Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 110

Tema: Dojenje u javnosti - preko zime

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Dojenje u javnosti - preko zime

Ne, ne mislim na dojenje na snijegu.

Nego, molim savjet što se tiče, recimo, šopingiranja. Dvije me situacije zanimaju i to konkretno vezano uz gradske šetnje. Planiram uskoro za Zgb, a tamo bih malo i po trgovinama. Naravno, vodili bi i svog Sinčića. Gdje bi mi sugerirali baš u Zagreu da mogu otići na miru podojiti ako se radi o centru (samo da nema cigareta i da nisam u izlogu kafića)? Znam samo da Profilova knjižara ima kafić bez cigareta, ali ono je premalo i sumnjam da bih tamo mogla na miru podojiti... I druga situacija, jeste li dojile u, recimo, nekom šoping centru? Imate neke sugestije? Išla bih u CC1 i ne znam jel to uopće pametno s bebom (2,5 mj.)... Dok dođem do tamo pola sata, pola sata za nazad, a tamo bi bila sigurno dva sata...

Eto, sori ako je malo trivijalno pitanje, ali meni se tako ide u šoping, a ne mislim bez našeg Najdražeg. Moguće da bi on i izdržao 3-4 sata, ali moram se osigurati i za slučaj da bi bio gladan nakon sat...

P.S. Ne znam jel ova tema prikladnija za "Općenito o dojenju", ali za šopingholičarke-dojilje je ovo pravi - "problem".
    Posljednje uređivanje od Aiko : 02.02.2010. at 13:09

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

dojila sam prvu bebu do njegove 2. godine i to svugdje. kad sam dojila mislim u kaptol centru ispred dućana s nekakovim fetiš kostimima prodavačica me pozvala unutra (dojila sam hodajući) i ponudila mi stolicu. malenu zasad nisam vodila u šoping, i sama mrzim kupovati, ali sam ju dojila na poslu i u vinceku.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Aiko, ja nisam sto posto sigurna ali mislim da u CC1 ima prostorija za dojenje...ili je to bilo u Avenue mallu....ubij me, znam da sam negdje vidjela i da mi je baš bilo drago to vidjeti

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

yes! u pravu sam i CC1, Avenue mall i Kika imaju prostorije za dojenje i to sa dosta dobrim kritikama od strane mama

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

u velikim centrima uvijek imaš kafić gdje možeš dojiti bebača... te uvijek ima onih u kojima se ne puši... mi često idemo u Garden mall (mali centar u Dubravi) i tamo mogu dojiti gdjegod bez problema, prekrijemo se pelenom ili dekicom i ljudi ni ne kuže kaj radim...
    sretno i lijepa zabava... meni su to uvijek prave avanture

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moj je miš bio 1mj kad je prvi put bio u šopingu s nama. Mogu reči da mi je bilo gore preko ljeta nego sad. Sad imam podkošulju, pa majicu, pa jaknu.... Majicu spustim, podkošulju dignem i nitko ne kuži, a i ako se zagleda, nije me briga. Dojimo se svagdje. A što se tiče prostora za dojenje u AM- probala jednom i ne hvala, onaj mali skučen prostor? Sad bi sjela i na sred prolaza i dala mu sisati.

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dojim gdje god se nađemo i kad god malena zatraži. U CC1 imaš zgodan kauč koji je na pola hodnika koji vodi do onog starog WC-a na 1. katu. Tamo uvijek sretnemo par još jednu bebu i mamu kako se hrane . Dojila sam i u kafiću (gdje se ne puši!!), McDonaldsu, na Jarunu na klupi, u zlatarni, bilo gdje. Ljudi u glavnom imaju razumijevanja i rado će ti pomoći ako zamoliš za stolicu i malo topline njihovog dućana. Ne brini...

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj bleeda prvotno napisa Vidi poruku
    Aiko, ja nisam sto posto sigurna ali mislim da u CC1 ima prostorija za dojenje...ili je to bilo u Avenue mallu....ubij me, znam da sam negdje vidjela i da mi je baš bilo drago to vidjeti
    Možda je to taj kauč u CC1 koji sam spomenula... mjesto je baš idealno za dojenje.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cure su ti sve rekle. u principu svugdje mozes dojiti, naravno nigdje ti nece biti toliko mirno i intimno kao u npr spavacoj sobi, al to ne bi trebao biti problem (dok ti dijete ne navrsi cca 4-5 mj pa ga pocne sve okolo zanimati a ti cekas s golom cicom nasred shopping centra, al nama to ni tad nije smetalo).
    savjet - ako ides u neki shopping centar i htjela bi ga u miru negdje podojiti, pronadji si mjesto prije nego ogladni, tako da znas gdje se trebas uputiti kad dodje vrijeme hranjenja, a ne da s placucim djetetom trcis po shopping centru u potrazi za kaucem.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa Vidi poruku
    cure su ti sve rekle. u principu svugdje mozes dojiti, naravno nigdje ti nece biti toliko mirno i intimno kao u npr spavacoj sobi, al to ne bi trebao biti problem (dok ti dijete ne navrsi cca 4-5 mj pa ga pocne sve okolo zanimati a ti cekas s golom cicom nasred shopping centra, al nama to ni tad nije smetalo).
    savjet - ako ides u neki shopping centar i htjela bi ga u miru negdje podojiti, pronadji si mjesto prije nego ogladni, tako da znas gdje se trebas uputiti kad dodje vrijeme hranjenja, a ne da s placucim djetetom trcis po shopping centru u potrazi za kaucem.
    Boldano se nama sad dešava.Ja samo velim da držim flašicu, a cika čeka da se milostiva nagleda onog kaj ju zanima. Ne smeta mi, ali imam za svaki slučaj maramu-šal kojom ju pokrijem kad papa jer čim vidi nekaj nema više cicanja. Inače dojimo svagdje i najviše volim ići u slastičarne u kojima se ne puši a imaš i finih kolača za mamu! A prije smo znali hodati i papati dok je u slingu. sad je već prevelika i moram sjest i obavit kak se spada. Inače u cc1 znamo popit kavu prek puta špara. ima mjesta i zbilja se nikad ne osjeti dim cigareta jer je prozračno. Inače mi je ok sjest u nekom centru na kavu jer su veliki prostori pa se zbilja ne osjeti dim, ali mali kafići se zaobilaze , osim lokalnog gdje kad dođem svi prestanu odmah pušiti jer je šmizla došla na "malu pivu".
    A nisu nam strane ni klupe u parku (ali kad je toplije naravno), mostovi, čekaone kod zubara i doktora itd...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Veliki shopping centri ti svi imaju mirne prostorije za previjanje i dojenje. (Avenue Mall, CC1, KC, Kika - provjereno ) I nama je to nužno jer ako nešto uleti u vidokrug, od klope ništa.
    U samom gradu je situacija po tom pitanju dosta lošija (navodno Mc Donalds ima tako nešto ali nismo provjeravali) pa smo mi najčešće u parku...
    Ako ti se nespretno organizirati sa postojećom odjećom, postoje i posebne majice za dojenje koje proces u početku nešto olakšaju (barem je meni tako bilo).

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I ja sam išla i još idem u šopinge sa Larom i dojila sam ju svugdje. Pogotovo u trgovinama iza zavjese npr. gdje se presvlači garderoba / isprobava tzv. kabine ) Samo sam zamolila prodavačicu da mi ustupi kabinu da podojim dijete i nitko me još nije odbio Samo naprijed

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

koliko dobrih ideja i sugestija! baš vam hvala... od toga da ću prvo provjeriti gdje bi se moglo podojiti prije nego krenemo u šoping-oblizak pa preko toga da ću naći te prostorije-za-dojenje ili jednostavno zamoliti za kabinu za presvlačenje koja ima sjedalicu... moramo probati... MM ide svakako tako da imam podršku. što se tiče "majica za dojenje", imam pidžamu, ali nisam znala da ima i majica. pazit ću što ću obući, to je isto praktičan savjet.

hvala puno!

p.s. jel na CC1 mislite na onaj dio gdje je slastičarna-kafić pa onaj dugački hodnik, lijevo toaleti, a ravno neki (crveni?) kauč? jel to? ne sjećam se što bi drugo bilo... za prostoriju za dojenje mogu uvijek pitati na informacijama da me upute.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj susret prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je to taj kauč u CC1 koji sam spomenula... mjesto je baš idealno za dojenje.
    Jedini problem je što je kraj tog kauča uvijek pepeljara, a vrlo često i ljudi koji tamo puše...
    Ali može se pronaći recimo klupica na prvom katu ispred C&A s pogledom na parking, to je rubni dio zgrade, pa tu baš nema prolaznika i fino se okrenete leđima prema centru, gledate van i dojite...
    Nama nažalost dojenje vani nikako ne ide, jer ova moja zvrndalica se ne može koncentrirati kad smo vani, jer ju sve zanima, plus što dojimo isključivo ležeći zadnjih par mjeseci. Ali zato napravimo kašicu i spakiramo u neku flašicu i papamo sa žličicom

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Aiko prvotno napisa Vidi poruku
    jel na CC1 mislite na onaj dio gdje je slastičarna-kafić pa onaj dugački hodnik, lijevo toaleti, a ravno neki (crveni?) kauč? jel to? ne sjećam se što bi drugo bilo... za prostoriju za dojenje mogu uvijek pitati na informacijama da me upute.
    kad skreneš u hodnik s toaletima, soba za dojenje i presvlačenje je ravno na samom dnu (kad prođeš sve toalete koji su na desnoj strani)
    Majice (čak i haljine) za dojenje vani su uobičajene. Ovdje je zgodan prikaz kako to funkcionira. Kod nas sam ih vidjela samo u onom dućanu za trudnice u Malešnici.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

E sad sam se sjetila CC1 da sam i ja dojila Laru na tome crvenome kauču al smo se maknuli od pepeljare. Da ima neka pepeljara na stalku metalna al nas to nije uopće smetalo. Pored nas su ljudi išli na lift i hodnikom pored nas se ide na WC ako me sjećanje dobro služi. Ništa nas nije smetalo lijepo sam podigla majicu i Lara je cikila i nitko se nije niti smijao niti buljio. Prolaznici su skrenuli pogled i išli svojim putem čak sam vidjela osmjehe koji su išli u smjeru : Vidiš kako ova majka doji svoje dijete baš lijepo Ma ne brini, ja nisam imala nikakvu majicu za dojenje al neke mame to smeta pa napravi kako ti je ugodnije. Kad je Lara dojila nije bila na tome kauču buka kad smo sjedile a Lara meni u krilu, samo se čula muzika potiho bilo nam je ugorno i imale smo mir. )

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni majice za dojenje nikako nisu praktične za vanjsku upotrebu jer su mi prevelike grudi pa dok ja nađem tu malu rupicu na majci dijete već sauga preko nje. Zato mi je najjednostavnije spustit potkošulju i grudnjak (bubrezi ostanu na toplom) i dignut majcu. puno zgodnije i manje vidljivije nego u majici za dojenje.
    A kao pidžamu imam stare t-shirt kojima sam samo napravila proreze sa strane. Divota za samoposlugu po noći!
    Posljednje uređivanje od sandra-zvrk : 03.02.2010. at 11:52

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i meni su te majice za dojenje neprakticne, tak da radim ko sandra-zvrk.

a kaj nije pusenje zabranjeno u trg.centrima? prije je u CC1 bio taj kauc pokraj pepeljare (al nitko nije pusio dok sam ja hranila), i bas sam kasnije gledala da su maknuli pepeljaru. sad, ne znam jesu li je opet vratili, al mislim da nikome nece biti problem pricekati dok ti podojis da si onda zapali (ja sam pusac i ne bi mi palo na pamet zapaliti pored mame koja doji).
    a ovo sto je grom rekla, soba za dojenje i presvlacenje isto postoji, ali je unutra zbilja malo mjesta, i meni je unutra znalo biti vruce i ponekad je smrdilo iz kante za pokakane pelene, tako da je meni kauc uvijek bio 1.opcija.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

A cure kaj mislite o prekrivaču za dojenje? Da li ga se uopće isplati kupovati? I ja kao Aiko se spremam na prve izlaske u shopping centre s mojom 3-mjesečnom bebom i mislila sam si nabaviti te majice za dojenje,ali ako vi kažete da su nepraktične.....please,ako netko koristi taj prekrivač neka javi...

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

iskreno, u profilu u centu se često nađe pokoja dojilja

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam redovni posjetitelj Avenue malla, CC1, West Gate-a... po zimi, i fino, imaš klupica i fotelja onuda di šećeš, ja bi se sjela i najnormalnije dojila, nisam ni 1 ni zadnja, svi su me s oduševljenjem gledali, pogotovo mlađi dečki (hahaha) i bakice... A ako je mala bila nemirna zbog muzike, prolaznika i slično - onda u onom prostoru za presvlačenje beba gdje je mirno.

A u centru - u Nami na odjelu dječjih cipelica, imaju taburei, tamo sam čak i podojila i presvukla dijete, prodavačica je bila ljubaznai.

Dojim di stignem, u autu... kad sam išla predat Zahtjev za financijsku pomoć Grada, u čekaonici s još 6 muških - i bili su korektni, nisu gledali u moje sise - tako da eto, sve pozitivne reakcije.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj PericaY2K prvotno napisa Vidi poruku
    Dojim di stignem, u autu...
    Valjda ne dok se vozite?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i sama sam u sličnoj situaciji, bebica ima 3,5 mj, a ja nisam vidla trgovačkih centara već 5,5 mj, unaprijed sam se pripremila i prije nabavila robicu koja mi se sviđala za bebicu, al sad će tu već prerast i oću joj ić birat slatke stvarčice, naravno ne bez nje, tako da planiram otić u onaj west gate, tamo su mi sve trgovine koje me zanimaju na jednom mjestu, a strah me hoću li se snaći s dojenjem, nismo još nikad dojile u javnosti (kako i bi kad smo većinom doma), nabavili smo i sling u nadi da ćemo postat mobilnije, al još se vježbamo s njime
    i malo me strah vodit bebu u trgovački centar, ima puno ljudi, zatvoren prostor, što vi mislite o tome i koliko stare bebe vodite u trgovački centar?

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

tina55: potpuno ista razmišljanja kao i ti... i ja se pitam je li moj dečkić (2,5 mj.) već za takve ekskurzije... o dojenju u javnosti da ne spominjem... iste strahove imamo, samo što ja (još uvijek) nisam nabavila sling! no, lakše mi je kad pročitam tuđa iskustva i dobijem volju da pokušam(o)...
    Posljednje uređivanje od Aiko : 04.02.2010. at 08:14

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mislim da nam nema pomoći nego odvažit se jedan dan izaći s bebom u javnost (tu ne računam 10 min šetnje oko kuće) i jednostavno učinit to, ja sam se više puta već odlučila tipa taj i taj dan idemo svi 3 (beba, mm i ja) tu i tu, i onda me drugi pokolebaju (ne mm, on mi je podrška i želi da izađemo), kažu mi da je mala još, zašto ju bezveze vodit tamo gdje ima puno ljudi i slično
    a s druge strane, prije trudnoće sam bila vrlo aktivna osoba koja je stalno nekud išla, sad sam već lagano u depresiji jer sam tako izolirana od svijeta, svi mi nude da pričuvaju bebu pa da ja nekud odem, al to ne funkcinira jer kad sam se i odvažila nekud otić, sva sam nervozna i samo silim da što prije idem doma, čak i vozim ko sumanuta da se prije vratim, jednostavno nemam mira, ako beba nije sa mnom, srećom provozamo koji puta svi 3 u autu pa mi je to spas
    ja mislim da ću ovaj vikend otići u shopping, nadam se da me do vikenda neće napustiti hrabrost

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

jedan savjet-ne dojite vani ako je jako hladno. ja sam dojila mog sineka na sanjakanju jedne godine i ne zaledila sam se kao nikad. od te epizode moje cice ne idu na temperaturu ispod nule.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cure, samo se ohrabrite i idite. Nosiljke su super stvar za takve poduhvate jer je beba uz vas (pa vi niste nervozne), osjeća se sigurno (pa ona nije nervozna) i nitko je ne pokušava dirati. (Kad je beba u kolicima svi dobe neodoljivu potrebu do je bar malo potapšaju po nožicama, ručicama, obrazima..). Ja sam je samo jednom ostavila kod kuće (kad smo je išli prijavljivati bila je zima a ona nedonošče) i to mi je bila takva trauma da radije nisam nikud išla nego je ostavljala doma.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nadam se da ćemo se ovaj vikend odvažit, to će mi biti cijela pustolovina, al mislim da nam je sa skoro 4 mj i vrijeme

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

za dojenje po zimi bi preporučila potkošulje sa podesivim naramenicama (ima ih kupiti u mtč-u), V izrez koje lijepo griju bubreščiće a grudi su lako dostupne.
    inače mi smo se dojili po svuda, a najviše po dućanima tj garderobama istih. prodavačice su bile jako susretljive pa smo zapravo odlazili uvijek u iste dućane.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

meni se nekako čini zgodno dojenje u autu, zagrijan sad po zimi, negdje parkiramo i papamo, jedino što se moja princeza jako naljuti kad se vozimo pa stanemo, makar i na semaforu, al valjda se neće ljutit ako stanemo radi papice

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Jel nama onda, ipak, rano da idemo s 2,5 mjeseca po shopping centrima?

Meni isto kao i tini nedostaju te šetnj(ic)e... MM mi daje podršku, ali on je, naravno, više da šećemo po vani, nego po šoping-centrima... što zbog zatvorenog prostora, što zbog toga što postajem druga osoba kad uđem u njih (pogotovo kad su još sniženja).

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

mi smo bili u CC kad je maleni imao 2 mj. dojila sam ga u autu ( parkiranom , naravno)
    isto se nisam usudila ici zbog zatvorenog prostora ali moramo nekako živjeti
    jedina zamjerka mi je što imaju jako grijanje pa kako bi ušli u koju prodavaonicu mali se poćeo buniti
    tako da nisam bila niti u jednoj prodavaonici duže od minute
    a u WG je još gore vruće
    u King crossu je ok tamo nema niti gužve zato što nema toliko snjiženja kao u CC pa uglavnom se više nađu mame s malim bebicama

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo, ja sam s malom bila u CC na prvoj kavi dok je imala malo manje od mjesec dana. Isto je bila veljaca. I iako smo autom 10min do doma naravno da je morala malo i papati

Pazila sam da nije pretoplo obucena - znaci, bila je obucena u obicnu pidjamicu i preko toga skafander (za po vani) koji sam joj odmah po dolasku u CC skinula. Veci dio vremena je ionako spavala u kosari, a pred kraj je malo ogladnila (ipak je proslo "cak" sat vremena od zadnjeg hranjenja) pa sam joj dala. Nisam trazila nikakvo posebno mjesto, sjedila sam na plasticnoj stolici u kaficu i nahranila je i usput pijuckala kavu. Nitko nije imao primjedbi.

Inace, prvih mjeseci sam non-stop "visila" po shoping centrima - mala je uvijek super spavala svugdje gdje je zamor ljudi, tako da mi je bolje spavala u shopingu nego doma!

Iz te perspektive mi se 2,5 mjeseci doma cini beskrajno duuugo.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moja ima 4 mj, al sam još u strahu, valjda je to neka ok dob za ić u javnost? vidim da puno mama vodi i manje bebe

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi smo isto dosta rano počeli po vani ići jer sam jednostavno mora sto stvari obavljati, kupovati špeceraj i sl. pa smo tak i dojili. al kada je počeo zvjerati okolo to mi je bilo malo teže jer se sa cicom u ustima okretao za ljudima i tak ju jadnu navlačio. imali smo zato i jednu smješnu situaciju na aerodromu u istanbulu. kad je nekaj vidio i pustio cicu a ja imala let down i mislim, to je tak špricalo okolo. od tad ak možemo ipak odemo u sobu za dojenje ili u auto jer se on ne može koncentrirati inače..

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga aiko, evo informacije iz prve ruke od mame dojilje također shoppingholičarke.
    Ovako City Center One mi je definitivno the best,najnovije ti je da je otvorena nova prostorija za dojenje koja je navodno prekrasnaaa,ja je još nisam vidjela al sam čula da je super.
    Nalazi ti se na 2.katu, ako izađeš iz C&Ą, imaš preko puta onaj kafić (isto ok ne osjeti se dim),i onda na desno,vidjet ćeš oznake za WC u sklopu istoga je ta nova prostorija. Nadam se da ćeš uživati i u dojenju i u shoppingu

Mi smo dosad tamo koristili staru sobu za dojenje bilo nam je OK,bolje od kauča u prolazu, jer je zvjerka okolo gledala a ovako se u tišini sobe bolje koncentrirala

Inače dojimo svugdje,a malena je odlično podnosila shopping, nije da je stalno furam al ipak sam morala neke stvari obavit,najdraže mi je uvijek u jutarnjim satima kad nema gužve nas par mama se skupi i tako malo šetnjice,malo kavica..to smo obično prakticirali kad nisu bili lijepi dani za šetnju po parkićima.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Slažem se s Lili75, ako idete u shopping centre, probajte birati radni dan i to jutarnje sate (negdje do 15h) kad je najmanje ljudi tamo. Vikendom su straaaašne gužve, meni bude previše ljudi, buke i movinga, mogu misliti kako bude onda bebicama koje su još osjetljivije... WG je full prazan kroz tjedan čak i kasnije popodne-navečer, pa je on isto super izbor preko tjedna, vikendom navodno bude puno ljudi.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo da podijelim svoje iskustvo iz shoppinga u West Gateu, i ja bi rado išla preko tjedna, al mm radi, a ja se ne usudim sama s bebicom pa smo odabrali nedjelju popodne da bude manja gužva, iako je bilo dosta ljudi, al sve je prošlo odlično, dojili smo doma prije kretanja, L. je spavala putem (nismo iz Zg pa nam treba nekih 40 min do West Gatea), probudila se taman kad smo stigli i papala u autu (mir i toplo), ušli smo, našli neke dvosjede za sjedenje (odmah kod ulaza) i spremili se u mei tai, prvih pola sata je veselo promatrala kako razgledavamo robicu i igračke za nju, onda je samo naslonila glavu na mene i pajkila slijedećih 2,5h, istina je da je tamo dosta bučno, čak su išli neki s bubnjevima po centru, iznenada su naišli i krenuli bubnjat, nismo stigle maknut se, ja već u panici kad su krenuli bubnjat, a L. spava da ju ne prestaše, ali ona nije ni trepnula na tu buku, primijetila sam, kad ju stavim u mei tai i kad se nasloni na mene, da ju ama baš ništa ne smeta, tako smo obavili shopping i kad se probudila, izašli smo van i opet papali u autu, do doma je opet pavala
    a ja sam super sretna jer smo našli prekrasne haljinice i svašta za moju L.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

E odlično, hvala na informacijama! Super je stvar da je CC1 otvorio novu prostoriju za dojenje, potražit ću je čim dođemo tamo. Nažalost, ne mogu ići bez MM-a tamo, tako da možemo tek kad on dođe doma (navečer) ili vikendom. Zato ću bolje onda radnim danom. Znam da je vikendom koma od ujutro u 9h...

Inače, jučer smo stigli u Zgb i na putu sam prvi put dojila u javnosti (preko zime hehe) i to na parkiralištu uz autocestu. Ne znam tko se više preznojio od nas troje! Najteže mi bilo da ga izvadimo i vratimo u autosjedalicu. No, ako smo to uspjeli na zadnjem sjedištu auta uz standardne poglede kamiondžija, putnika u autobusu i automobilima, onda neće biti problema ni po šoping centrima.

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nismo još stigli do CC1, ali smo zato danas bili u Kiki. Prvi put smo dojili "u javnosti" i moram priznati da sam oduševljena. Ako je tako i u drugim centrima - divno!

Naime, u Kiki ima na drugom katu kod restorana (već prema spavaćim) igraonica za djecu i u okviru nje jedna prostorija za dojenje. Simpatično uređeno, super udobna fotelja, atmosfera mir/tišina, ima i prematalica. Za jedan javni prostor čak i uredno. Fotelja mi je koma dizajnom, ali je zato super udobna i može se gibati od sjedećeg do poluležećeg položaja. Ma, što reći, oduševili se! Papali i uspješno krenuli dalje!

http://img534.imageshack.us/img534/7394/13022010472.jpg
    http://img693.imageshack.us/img693/1945/13022010479.jpg

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Bravo Aiko. Meni , iskreno nije ni palo na pamet da bi možda negdje mogla postojati i soba za dojenje (mi to radimo gdje se nađemo). ALi sad ću obratiti malo veću pažnju na to jer se moja V. sve više zanima za podražaje okolo umjesto da papa u miru. Hvala na slikici.

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nismo još stigli do CC1, ali smo zato danas bili u Kiki. Prvi put smo dojili "u javnosti" i moram priznati da sam oduševljena. Ako je tako i u drugim centrima - divno!

Naime, u Kiki ima na drugom katu kod restorana (već prema spavaćim) igraonica za djecu i u okviru nje jedna prostorija za dojenje. Simpatično uređeno, super udobna fotelja, atmosfera mir/tišina, ima i prematalica. Za jedan javni prostor čak i uredno. Fotelja mi je koma dizajnom, ali je zato super udobna i može se gibati od sjedećeg do poluležećeg položaja. Ma, što reći, oduševili se! Papali i uspješno krenuli dalje!

http://img534.imageshack.us/img534/7394/13022010472.jpg
    http://img693.imageshack.us/img693/1945/13022010479.jpg
    Vau!!

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo još jedne otkrivene sobe za dojenje! Zaboravite na one velike crvene kauče kod "starih" toaleta i liftova. Otvorena je, fakat, nova soba za dojenje na drugom kraju, u onom novom dijelu. Točno kod Marelle (ispred je lift koji vodi za prizemlje, gdje su Geox i Humanic).

Uglavnom, u sklopu toaleta ovaj puta nema samo prematalice, nego i mala crvena sofa. U onom starom dijelu ima mala prostorija, ali samo stane prematalica i ima neka stolica koju su podbočili da se vrata ne zatvore. Teoretski bi mogli sjesti tamo, ali je koma usko i neudobno. Ovo je bitno veće, čak ima i prigodnih slika po zidovima, ogledala, umivaonik, puno papira ako nemate svog za prematalicu (ja nisam prematala), čak i stolica za nahraniti dijete i mikrovalna za podgrijati klopu. Uredno je! Evo fotkica:

http://img13.imageshack.us/i/26022010656.jpg/
    http://img246.imageshack.us/i/26022010655.jpg/

Jedini bed su napravili (slučajno ili namjerno) da su postavili ogledalo tako da vidiš van na hodnik i direkt ulaz u muški wc. Tako da kad muški ulaze u wc direktno te vide kako dojiš.

Inače, tamo je super frekventno! Stanu dvije mame. U dva navrata sam tamo bila i u oba puta je bila neka mama s bebicom. Fino porazgovarate, nagledate se preslatkih bebica kako papaju i sve super! Inače, vidjela sam jednu mamu kako doji u kafiću, vjerojatno ni ne zna da ima posebna prostorija. Stisla se u kutu...

P.S. Kad sam pitala djevojku na informacijama "gdje je soba za dojenje", toliko me zatečeno pogledala i prvo pitala da ponovim pitanje. Ponovim ja, ona preneraženo kaže da nemaju. Stvarno informirani u City Centru 1.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam muku mučila s takvim idejama dok je bio mali, pa te me je sram malo, pa ovoono...
    sad, kad je 'velik' i kad ponekad izazovemo totalna zgražanja (zaboli me) dojimo bilo gdje. samo, mi baš previše ne pohodimo shopping centre s njim jer je sklon boleštinama, mjesta sa dimom mu izrazito smetaju i uvijek zaradi neki bronhitis iza tog... pa idemo svako posebno bez djeteta a doma ostaje onaj koji ga čuva.
    ali zato svaka pohvala za kikin kutak. natpis-naljepnica im je koma doduše, trebali bi izbaciti tu bočicu sa slike.
    meni je kad je skroz mali bio bilo preodlično bilo gdje ići s njim u nosiljci i u sleepy wrapu je i spavao i sisao i gledao svijet oko sebe. ja sam imala slobodne ruke i bilo mi je skroz odlično tako s njim ići posvuda i zimi i ljeti

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ne kužim kakvo je to dojenje u javnosti ako se netko ide skrivati po posebnim prostorijama za dojenje?
    pa to nije uopće dojenje u javnosti.
    nikad ne bih išla dojiti u tu prostoriju iz principa jer to što dojim ne znači da imam neku zaraznu boleštinu pa da me treba izolirati.
    a broj dva, u tim prostorijama se redovito nalazi i prematalica gdje žene presvlače djecu i smrdi za poludit čak i kad je ventilacija namještena.
    ja ne bih voljela jesti u prostoriji gdje smrdi po drekecu, pa to ne želim niti svom djetetu priuštiti.
    a broj tri... kad moj zakriči za sisom to znači da ju moram izvaditi u roku maksimalno 10 sekundi... a dok bi ja našla prostoriju za dojenje (makar ju uopće ne želim naći jer mi to za dojenje ne treba) već bi se čitava zgrada urušila od njegove dreke i vike.

a što se tiče zime...nema nikakvog beda dojiti negdje vani na hladnom.
    uvijek nosim dekoltirane majice upravo zato da ih mogu vrlo lako spustiti dolje i izvaditi cicu van, jer mi je naporno kad majicu moram dizati odozdola prema gore i onda tak dojiti. iritira me to.
    ovako samo otkopčam malo kaput, pomaknem šal i izvadim sisu.
    onaj dio koji viri vani mali obično pokrije rukom pa me usput i grije.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

slažem se sa Death-of-Art, jer i ja radim tako. Doduše, nismo do sada imali situaciju da je trebalo vaditi sisu van na minusu i po snegu. Ali mi nikad nije palo na pamet da dojim u nekoj zasebnoj prostoriji. Uvek sam nalazila prvo zgodno mesto na koje sam sela i tu sam dala bebi da papa.
    Čak sam bila prinuđena da podojim dete i u jednom mini shopping centru u kafiću u kom je pušenje dozvoljeno,. Srećom, nije bilo puno ljudi. Možda svega 2-3 pušača. Našla sam najudaljenije mesto uz prozor i tu smo sikili.
    Eto, to je bila jedna od retkih situacija gde nisam mogla baš puno da biram. Uvek mi je njeno dojenje na prvom mestu i nikad se nisam opterećivala time gde ćemo to obaviti i ko će nas gledati. Jednostavno me to nije zanimalo. A i računam s tim da ako je nekome neprijatno ili šta ti ja znam šta već, lakše je njemu da ne gleda ili da se skloni, nego meni s detetom da idem da tražim zaklonjeno mesto za podoj.
    Ali, razumem da neko ne želi da bude izložen pogledima ili da mu treba mirnija i intimnija atmosfera (svejedno da li bebi ili mami).

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Death-of-Art prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim kakvo je to dojenje u javnosti ako se netko ide skrivati po posebnim prostorijama za dojenje?
    pa to nije uopće dojenje u javnosti.
    nikad ne bih išla dojiti u tu prostoriju iz principa jer to što dojim ne znači da imam neku zaraznu boleštinu pa da me treba izolirati.
    a broj dva, u tim prostorijama se redovito nalazi i prematalica gdje žene presvlače djecu i smrdi za poludit čak i kad je ventilacija namještena.
    ja ne bih voljela jesti u prostoriji gdje smrdi po drekecu, pa to ne želim niti svom djetetu priuštiti.
    a broj tri... kad moj zakriči za sisom to znači da ju moram izvaditi u roku maksimalno 10 sekundi... a dok bi ja našla prostoriju za dojenje (makar ju uopće ne želim naći jer mi to za dojenje ne treba) već bi se čitava zgrada urušila od njegove dreke i vike.

a što se tiče zime...nema nikakvog beda dojiti negdje vani na hladnom.
    uvijek nosim dekoltirane majice upravo zato da ih mogu vrlo lako spustiti dolje i izvaditi cicu van, jer mi je naporno kad majicu moram dizati odozdola prema gore i onda tak dojiti. iritira me to.
    ovako samo otkopčam malo kaput, pomaknem šal i izvadim sisu.
    onaj dio koji viri vani mali obično pokrije rukom pa me usput i grije.
    Ajme koliko nervoze... a tek prozivki!

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ajme koliko nervoze... a tek prozivki!
    joj, da, strašno. ajmo se svi sad samoubiti zbog te tragedije.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Death-of-art stvarno si pretjerala, skuliraj se malo, žena se navikava, gle i ja dojim gdje god stignem al nekad mi je baš odgovaralo u tim sobama kad je malena bila u dobi da zvjera okolo i gleda sve osim cice, pa joj se vrati i tako unedogled xy puta,...mislilm da stvarno nisi u redu da nastupiš s ovakvim tonom prema Aiko, jer ipak se vidi da se njoj obraćaš,žena je tražila pomoć i mi smo joj pomogli savjetom that's it.

ti ako ne želiš dojit u sobama za dojenje nemoj! živi svoj život i pusti druge da žive svoj!

ja osobno mislim da je uvođenje soba za dojenje super stvar jer se napokon podiže svijest o važnosti dojenja i potrebi za uvođenjem istih!

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Eto i ja baš sad razmišljam da li da odgovorim nešto ili da pređem prekog svađalačkog tona da se topic ne ubije do kraja. Kao da mi sve ostale dojimo po smrdljivim i/ili prljavim prostorijama potpuno indiferentne na takva onečišćenja prostora. Ili da moje dijete nije glasno kad je gladno, već mi samo taktično i strpljivo signalizira ručicom da bi u dogledno vrijeme moglo jesti pa ja sad kad stignem...

Sobe za dojenje su javni prostori, zatvorili vrata ili ne. Na upotrebi su svim majkama i onima koji hrane svoju djecu. Isto kao što toalet nije privatno mjesto onog trena kad zatvoriš vrata.

Nego...

Bili smo danas u West Gateu, raspitali smo se odmah na početku, rekli su da ima soba za dojenje i previjanje, ali nismo je našli. Doduše, nismo ni trebali. Došli smo siti, a kad je bilo vrijeme za papanje već smo bili na odlasku tako da smo papali u autu. Zapravo mi se prehrana-u-autu u zadnjih dva-tri tjedna kako smo počeli skitati pokazala kao najjednostavnija. Već sam postala pravi majstor za okretanje bebice na zadnjem sjedištu. Kaže MM da sam kao prava Turkinja na parkingu što se tiče hranjenja bebe.

I meni je lijepo da postoje prostorije za dojenje i da netko misli i na najmlađe. Od onih sam kojima bi bilo nelagodno izvaditi cicu van da me svi gledaju, ali mi je slatko vidjeti druge mame kako doje bez pardona.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •