-
ispada da sam u kontradikciji, u školi je plakao, a kad sam došla po njega, više ne
oprostite na zbrkanosti, i ja sam se pogubila
-
Moje cure su bile prabaki na sprovodu. Kad su spustili urnu obje su stavile latice, nisu niti malo traumatizirane. Rekla sam im da ću biti jako tužna i da ću jako plakati ali su me drźale za ruku i ispratile prabaku. Sad kad idemo u to mjesto obavezno prvo idemo na groblje. Nemaju negativan doživljaj smrti, naprotiv, ali mi smo vjernici pa time pojašnjavam.
-
I mi smo vjernici ali baki ni djedu na pogreb nismo išli.
Mislim, mi jesmo, djeca ne
-
Maria, probaj s njim razgovarati. Moja je imala pet godina kad mi je umrla baka. Nisam ju mislila voditi, ali je ona trazila i na kraju je sve ispalo ok.
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
-
moj je bio pradjedu na sahrani. No on je bio na to spreman, znao je da je deda bolestan, da deda ima 80 godina i imao je lijep život.
ovo je nešto skroz drugo, takva tragedija..užas
Jednostavno ne mogu ni zamisliti koliko teško mora biti svima njima, vama roditeljima. Tako iznenada.
Djeci definitivno treba stručna pomoć, a eventualni odlazak na sahranu..jedino ako bi išli grupno.
-
Ja sam svoje vodila na sprovod pradjedu. Imali su 5,10 i 13 g. Mali je bio ljut kad sam predložila da on ostane kod prijatelja dok mi idemo na sprovod. Na kraju je sve bilo u redu. Mislim da je bitno kakva se očekuje atmosfera na sprovodu. Naš je pradjed imao 99 g. Bilo je nas par iz uže obitelji, nitko nije plakao ni naricao. Inače ga nebi vodila.
-
MM je bio na sprovodu jednoj poznanici od 60-ak god. Kaže da je bilo najstrašnije kad je unuka od cca 5-6 god. počela urlati: vadite baku van, nemojte ju zakopati.
Možda su ljudi mislili da je dijete spremno, ali nikad ne možeš znati kako će reagirati.
-
Na djedov pogreb nisu išle, ali na sekin jesu i nisu to doživjele ko neku traumu ma da je bilo suza i dosta teška situacija, ali pripremili smo ih na to i pitali dal žele ići nakon što smo im objasnili što će se događati na pogrebu Htjele su ići. Imaju 4 i pol i dvije i pol godine.
-
bili smo na sprovodu.
m. sam pripremila na to kako će sve to izgledati i on je to odradio hrabro.
praznina ostaje zauvijek.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma