Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: boje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni onda bas nije jasno kako moj malac sa svoje 2,4 godine ne raspoznaje niti jednu boju i svi kazu da je to sasvim normalno... Zna kad se na semaforu upali crveno, kad zuto a kad zeleno al to je naucio napamet poredak a ne kuzi sam koncept boja. Tako da, ili vi svi imate vunderkindove (jer kolko citam i na drugim slicnim temama svi do druge godine znaju boje) ili ja ne radim dovoljno sa svojim djetetom...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Meni onda bas nije jasno kako moj malac sa svoje 2,4 godine ne raspoznaje niti jednu boju i svi kazu da je to sasvim normalno... Zna kad se na semaforu upali crveno, kad zuto a kad zeleno al to je naucio napamet poredak a ne kuzi sam koncept boja. Tako da, ili vi svi imate vunderkindove (jer kolko citam i na drugim slicnim temama svi do druge godine znaju boje) ili ja ne radim dovoljno sa svojim djetetom...
    Moj "vunderkind" ima 2 godine i 7 mjeseci, cca mjesec dana raspoznaje boje, a kao što sam i rekla i dalje zna bubnuti bezveze.
    Da se nije jako zainteresirao za bojanje vodenim bojama, mislim da ih do daljnjeg ne bi raspoznavao.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

upravo sam nesto slicno i ja sad htjela napisati..moj micek ce za 3 mj. navrsiti 3 godine i jos uvijek cesto zezne. cesce zezne negoli kaze ispravno. u pocetku je sve bilo zeleno ili crveno...danas ga pitam koje je boje npr njegov slinavac (zeleni) i on kaze neku desetu boju. onda ga pitam koje je boje salica (ljubicasta) i on veli nekaj bezveze i na upit je li slinavac iste boje kao i salica on kaze : da. i ja sam cula da do 5. godine trebaju svladati raspoznavanje boja, ali me sad ovo vec brine jer vidim da se uopce ne opterecuje koje je boje sto, a mene, naprotiv, brine da ne bude daltonista, npr.
    valjda je svako dijete za nesto nadareno. vasa su valjda za raspoznavanje nijansi boja (!!!). moje je blagoglagoljivo

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

slično kao i Anemonin momak Maša je već par tjedana opsjednuta crtanjem i dok god je budna ne razdvaja se od bojica i papira (btw i oni su u boji), mislim da otud interes za boje, a i to što sad ponavlja riječi ko papiga, a pošto čitav dan crtamo- naravno da su boje na repertoaru!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Curka 2.5 god vec dugo zna boje, i meni se cinilo da je to dosta rano. sad vec zna nijanse. neki dan me za neki auto vrlo cudne boje pitala koja je to boja, ja rekla e mico ni mama nezna sta je to nest srebrno, zlatno, zeleno....a ona zakljucila da je onda bezvezne boje auto.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ako ga boje, crtanje i slicno apsolutno ne zanima onda nema nikakve sanse da ih raspoznaje
    naucili budu tek kad sami pokazu interes, nista se ne moze na silu - pogotovo kad su tako mali

meni bi bilo jako cudno da moja H. nije znala sve boje do 1,5 g jer je pocela crtati i listati slikovnice sama puuuno prije nego je prohodala

sad sa pune dvije crta takve detalje da smo svi u soku
    recimo nacrta glavu, nos, usta, oci, naocale, zube, kosu, ruke, prste, noge, cipele, gumbe.... sve kaj treba
    kad nacrta macku onda se stvarno kuzi da je to macka (ili npr. cvijet, drvo....) itd.

stvarno mislim da je uzalud sav trud i "ucenje" neceg za sto i sami ne pokazuju interes (bar dok su u toj dobi)

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

istina zara,sve je do interesa.i moj rano zna boje (od 16 mje.) i sva slova i brojke,evo sad i čita sam pomalo (2.10 g) ali da bi primio u ruke kist ili sl-nema šanse.mislim da bumo zveknuli na testu za upis u školu,jer sada imam osjećaj da nikada neće taknuti crtaći pribor....normalno je do 5 godine da ne zna.tako piše u mojoj stručnoj literaturi koju sam nedavno nabavila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa Vidi poruku
    ali da bi primio u ruke kist ili sl-nema šanse.mislim da bumo zveknuli na testu za upis u školu,jer sada imam osjećaj da nikada neće taknuti crtaći pribor...
    Ne bute, bez brige
    Kod nas se crtanje sramežljivo pojavilo negdje poslije 3. godine, s 4 se razmahalo, a sad nam je stan doslovce zatrpan papirima i crtežima i popisima i sličnim uratcima. Imate još dovoljno vremena.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bute, bez brige
    Kod nas se crtanje sramežljivo pojavilo negdje poslije 3. godine, s 4 se razmahalo, a sad nam je stan doslovce zatrpan papirima i crtežima i popisima i sličnim uratcima. Imate još dovoljno vremena.

uh dobro je onda,ima nade.naime nama to treba kao terapija briga mene hoće on biti crtač,mada bi rado da imam neke njegove slikotvorine i umjetnine.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

stvarno ne znam do čega je, ali evo i moj je s godinu i pol znao sve boje, znao je čak raspoznavati i marke automobila. jednom smo išli iz vrtića, on u kolicima i na ogromnom parkingu ispred zgrade nabraja: cedes, audi, yota, kia a susjed iskolačio oči i kaže kako njegov unuk ima tri godine i zna reći mama i tata.
    ali zato moj ne zna nacrtati ni ravnu crtu, dok je kćer u njegovoj dobi već bila prava mala umjetnica, slikovnice mu služe za drapanje tako da ih moram skrivati, možda sam mu tri puta u životu uspjela pročitati priču jer njega to jednostavno ne zanima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •