Results 1 to 7 of 7

Thread: CZZ - sankcije za oca koji ne dolazi na susrete sa djetetom?

Default CZZ - sankcije za oca koji ne dolazi na susrete sa djetetom?

Poštovani,

otac djeteta starog 2 godine po rješenju suda i CZSS radi dolaska stručne osobe radi nadzora, trebao bi dolaziti na druženja sa djetetom na adresu majke.Otac ne dolazi 5 mjeseci, a i ranijih mjeseci više ga nije bilo nego je bio. Stručni djelatnik centra to evidentira,njemu se isplaćuju troškovi na koje ima pravo (putni i izvan radnog vremena) i gđa iz centra mi je prilikom zadnjeg posjeta centru izjavila da će dati rješenje da se ocu zabrani kontakt sa djetetom jer uopće niti ne dolazi.

Budući da svi znamo da to rješenje neće tako skoro doći, ja sma poslala pismeno zahtjev da se ta problematika riješi.

Da li netko zna u praksi kako centar rješava takav slučaj i da li se neke druge sankcije prema ocu mogu primijeniti?

Hvala na odgovorima

na kakve sankcije mislis: da ga netko dovede za usi ? nema sanse.

budi oprezna., ako zabranis kontkat oca, prije ili kasnije ce ti se to obiti o glavu. istina se cesto zaboravi, pa ces ti za 15 godina ispasti krivac u ocima svih, ukljucujuci svoje dijete.
    po meni pusti stvari kako jesu, ne zabranjuj nista jer od toga neces imati apsolutno nikakve koristi, nikad ne znas.. mozda za x godina on odluci uspostaviti kontakt sa svojim djetetom ( iako nije jako vjerojatno ), ali zasto ne.. ljudi se ponekada mjenjanju ( ako ih primjerice skoro pregazi vlak pa dozive naglu dozu straha lol

ono sto je po meni jedino sto se treba uciniti je to da se ocu prestanu isplacivati troskovi putovanja da vidi dijete ( nisam znala niti da je to moguce?? )

čitala sam nešto da czss daje kaznene prijave ...kao sankcije...ne znam..ne mislim ja braniti, u centru je nadležna za to izjavila da bude napisala rješenje da mu se zabrani kontakt. do kad, nemam pojma....pišem samo što su mi rekli
    a isplata putnih troškova, mislila sam na nadzornog djelatnika centra.....meni, tj. mom djetetu isplaćeno je privr. uzdržavanje nakon što otac 7 mj nije plaćao alimentaciju, čim sam javila, morala sam vratiti iako taj mj. nije platio alimentaciju....pa to me baca u očaj, mi majke odmah moramo vratiti tih 400 kn, a to što centar plaćaputne i ostale troškove nadzornom a otac se ne pojavljuje na druženjima, nikom ništa....zašto to ne potražuju od oca? ili bude i to majka morala vratiti?

baš sam ljuta

Quote Originally Posted by Pejica View Post
    .meni, tj. mom djetetu isplaćeno je privr. uzdržavanje nakon što otac 7 mj nije plaćao alimentaciju, čim sam javila, morala sam vratiti iako taj mj. nije platio alimentaciju....pa to me baca u očaj, mi majke odmah moramo vratiti tih 400 kn, a to što centar plaćaputne i ostale troškove nadzornom a otac se ne pojavljuje na druženjima, nikom ništa....zašto to ne potražuju od oca? ili bude i to majka morala vratiti?

baš sam ljuta
    kao prvo. kaznena prijava ne postoji u slucaju da otac ne dolazi na susrete, to je nonsence.. to nije njegova obaveza, pa prema tome za to ne moze krivicno niti kazneno odgovarati.

nisam shvatila ovaj drugi dio tvog posta. morala si kome vratiti sta? i ja isto primam uzdrzavanje pa ne kuzim o cemu ti je ovdje rijec.

ti drzavi trebas vratiti novac tek u trenutku kada otac uplati sve zaostale alimentacije, jer se alimentacija placa unatrag.. znaci ako je duzan za 7 mjeseci, time sto je platio taj mjesec nije pokrio dug tog mjeseca, nego onog prvog pa tako dalje do danasnjeg dana.

hvala na odogovoru....ma otac je tek sredinom 12. mj. platio sve zaostale alimentacije, po presudi kad je bio rok...a mene ovi iz centra terete da im vratim i za 9, 10 i 11 mj. što su mi platili uzdržavanje...ja ssam im naravno vratila za 11 i 12 mj, ali za 10 nisam jer je to bilo za 9.mj.....otac je počeo plaćat u 10mj. pa sve dok u 12 mj. nije uplatio svo dugovanje

da, ali i centar za 9.mjesec placa poslje 20.10., za 10 mjesec poslje 20.11 i tako dalje. izracunaj to kako treba i onda po tome i vrati.
    poanta je u tome da vratis sve ono sto ti je "preplaceno" od strane centra, to je sve

malo podizem ovu temu jer me zanima sto se desilo kasnije.. kako je i dali je rjeseno to pitanje nedolaska oca u dogovoreno vrijeme?

ni mi naseg ne vidimo mjesecima, ni se javlja niti dolazi nesto kao onaj stih: 3 godine, 3 godine aman aman, nit se javlja niti dolazi HEHE :D