Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: mojih nekoliko pitanja

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno mojih nekoliko pitanja

22.07 mi je termin...od 01.03 mislim na komplikacije...
    kaj sve trebam? kakva papirologija? sve sam zaboravila...do kada kaj predati??

drugo pitanje...jel imam pravo na cijeli godisnji od ove godine??
    sefica uvjerava da imam pravo na samo 10 dana a ako radim do 7 mj onda imam pravo na sve dane....

jel tocno?? meni se cini da nije a nemam argumente...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa Vidi poruku
    od 01.03 mislim na komplikacije...
    kaj sve trebam? kakva papirologija? sve sam zaboravila...do kada kaj predati??
    samo bih se osvrnula na ovaj dio: na bolovanje uslijed komplikacija u trudnoći se ide kada one zaista postoje, proizvoljno "uzimanje" istih baš i nije u skladu sa zakonom.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nije proizvoljno nego zbog tezine posla...vec sam trebala otici...

i ne volim komentare bez odogovra...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisat ću fridu oko bolovanja. bolovanje ne biraš ti, već ti ga određuje ginekolog s obzriom na tvoje stanje i obzirom na potencijalne poteškoće za tebe ili dijete.

ako ti ginekolog preporuči bolovanje, dat će ti doznaku s kojom dolaziš poslodavcu, koji ti ispunjava obrazac sa plaćama i sve zajedno nosiš u svoj područni ured HZZO-a.

Što se tiče godišnjeg odmora, imaš pravo na cijeli godišnji odmor za ovu godinu, no kako ćeš ga koristiti ovisi o dogovoru sa tvojim poslodavcem.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije proizvoljno nego zbog tezine posla...vec sam trebala otici...

i ne volim komentare bez odogovra...
    kada postaviš pitanje na način kako si ga postavila, sukladno pravilima na ovom (pod)forumu, moderator ima pravo da cijeli topic izbriše.
    Fridin komentar je bio na mjestu, jer je između ostalog djelovala kao osoblje foruma.

Tvoj komentar nije na mjestu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ok...ajmo ovako..znam da bolovanje preporucuej gin...to imam, znam da mi trebaju doznake...
    to znaci da krajem treceg mjeseca dignem doznake, kopiram podatke s osobne i kartice tekuceg te s tim odem na hzzo do 5.4. da bi novce dobila u 4. mjesecu???

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ok je komentar ali onda bi trebao biti i odogovor na postavljeno pitanje...
    ak otema smeta brisi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i prije odlaska na komplikacije iskoristis fino go ako se ne planiras vracati.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kako ti je šefica došla do tih 10 dana?????
    za cijeli godišnji trebaš imat 6 mjeseci rada u komadu. ako ih imaš onda imaš pravo i na cijeli godišnji.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jer t ovoj godini nije proslo 6 mj rada (inace u firmi 3 godine)...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jer t ovoj godini nije proslo 6 mj rada (inace u firmi 3 godine)...
    A trebala bi za ovu godinu imati max. broj dana go.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

drugo pitanje...jel imam pravo na cijeli godisnji od ove godine??
    sefica uvjerava da imam pravo na samo 10 dana a ako radim do 7 mj onda imam pravo na sve dane....

jel tocno?? meni se cini da nije a nemam argumente...
    Šefica ti je točno odgovorila. Tek nakon 30.6 imaš pravo na cijeli GO. Do onda imaš pravo na 1/12 GO od totala za svaki mjesec.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

di to pise??

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    Šefica ti je točno odgovorila. Tek nakon 30.6 imaš pravo na cijeli GO. Do onda imaš pravo na 1/12 GO od totala za svaki mjesec.
    ne, ima pravo na cijeli godišnji jer je kod tog poslodavca zaposlena 3 zadnje godine bez prestanka. ovo sa razmjernim dijelovima(1/12 po mjesecu) bi bilo u tri slučaja predviđenja zakonom, npr.ako radni odnos prestane prije navršenih 6 mj.rada, ako prestane prije 1.srpnja ili ako u godini u kojoj je zasnovan radni odnos nije protekao rok od 6 mj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je to 100% tocno? Ja radim zadnjih 10 .ak godina bez prekida ali kod sadasnjeg poslodavca radim tocno godinu dana i sada zelim iskoristiti cijeli go za 2010. koji je 27 dana, no moji u kadrovskoj mi rekose da to mogu tek nakon 1.03. 2010. ali kao nisu sigurni... mislim pa ko je onda siguran ako nisu oni a radim u drzavavno sluzbi....

Zato i zujim po furumima u nadi da ce mi netko dati pravi odgovor. ali ajde dobro do 1.03. je jos 2 tjedna, toliko budem izdzala

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da ako nije drugačije utvrđeno kolektivnim ugovorom, pravilnikom ili ugovorom o radu( ako se radi o drž.službi spogledaj kolektivni)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pepeljuga prvotno napisa Vidi poruku
    je to 100% tocno? Ja radim zadnjih 10 .ak godina bez prekida ali kod sadasnjeg poslodavca radim tocno godinu dana i sada zelim iskoristiti cijeli go za 2010. koji je 27 dana, no moji u kadrovskoj mi rekose da to mogu tek nakon 1.03. 2010. ali kao nisu sigurni... mislim pa ko je onda siguran ako nisu oni a radim u drzavavno sluzbi....

Zato i zujim po furumima u nadi da ce mi netko dati pravi odgovor. ali ajde dobro do 1.03. je jos 2 tjedna, toliko budem izdzala
    Možda iza toga datiuma čekaju dali će biti kakva promjena po danima godišnjeg u skladu s novim zakonom.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

promjene koje je donio novi zakon su već stupile na snagu i odnose se na npr.broj dana i npr.naknadu za neiskorišteni GO ako je prestao ugovor o radu. ne mogu oni niš čekati. pravno ne postoji izraz čekati da se vidi kakva je promjena, postoji novi zakon, postoje kolektivni i pravilnici (uvijek je neki na snazi)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Recimo kod mene su rekli da ostaje sve po starom , osim ak se neki tamo gore ne sjeti nešto drugo ( više ili manje). Po kolektivnom do 5 godina staža imamo 20 dana ( pa su rekli to je opet 4 tjedna).

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

vjeruj mi(to mi je struka), imaš zakon na snazi, kolektivni(ako si u drž.službi), negdje postoje i pravilnici o radu ili može biti nešto uređeno dr.samim ugovorom o radu...to je to, nema nekih gore koji se nešto mogu sjetiti. odnosno promjene dolaze izmjenama i dopunama zakona, kolektivnog, pravilnika...da ne dužim.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

na krivoj temi pisala

nemogu na bolovanje ni dana jer sam zavrsila u bolnici i navodno s tim datumom moram na bolovanje i nemoze se pisati godisnji

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na krivoj temi pisala

nemogu na bolovanje ni dana jer sam zavrsila u bolnici i navodno s tim datumom moram na bolovanje i nemoze se pisati godisnji
    A da pišeš sad ako možeš bolovanje koje nema veze s komplikacijama, a za tjedan dana otiđeš na go.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •