Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: boje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja po mojih dvoje vidim koliko je to prepoznavanje boja, slova i brojeva individualno.

P. je prije drugog rođendana znao prepoznati i imenovati boje (nije još dobro ni govorio, ali boje je kužio). Imao je i omiljenu boju, žutu.
    Slično je bilo i s brojevima do 10, prepoznavao ih je u novinama, na kućnim brojevima, tek kasnije je naučio brojati. I tu je njegov interes za brojeve stao. Ni sad nije krenuo puno dalje od tog. Za crtanje nikad nije imao interesa, nema ga ni sad .

Za razliku od njega M. je puno ranije propričala, zna imenovati puno boja, ali još uvijek ne pogađa koja je koja boja. Npr. za modru knjigu će reći da je crna, zelena, modra, prema trenutnoj inspiraciji. Ona obožava crtanje, zna brojati 1-10, ali ne prepoznaje znakove brojeva.

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi smo boje, brojeve i slova "učili" kroz one podne puzle....i kad sam prvi put skužila da zna neko slovo mislila sam da kuži po rasporedu na podu, pa bi ja to ispremješala pa ju pitam ona opet zna...pa sam mislila da ima neki svoj sistem raspoznavanja samo sa puzlama, ali onda je počela pokazivati slova u novinama,ili vani pa me napokon uvjerila da raspoznaje neka slova

Boje kuži par osnovnih (zelena, žuta, plava,crvena, roza) ali za to još smišljam načine testiranja, jer možda zna da su svi tramvaji plavi,ili da ima žutu i zelenu loptu (nikako da naletimo na neki sa hrpom reklama u drugoj boji ) primjetila sam da joj žuta i ona kričava žuta nisu iste, isto tako i kričava zelena....

A crtanje.....mislim da će biti talent ko ja....kad ja nacrtam kuću nitko nije siguran jel to kuća, pas ili drvo
    E da curka ima 20mj....
    Posljednje uređivanje od Leeeaaa : 03.02.2010. at 10:43

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Još je to rano bez brige naučit će.
    Moj mali je samo odjednom poćeo raspoznavati i to mislim poslije dvije godine bliže tri
    Posljednje uređivanje od domy : 03.02.2010. at 10:55

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Asimon prvotno napisa Vidi poruku
    ja po mojih dvoje vidim koliko je to prepoznavanje boja, slova i brojeva individualno.
    kod nas isto tako: O je sa 18 mjeseci znala i bordo, i bež i oker i maslinastu. (uz pravilno izgovaranje)
    Z je sve "paa" (plavo)

(a opet mi se on čini još i bistriji nego što je O bila)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •