tamo pitamo koja je koja boja. Drži dječje flomiće u ruci i vuče uglavnom ravne crte. Voli pošarati tuđi crtež. Ipak, jako ga zanimaju bojanke.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

upravo sam nesto slicno i ja sad htjela napisati..moj micek ce za 3 mj. navrsiti 3 godine i jos uvijek cesto zezne. cesce zezne negoli kaze ispravno. u pocetku je sve bilo zeleno ili crveno...danas ga pitam koje je boje npr njegov slinavac (zeleni) i on kaze neku desetu boju. onda ga pitam koje je boje salica (ljubicasta) i on veli nekaj bezveze i na upit je li slinavac iste boje kao i salica on kaze : da. i ja sam cula da do 5. godine trebaju svladati raspoznavanje boja, ali me sad ovo vec brine jer vidim da se uopce ne opterecuje koje je boje sto, a mene, naprotiv, brine da ne bude daltonista, npr.
    valjda je svako dijete za nesto nadareno. vasa su valjda za raspoznavanje nijansi boja (!!!). moje je blagoglagoljivo

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

H. - 2 g. 3 mj., uglavnom raspoznaje, osim roze, ta joj nikako ne sjeda. Naučila je unutrag par mjeseci, postepeno, ja bi koristila često priliku da joj u opisu nekog predmeta naglsim koje je boje, ili joj kežem da mi pokaže, npr. što je još crveno (u slikovnici npr.), i tako je pomalo skužila. Nijanse prepoznaje kod plave, zelene, ne znam za druge, ne forsiram...

Koksy - ako više naglašavaš - dijete će prije naučiti, ako mu ne skrećeš pažnju pretjerano - trebati će nešto duže, ali sigurno će pohvatati!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sa dve pune je počela da se zanima tu i tamo, da pita.... Sa otprilike 2.5 lepo raspoznaje sve.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

slično kao i Anemonin momak Maša je već par tjedana opsjednuta crtanjem i dok god je budna ne razdvaja se od bojica i papira (btw i oni su u boji), mislim da otud interes za boje, a i to što sad ponavlja riječi ko papiga, a pošto čitav dan crtamo- naravno da su boje na repertoaru!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Curka 2.5 god vec dugo zna boje, i meni se cinilo da je to dosta rano. sad vec zna nijanse. neki dan me za neki auto vrlo cudne boje pitala koja je to boja, ja rekla e mico ni mama nezna sta je to nest srebrno, zlatno, zeleno....a ona zakljucila da je onda bezvezne boje auto.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ako ga boje, crtanje i slicno apsolutno ne zanima onda nema nikakve sanse da ih raspoznaje
    naucili budu tek kad sami pokazu interes, nista se ne moze na silu - pogotovo kad su tako mali

meni bi bilo jako cudno da moja H. nije znala sve boje do 1,5 g jer je pocela crtati i listati slikovnice sama puuuno prije nego je prohodala

sad sa pune dvije crta takve detalje da smo svi u soku
    recimo nacrta glavu, nos, usta, oci, naocale, zube, kosu, ruke, prste, noge, cipele, gumbe.... sve kaj treba
    kad nacrta macku onda se stvarno kuzi da je to macka (ili npr. cvijet, drvo....) itd.

stvarno mislim da je uzalud sav trud i "ucenje" neceg za sto i sami ne pokazuju interes (bar dok su u toj dobi)

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

istina zara,sve je do interesa.i moj rano zna boje (od 16 mje.) i sva slova i brojke,evo sad i čita sam pomalo (2.10 g) ali da bi primio u ruke kist ili sl-nema šanse.mislim da bumo zveknuli na testu za upis u školu,jer sada imam osjećaj da nikada neće taknuti crtaći pribor....normalno je do 5 godine da ne zna.tako piše u mojoj stručnoj literaturi koju sam nedavno nabavila.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je ovo nevjerojatno kakvo čitanje i pisanje s 2 godine??? Nije ovo napad na nikoga, nego se sama sebi čudim, jer mi nikad ne bi palo na pamet nešto raditi sa slovima sa dvogodišnjim djetetom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovak - kad smo kod čitanja i pisanja, puno djece jako male pokazuje interes za slova (mi imali magnete na frižideru, sve su klinci raspoznavali) ali taj interes kod većine uredno splasne kad im se horizont proširi izvan kuhinje i mamine suknje. Kasnije, kad im za ozbiljno zatrebaju slova, krene to sve ponovno... NIje to čitanje u dobi od 2 godine, to je raspoznavanje simbola. Moji su počeli s raspoznavanjem znakova "KOnzum", "OMV benzinska pumpa" itd. Na isti način dijete razlikuje koja je igračka pesek, a koji medek ili zeček, "zna" i slova. Rijetko koje dijete zadrži kontinuitet raspoznavanja slova do pravog čitanja, a mnogi se u toj ranoj dobi uopće ne interesiraju za slova.

Moji su baš uz ta slova s frižidera naučili raspoznavati boje (i to mlađi punu godinu ranije od starijega, koji je dugo znao samo "zejenu" boju - boju svoje najmilije plišane žabe). Ne mogu više točno navesti u kojoj dobi je to bilo. Puno me više (s razlogom) brinuo spori razvoj govora kod starijega nego raspoznavanje boja.

Nema pravila. Kod nas su u vrtiću dijelili letke "Dijete od 2 godine - vještine", pa onda za 3 godine itd. Prema tom papiru vrtićke stručne službe dijete raspoznaje OSNOVNE boje s oko 3 godine.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj D. je jako rano pokazivao interes za slova. Negdje sa 18 mj je znao prepoznati desetak, a sad zna sva slova . Ja sam stalno govorila mm nemoj ga gnjaviti s tim još je rano ali kad sam vidjela koliko se on veseli kad mu kažemo ajmo se igrati slova, to je nevjerovatno! Napravila sam mu onu plastičnu fasciklu gdje je svaki list u plastičnoj košuljici i isprintala mu sva slova u boji obožava se igrati s tim. Uzme tu fasciklu i onda se sam pita: Što je ovo? Ovo je A ...
    A boje su ga počele zanimati prije par tjedana, ali samo zbog tih plastičnih slova koja su magnet, pa onda govori npr. G je zeleno

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni su savjetovali da uvijek uz boju dodam odredjeni poznati predmet npr. zuta banana, crveni paradjz, zelena trava i da onada lakše ide...
    mi sada sa 20 mj. selektiramo one drvene kockice po bojama iako on jos ne zna imenovati svaku boju posebno...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa Vidi poruku
    ali da bi primio u ruke kist ili sl-nema šanse.mislim da bumo zveknuli na testu za upis u školu,jer sada imam osjećaj da nikada neće taknuti crtaći pribor...
    Ne bute, bez brige
    Kod nas se crtanje sramežljivo pojavilo negdje poslije 3. godine, s 4 se razmahalo, a sad nam je stan doslovce zatrpan papirima i crtežima i popisima i sličnim uratcima. Imate još dovoljno vremena.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa nije ni nama nego je on inzistirao da mu govorimo šta je to-a to je bilo neko slovo na puzzlama na podu,i u tjedan dana sve popamtio.ali zato neke tipično dječje igre-nema šanse.tipa plastelin i sl.čovjek si je našao svoj interes,nema govora o nekakvom forsanju.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bute, bez brige
    Kod nas se crtanje sramežljivo pojavilo negdje poslije 3. godine, s 4 se razmahalo, a sad nam je stan doslovce zatrpan papirima i crtežima i popisima i sličnim uratcima. Imate još dovoljno vremena.

uh dobro je onda,ima nade.naime nama to treba kao terapija briga mene hoće on biti crtač,mada bi rado da imam neke njegove slikotvorine i umjetnine.

Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja po mojih dvoje vidim koliko je to prepoznavanje boja, slova i brojeva individualno.

P. je prije drugog rođendana znao prepoznati i imenovati boje (nije još dobro ni govorio, ali boje je kužio). Imao je i omiljenu boju, žutu.
    Slično je bilo i s brojevima do 10, prepoznavao ih je u novinama, na kućnim brojevima, tek kasnije je naučio brojati. I tu je njegov interes za brojeve stao. Ni sad nije krenuo puno dalje od tog. Za crtanje nikad nije imao interesa, nema ga ni sad .

Za razliku od njega M. je puno ranije propričala, zna imenovati puno boja, ali još uvijek ne pogađa koja je koja boja. Npr. za modru knjigu će reći da je crna, zelena, modra, prema trenutnoj inspiraciji. Ona obožava crtanje, zna brojati 1-10, ali ne prepoznaje znakove brojeva.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi smo boje, brojeve i slova "učili" kroz one podne puzle....i kad sam prvi put skužila da zna neko slovo mislila sam da kuži po rasporedu na podu, pa bi ja to ispremješala pa ju pitam ona opet zna...pa sam mislila da ima neki svoj sistem raspoznavanja samo sa puzlama, ali onda je počela pokazivati slova u novinama,ili vani pa me napokon uvjerila da raspoznaje neka slova

Boje kuži par osnovnih (zelena, žuta, plava,crvena, roza) ali za to još smišljam načine testiranja, jer možda zna da su svi tramvaji plavi,ili da ima žutu i zelenu loptu (nikako da naletimo na neki sa hrpom reklama u drugoj boji ) primjetila sam da joj žuta i ona kričava žuta nisu iste, isto tako i kričava zelena....

A crtanje.....mislim da će biti talent ko ja....kad ja nacrtam kuću nitko nije siguran jel to kuća, pas ili drvo
    E da curka ima 20mj....
    Posljednje uređivanje od Leeeaaa : 03.02.2010. at 10:43

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Još je to rano bez brige naučit će.
    Moj mali je samo odjednom poćeo raspoznavati i to mislim poslije dvije godine bliže tri
    Posljednje uređivanje od domy : 03.02.2010. at 10:55

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj I. je znao neke boje s 15 mjeseci. sada zna gotovo sve razlikovati. zna i neka slova.Kaže npr. K kao kapa i zna slova i svom imenu. npr. I,V, A,NU,O.nije da ga forsiram ali njega sve zanima.zna i brojati do 20.a najsmješnije je kada kaže ubitata=ljubičasta.
    bojim se kad mu sve ovo bude trebalo da ga neće više zanimati.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj B je prvo nekoliko mjeseci svugdje prepoznavao zelenu i oduševljavao bi se kad bi vidio nešto zeleno. Ni jednu drugu. A onda je jedan dan (22 mj) rekao 'gle, mama, bijeli ford', a do navečer mi je pokazao i plavi stolac, crveni svjetionik i ljubičastu loptu. Dakle, u jednom danu je odjednom govorio sve boje. Ne postepeno. Ali najzanimljivije mi je što je poslije kad bi nešto iz nedavno prošlosti prepričavao spominjao boje. Npr. 'teta mi je posudila naranđastu ležaljku' i sl. a u vrijeme tog dagađaja nije imenovao naranđastu. Znači da valjda prepoznaju boje i prije nego ih počnu na glas imenovati. Ili je boju nekako povukao iz sjećanja? Ne znam, ali mi je to zanimljivo.
    Inače, nikad ga nisam baš učila boje (kao valjda ni ništa drugo), ali sam oduvijek pričala 'onaj zeleni kauč' i sl., ne nametljivo, nego normalno kao što bih pričala i sa odraslom osobom. Tako sam uvijek u govoru koristila i lijevo i desno i čini mi se da to oduvijek zna.
    Koksy, da sad idemo nabrajati pokazalo bi se da moj B npr. nije usvojio bar 5 stvari koje tvoj dečko do sada je i obrnuto. Ja nisam za nikakav rad s djetetom (govorim to jer si izrazila zabrinutost da možda s njim ne radiš dovoljno). Radovi neka ostanu na cesti ili gdje im je već mjesto. Ja sam za to da se s djetetom živi i igra, a djeca usput uče što im treba, onda kad njima treba. Nekakve usporedbe i tablice postoje zato da bi ukazale na eventualni problem koji bi se onda rješavao uz pomoć stručnjaka. A ne da se procijeni koliko tko sa djetetom radi ili čije je dijete nedajbože uspješnije. A kao što vidiš daleko ste od toga da bi se trebala brinuti. Nastavite bezbrižno uživati u šarenom svijetu!

lelica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sa 15mj 6 glavnih boja,a onda iza 2rodendana ostatak.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kad smo kod boja...
    M. ima nešto protiv crvene. Nema šanse da joj stavim crvene hlače, čarape, majicu, kapu...bilo što crveno ne dolazi u obzir?! A ja baš volim crveno...

Ok, baš me briga, neću je tjerati, samo me zanimalo jel i vaši klinci imaju tako neke čudne ideje?! ili su imali pa je prošlo?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Asimon prvotno napisa Vidi poruku
    ja po mojih dvoje vidim koliko je to prepoznavanje boja, slova i brojeva individualno.
    kod nas isto tako: O je sa 18 mjeseci znala i bordo, i bež i oker i maslinastu. (uz pravilno izgovaranje)
    Z je sve "paa" (plavo)

(a opet mi se on čini još i bistriji nego što je O bila)

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

potpisujem ms.mar.ako je iz iskustva sa mojim djetetom ionako ne usvoji ono što ga ne zanima ili nije sposobno usvojiti.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ponukale ste me da krenem svog L., ima 2g, uciti boje. i, posto njega zbilja sve zanima, jadan se trudi i pokusava, ali skoro stalno fulava. imamo plasteline u razlicitim bojama i onda na njima ucimo. ne znam koliko dugo treba da dijete savlada boje, al mi od kad se ovaj topic otvorio pokusavamo i ne ide. i kad se moze ustanoviti je li dijete daltonist? jer ucimo boje i na balonima, tako da balone iste boje stavi zajedno. i ok mu to ide, al kad dodje do zelene, nikako.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa Vidi poruku
    ponukale ste me da krenem svog L., ima 2g, uciti boje. i, posto njega zbilja sve zanima, jadan se trudi i pokusava, ali skoro stalno fulava. imamo plasteline u razlicitim bojama i onda na njima ucimo. ne znam koliko dugo treba da dijete savlada boje, al mi od kad se ovaj topic otvorio pokusavamo i ne ide. i kad se moze ustanoviti je li dijete daltonist? jer ucimo boje i na balonima, tako da balone iste boje stavi zajedno. i ok mu to ide, al kad dodje do zelene, nikako.
    Zašto misliš da ga moraš naučiti boje? Sumnjaš u njegovu sposobnost da ih sam počne raspoznavati kad mu to dođe na red? Ako sumnjaš da je daltonist (iako je to kao da roditelj čije dijete koje ne hoda sa 11 i pol mjeseci sumnja u to da će ikad hodati, a sve drugo je ok) onda ga opet ne možeš naučiti boje. Djeca imaju ugrađen svoj unutrašnji plan prema kojem nešto sljedeće trebaju svladati. Nama taj plan nije uvijek poznat i nisu to uvijek stvari o kojim smo mi baš čitali na forumu pa bi nam bilo zgodno da je to sad na redu. Tvoj dečko možda sad svladava nešto što ti niti ne primjećuješ, a njemu je turbo važno. Kad on sam pokaže interes za boje, onda možeš uvesti igre u kojima se one naglašavaju i on će znati da je tebi važno ono što je i njemu i uživat će u igri.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

renata rade piše u svojoj knjizi slijedeće "učenje imenovanja prve boje može trajati od 6-12 mjeseci.......proces učenja druge boje zna trajati nešto kraće,oko 6-10 mjeseci....treća boja se uči još kraće,oko 6 mjeseci.....učenje boja započnite oko trećeg rođendana..." blabla...

mislim,puno je razrađenije u knjizi,ovo je samo okvir.ali evo,kao što vidiš ima primjera da djeca sama skuže bez posebnog učenja sve boje odjednom,ali normalno je i da do škole ne imenuju još boje (tako piše g.rade).najbolje je učenje kroz igru,ako ga planiraš sustavno učiti bojama.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma ne inzistiram ja ni na cemu, ali on u ovoj dobi upija ko spuzva, a kako se inace igramo s plastelinom (svaka boja je u svojoh kutiji, s poklopcem te boje, one na psenicnoj bazi), i kad trazi upire prstom i govori da hoce ovaj, pa ovaj, mislila sam poceti polako s bojama. pa kad se igramo kaze da hoce crveni cvijet, ili ljubicastog puza...pa sam to mislila povezati kao neka edukativna igra (sto ces, nadobudna majka). da ga ne zanima, vjeruj mi da bih odustala.
    on sam, kad smo vani, pa cistimo aute od snijega, govori boje auta, iako najcesce fula, pa mu ja kazem koja je to boja zapravo.
    iako, skuzila sam da on jos uopce ne razumije koncept boje, tako da je moja briga oko daltonizma nestala

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

stvarno ne znam do čega je, ali evo i moj je s godinu i pol znao sve boje, znao je čak raspoznavati i marke automobila. jednom smo išli iz vrtića, on u kolicima i na ogromnom parkingu ispred zgrade nabraja: cedes, audi, yota, kia a susjed iskolačio oči i kaže kako njegov unuk ima tri godine i zna reći mama i tata.
    ali zato moj ne zna nacrtati ni ravnu crtu, dok je kćer u njegovoj dobi već bila prava mala umjetnica, slikovnice mu služe za drapanje tako da ih moram skrivati, možda sam mu tri puta u životu uspjela pročitati priču jer njega to jednostavno ne zanima.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I mi s 20 mjeseci znamo prepoznati golf, alfu, peugeot lavić i sl. ali sve je žuto...

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moja curica je sa 2g znala osnovne boje, a sa 2i pol i sve ostale, čak zna svjetlozelenu i tamno zelenu, sivu, zlatnu, srebrenu

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moj bezveze pogađa kad ga pokušavam pitati boje. doduše, učili smo barem da je nešto iste boje pa sam didakktičkistavljala kutije sa zelenim igrqačkama/kockama, crvenim, samo s plavim... i to mu ide

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moj dječak ima 21mj, još ne spaja u kratke rečenice, a raspoznavanje boja mu još ne pada na pamet

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj 26 mjesečni dječak na pitanje "Koja je ovo boja?" uvijek kaže "Plava!", ali zna razlikovati crveni vlak Tomicu, crvenog Juricu i zelenog Peru, kad se igra, grupira legiće po bojama. Jednostavno, nisu mu boje fora, ali zato zna objasniti kako se radi beton.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •