Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Hematološke pretrage

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Hematološke pretrage

Ne mogu naći ono što me zanima pa zato otvaram novi topic.Naime skoro godinu dana Dora mi je pila željezo jer je anemična hemoglobin 88,prije nekoliko dana sam joj kontrolirala i dr kaže da je hemoglobin 94 ali da joj je željezo u krvi dobro i da ne treba više piti.Danas radi viroze kod sabola vadili krv i govore mi da je anemična i kad sam ja rekla da je željezo u krvi dobro oni kažu ali treba onda poći napraviti ostale hematološke pretrage da se vidi zašto je hemoglobin tako nizak.Zna li neko nešto o ovome?Svašta mi pada na pamet

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko dana prije vađenja krvi je prestala piti željezo? Ne znam koliko treba pauzirati, mislim da je za odrasle 2 tjedna (ne znam točno!). U tom slučaju željezo može biti dobro a hemoglobin nizak.
    Treba napraviti pretrage koje pokazuju kapacitet vezanja željeza (TIBC, UIBC, feritin) - za to nažalost treba opet vaditi krv iz vene. Zato neka joj netko dobro razmisli (ili pedijatar ili hematolog) što treba raditi, da je ne pikaju xx puta.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

5 dana prije je prestala piti,rekla je dr da malima ne treba biti pauza.Hvala vidjet ću sutra sa pedijatricom

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemoj se ništa živcirati, sigurno su joj gledali razmaz pod mikroskopom, da je nešto alarmantno vidjeli bi. Djeci infekcije dosta pobrkaju krvnu sliku. Moj Luka (s 9 mjeseci) je recimo uz anemiju imao i povišene trombocite, pa je bila maltene panika, i još se ustanovila visoka sedimentacija. Vukao je neki osrednji kašalj mjesec dana prije toga. Nakon kure antibiotika sve je bilo ok.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja kolegica ima problema sa željezom.
    Ona ima željeza u granicama normale ali joj nedostaje pohranjeno.
    Znači kad vadi krv sve je tak tak, ali kad ide vaditi feritin onda joj je jako nizak. Najlošije joj je nakon ciklusa (obilna krvarenja) kad sve što ima u zalihama potroši.
    Ona se s tim bori već godinama. Krv kontrolira u Vinogradskoj na nuklearnoj kod hematologa.

Najveći izvor želejza u hrani su datulje.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Danas bili kod dr kaže da nema mjesta za strah da je samo pitanje kakvu anemiju ima tj. kakve su građe eritrociti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •